![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Opšte teme, ideje, rešenja, pitanja, saveti Ideje, saveti, rešenja i pitanja ... - diskusije |
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#16 |
Veteran
![]() Registrovan: Mar 2014
Godine: 45
Pohvala: 1,821
Pohvaljen: 916
Nivo reputacije: 252 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nikad PC tankove u alkohol ali nikad, obavezno pucaju....akril moze ali PC ne, kao i gumice tj o-ringove, mozes da ih umocis na 10 sec i odmah brisati....ovo je vec receno vise X
|
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
![]() Registrovan: Feb 2015
Godine: 46
Postovi: 3,131 E-cig: Piko-Ruža Bajka Fenomenon i ostala potpora
Pohvala: 227
Pohvaljen: 1,493
Nivo reputacije: 323 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ко ће га трефити, шта је шта.....не види баба сине
![]() Послато са Lenovo P70-A уз помоћ Тапатока |
ко ме зна, разумеће....ко не зна, мораће
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,054
Pohvaljen: 4,810
Nivo reputacije: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Meni nikada nijedna vrsta plasticnog tanka nije pukla u alkoholu - 50:50 sa vodom.
Ne znam ja sta vi deco radite ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Aktivan član
![]() Registrovan: May 2017
Pohvala: 6
Pohvaljen: 28
Nivo reputacije: 15 ![]() ![]() ![]() |
![]()
Hidrogen bi trebalo da je dobar za dezinfekciju (ako je dotle doslo) a ne bi trebalo da je agresivan. Ne treba bezati ni od pranja blagim rastvorom deterdzenta uz obimno ispiranje.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
Nivo reputacije: 323 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ја незнам, али знам да нисам усамљен случај за то пуцање танкова.
Послато са Lenovo P70-A уз помоћ Тапатока |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Banned
Nivo reputacije: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ako je bio neki specifican djus unutra, cimeti, limete, limuni i slicno, moguce je da su odreagovali u kombinaciji sa alkoholom.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Veteran
![]()
Поморанџа је била. Само није ми јасно какве везе имају течности са тим, па не натопе оне пластику.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Banned
![]()
Oooo, pa imaju itekako veze.
Postoje arome i tecnosti koje izjedaju plasticne i PMMA tankove ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Veteran
![]()
Добро је, бар ћу умрети глупав 😂
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Veteran
![]() Registrovan: Mar 2015
Godine: 43
Pohvala: 575
Pohvaljen: 642
Nivo reputacije: 142 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Veteran
![]() Registrovan: Jun 2016
Pohvala: 801
Pohvaljen: 541
Nivo reputacije: 144 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
Da bi zlo napredovalo, dobri ljudi trebaju samo – ne činiti ništa."
Edmund Burke |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Veteran
![]() Registrovan: Dec 2013
Godine: 52
Postovi: 1,867 E-cig: nemesisi,subtankmini sa redu.bajka,heron,ruza,kaje
Pohvala: 3,695
Pohvaljen: 1,061
Nivo reputacije: 221 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kako sve pravim u bocicama od 100 a najcesce 200 ml,ne perem ih,a ne pazim ni da li je u njoj bila ista tecnost a tankove,iako imam osam najnmanje aktivnih ne pazim koji uzimam,kad je tecnost pri kraju dospem iz bocice koja mi padne pod ruku,al ja sam svinja pa mi svaka pomija odgovara,inace ne bih imao 115 kg
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Banned
Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 50
Pohvaljen: 55
Nivo reputacije: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Mislite da je sigurica prati staklene bočice (ili tegle) u masini za sudove, više obzirom na hemiju koja se koristi a manje obzirom na temperaturu vode prilikom pranja - pa eventualno samo isprati česmovačom (ili, eto, destilovanom)?
Mogu i plastične da prodju kroz sudomašinu, ali na manjoj T od 70, da se ne bi deformisale. Igrao sam se doduse, probe radi, i čak i na 70' je plastika - prezivela. Nikakve deformacije. Ako nešto ode ode nalepnica, ako je ima... Pričam, pre svega, o higijeni: bocica (plasticnih) od 30 i 50ml, kao i o staklenim (tamno braon) od 100ml... Koje su najdostupnije kod nas. (Uniplast pravi i plastiku i staklo) Attyje u sudomasini probo nisam, da ne bih slucajno izgubio o ringove. Ali staklo - da. Plastika - da. Attyje - česmovača na tih 70-80' i to je to. Sušenje i re-build. Ko kad ih kupiš prvi put, da se ratosiljas masinskog ulja. Neko je pomenuo sodu bikarbonu (rastvor u vodi) - to deluje mudro, za isisavanje zaostale arome iz plastike, jer je soda čuveni apsorbent "žgadija" (mirisa, pa i neprijatnih. Hint: uloške od patika izvadite, potopite preko noći u soda+voda i - svi neprijatni mirisi će nestati. Nema ribanja, nema ničeg, teži se - jednostavnim rešenjima) ![]() Residue (ostatak), ako ga uopšte ima kad se ispere česmovačom (mislim da je destilovana - overkill) - bilo ostatak sode ili minerala koje ima česmovača ili kapsula za pranje u sudomašini, ja se toga ne bih plašio preterano. Jer mislim da je stoprocentna dezinfekcija/dezinsekcija/deratizacija - nemoguća! Bakterije su svuda. Prašina, grinje. Nošenje svuda sa sobom, dodirivanje prstima... Nema APSOLUTNE higijene. Jedino da se pretvoris u freak-a koji opsesira higijenu, i da trošiš silno vreme samo na čišćenje... Al' i dalje ti je drip tip štrokav i pun bakterija koje ne vidiš. (vidi prethodni pasus) Drip tipovi su nepravedno zapostavljeni, takođe. Voda (česma) + sapun ILI etanol 96% ILI Asepsol rastvor i ispiranje... Npr. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Junior Admin
![]() Registrovan: Mar 2013
Godine: 43
Pohvala: 11,701
Pohvaljen: 16,641
Nivo reputacije: 2708 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
"The needs of the many outweigh the needs of the few."
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#30 |
Banned
Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 50
Pohvaljen: 55
Nivo reputacije: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
^Kada kazes voda mislis - cesma na sobnoj T?
![]() Edit: to bi onda moglo za sve. I za attyje. I za drip tipove... Probacu, sto da ne, ne plasim se ni cesme ni alkohola ni sode ni sudomasine ![]() Alkohol, ionako, isparava... Jedino se pitam oko tih zaostalih aroma u plastici... Soda bi trebalo da je delotvornija od alkohola, apropo toga. Apropo "dezinfekcije", ne znam, valjda je etanol bolji. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|