![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Moderator
![]() Registrovan: Dec 2013
Pohvala: 1,441
Pohvaljen: 754
Nivo reputacije: 159 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ono što sam hteo da kažem nastavlja se na već postojeću temu
http://www.e-cigserbia.com/showthread.php?t=26168 ali pošto smatram da je ovakva jedna tema veoma ozbiljna, (a istovremeno verovatno i smaračka za dobar deo ljudi) hteo sam da skrenem pažnju otvaranjem nove teme. Dakle, šta sa starim baterijama? Bacanje istih u đubre je nešto veoma strašno, a to većina nas radi. Mislim da je najvažnije da svako od nas (polazim od sebe) to shvati Da li možemo nekako kao forum ili zajednica parilaca da sprovedemo neku akciju prikupljanja tih prokletih baterija i da na taj način pokažemo (prvo sebi) da nam je stalo? Ili makar da imamo neki zajednički stav, preporuku i uputstva kako na najbezbolniji i što manje štetan način odlažemo, odnosno bacamo stare baterije. Neka bude da ovde ostavljamo makar obaveštenja o tome gde se nalaze reciklažni kontejneri (naravno, ne samo u Beogradu) da se zna... Neka tema bude samo to, pa je ogroman pomak od ovog sada ''pa bacam u kantu, jbg''. Šta mislite? |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Junior Admin
![]() Registrovan: Mar 2013
Godine: 44
Pohvala: 12,183
Pohvaljen: 17,064
Nivo reputacije: 2790 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Od kada parim, promenio sam samo jedan set baterija. Bacio sam ih u reciklažnu kantu za baterije u Maksi diskontu...
|
"The needs of the many outweigh the needs of the few."
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2016
Godine: 49
Pohvala: 734
Pohvaljen: 4,121
Nivo reputacije: 744 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Upravo tako. Svaki veći trgovinski lanac ima reciklažne kontejnere. Iskoristite ih.
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Iskusan član
![]() Registrovan: Oct 2013
Pohvala: 275
Pohvaljen: 52
Nivo reputacije: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#5 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 2,013
Pohvaljen: 2,488
Nivo reputacije: 357 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
da li se salite, jedan set baterija
da li vi parite ili gledate u elektronske cigarete, drugovi baterije se menjaju posle duze upotrebe verujem da znate da baterije netraje godinama, stare puno koriscene baterije nisu bezbedne baterije pa stvarno moram ponovo da kazem moju staru izreku, parite bezbedno ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Junior Admin
Nivo reputacije: 2790 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ne razumem šta kažeš. Imao sam 4 VTC4 koje sam vrteo u krug recimo 2god. Kada su posle punjenja na 4.20 V posle par dana padale na 4.16 pa i manje, zaključio sam da je vreme za nove i kupio još 4 koje i dan danas traju. Ni jedna od te prve 4 nije prošla 500 ciklusa. SET je u mom slučaju 4 komada. Jednu od te 4 sam terao na jako niskim otporima na mehanici, i na njoj je pad napona bio izraženiji.
|
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 2,013
Pohvaljen: 2,488
Nivo reputacije: 357 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ok sad vidim, kada sam procitao jedan set, pomislio sam da si samo dve baterije potrosio
a vidim da godinama paris, nisam te lepo razumeo koristis sony vtc4 baterije to je super, sa njim si bezbedan 500 puta mogu bez problema ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Junior Admin
![]()
I posle isprobavanja raznih stilova parim na 2,4A 95% vremena 👍
|
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
![]() Registrovan: May 2015
Godine: 47
Pohvala: 3,062
Pohvaljen: 2,901
Nivo reputacije: 533 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
@Dragone ako uzmeš u obzie da recimo iskusan vaper koristi 2+ seta baterija (8 +komada) svaku puni tek na 3 ili 4 pa čak i 5 dana, dobije se od prilike prosek oko 100 punjanja godišnje. Znači ako se sa njima ne koristi mehanika i ne teraju na 0.10oma duže vremena, baterije mogu da teraju bez problema 2+god.
Ja sam do sad bacio samo dve kvalitetne baterije lghe2 koje sam koristio na mehanici duže vreme i posle tačno 1 godine bacio jer su osetno izgubile na kapacitetu. Sada imam dva seta jedan lghe4 i oko godinu dana stare i jedne 25R oko 7 meseci stare. Znači mogu da budem miran još nekih 7 do 8 meseci. Posle toga ću već razmišlkati o novim. |
"Nesposobni posjeduju tu sposobnost da onesposobe sposobne".
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Registrovan: Nov 2017
Pohvala: 93
Pohvaljen: 72
Nivo reputacije: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Јел зна неко у Новом Саду где се могу однети и одложити батерије?
Знам да има у сервису електронике Орбит на булевару Ослобођења. Тамо сам носио пре пар година када сам ишао по неки поправљен уређај. Јел зна неко где има на јавном месту? Труло ми да идем у тај сервис само да би оставио старе батерије. Имам доста израђених батерија, нису из модова и е цигара јер рарим тек 5 месеци ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2016
Godine: 49
Pohvala: 734
Pohvaljen: 4,121
Nivo reputacije: 744 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Svaki malo veći supermarket ima reciklažni kontejner. Ako imaš neki u blizini.....
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Junior Admin
![]() |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
![]() Registrovan: Sep 2013
Pohvala: 1,643
Pohvaljen: 1,882
Nivo reputacije: 376 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
možda kupe ove samo odozgo jer ih mrzi da se savijaju
![]() |
KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Product Support
![]() Registrovan: Mar 2019
Pohvala: 1
Pohvaljen: 0
Nivo reputacije: 8 ![]() |
![]() Citat:
Imajući na umu nedostatak zakona i pravila u Srbiji pitanje je da li marketi uopšte imaju mogućnost odlaganja tih baterija i koliko je to bezbedno. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Junior Admin
![]()
Urađeno odavno. Maksi nije goreo, tako da... 😊
|
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |