Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Početnički kutak
Zaboravljena šifra? Registracija

Početnički kutak Pomoć novim i potencijalnim korisnicima elektronskih cigareta

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 21-11-2022, 18:52   #1
Parnament
Nov član

Registrovan: Nov 2022
Pohvala: 2
Pohvaljen: 2
Nivo reputacije: 4
Parnament je na dobrom putu
Uobičajeno Savet za kupovinu dual battery mod+RTA

Zdravo svima!
Parim skoro godinu dana. Trenutno imam vaporesso px80 i vise manje sam zadovaljan.
Najcesce parim na 0.6ohm i 0.3ohm i oba su ok. Ali kad bi samo imali nesto izmedju .
S jedne strane vise volim RDL i za to mi je bolji 0.6 ali mi je malo slab, dok na 0.3 dobijam bolju aromu ali mi je vise za DL.

Zato sam se bas zagrejao da probam neki RTA atomizer. Naravno nije samo to razlog, dosta se stedi sto ne mora nuzno da znaci manje love vec cesca zamena grejaca i uvek najbolji ukus. Na px80 sa 0.3ohma na 40w voltaza mi padne i na 2.8v kad je baterija pri kraju tako da kapiram da moram i sa mod da se pazari.

Jedna od bitnijih stavki mi je da i mod i atomizer budu kompaktni. Da lepo stane i u dzep i u saku . Ovo se malo kosi sa dual battery. Mozda bi i neki sa jednom baterijom bio ok za ono sto mi trenutno treba, ali bih radije uzeo sa dve po cenu i da bude malo veci.

Sto se atomizera neki moj top 3 bi bio:
1.Druga RTA
2.Vandy Vape Kylin Mini V2 RTA
3.Hellvape Dead Rabbit M RTA
Dakle kolicina pare nebitna, samo da je sto bolja aroma. (ne znam da li i koliko se dobija/gubi na aromi u odnosu na GTX grejace). Uglavnom koristim kremaste duvane
Modovi:
1.Vaporesso Target 200
2. GeekVape OBELISK 200W
3. Smok Rigel 230
TC mode super ako ga ima ali ne po cenu losijeg kvaliteta. Dimenzije i kvalitet su mi za mod najbitniji sve ostalo je nice to have.

Dakle pomagajte, otvoren sam za sve savete i predloge. Unapred zahvalan!
Parnament nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 21-11-2022, 23:27   #2
cebzab
Iskusan član

cebzab's avatar

Registrovan: Sep 2018
E-cig: Billet Box
Pohvala: 40
Pohvaljen: 256
Nivo reputacije: 56
cebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosi
Uobičajeno Re: Savet za kupovinu dual battery mod+RTA

Razumem te u potpunosti.
I ja sam bio u toj prici davno.
Sa fabrickih grejaca koji su pravljeni za 30/40/50 vati sam presao na kucnu radinost grejace.
Gresku koju sam napravio je sto sam kupovao egzoticne zice (klaptone, elijene itd) koji su zahtevali istu snagu kao i fabricki grejaci.
24 awg kantal obicnu zicu uzmi, ne $ebi se se egzoticnim zicama/grejacima.
Maltene je ista aroma, drugacije pucketaju i egzoticni se brze prljaju.
Druga stvar sto se tice moda. Dve 18650 baterije u zavisnosti od modela su izmedju 90 i 120 grama.
Osim sto gledas dimenzije moda, obavezno gledaj njihovu tezinu, ako planiras da ga vucaras.
Davno sam uzeo Asmodus minikin koji je bio minijaturan, ali nisam video sitna slova da je bio nesto tipa 215g prazan + 100g baterije + 80g nemacki atomizer. Dobra je varijanta iskljucivo kada ides na spojku sa devojkom jer gace same spadaju od tezine moda.
Ili ako si mozda teniser, pa hoces da ojacas slabiju ruku.
I druga i kylin su ok, i pristojno izgledaju sa regularnim staklom, ali 3ml kapacitet ti je bukvalno nista, ako planiras da ga sibas na 40W. Imas i opciju veceg stakla sa pivskim stomakom, ali to je vec pitanje sujete i dostojanstva. Ja ne bih mogao to da gledam.
Isto je dobro da znas da sa 5 namotaja 24 AWG kantal ili bilo kojom drugom zicom u odgovarajucem atomizeru ces imati arome do prekosutra na 20-25 vati. Em sto je gospodska varijanta, em sto ti baterija traje duze, em sto ljudi u okolini ce te manje daviti.
Trenutno iz eksperimenta sam napravio grejac 24 AWG kantal sa 4 namotaja i na 15.5 vati ukus odlican u VWM dopu (RBA glava za billet box i slicne uredjaje).
Jedino mana kada paris na manjim vatama nije ni ukus, nije cak ni para nego sto ti treba vise nikotina u tecnosti.
Nisam bas u toku sa RTA atomizerima u poslednjih par godina, tako da ne znam tacno sta valja. Secam se da su Dwarv DL FL i Taifun GT4 S klonove hvalili.
Ako ces pariti do 30-35W grejace uzmi u obzir i modove sa jednom 21700 baterijom. Isto gledas da su sto sitniji, laganiji i da imaju step ap cip.
A, ako ces pariti 20-25W mozes cak i single 18650 modove da gledas.
Bitno je da elektronika ima step ap cip, da ti ne bude kao kod px80 da sa padom nivoa baterije gubis voltazu koju moze da izbaci mod.
cebzab nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 22-11-2022, 11:12   #3
Parnament
Nov član

Hvala puno na savetu!
Da, tezinu nisam u opste uzeo u obzir. Sad sam malo istrazio i najtezi je Target 200 (125g bez baterije). Uporedio sam sa nekim 21700 modovima, vise manje bi razlika bila samo zbog 2 baterije (21700 baterija je malo teza, a ovamo je mod malo tezi...)
Od 21700 sam najvise odustao jer sam ovde negde procitao za voopoo drag x 100w(Molicel 21700/4000mah 30A) da ne moze bas da izgura DL. Ako je samo do tog moda problem onda cu svakako da uzmem u razmatranje i njih
Staro 23-11-2022, 18:30   #4
DusanM
Veteran

DusanM's avatar

Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 262
Pohvaljen: 1,008
Nivo reputacije: 203
DusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputaciju

Itekako moze ta baterija da izgura DTL. I to vrlo lepo.... Pogotovo sa 0.4 grejacima na 30-35w opusteno ceo dan.
Sa ovim grejacem i 50w nisam probao samo njega da koristim ceo dan ali verujem da bi izgurao komotno. U najgorem slucaju kupis 2x 21700 i uvek imas da promenis kad se jedna isprazni, ja iskreno ne volim dual battery modove zbog velicine, ali merkam gen 200

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
DusanM nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 27-11-2022, 10:02   #5
Parnament
Nov član

Danas sam bio do radnje da pogledam uzivo target 200 i odusevljen sam. Narucujem njega i druga rta pa nek ide zivot
Staro 20-01-2023, 20:07   #6
Parnament
Nov član

Evo i update na temu.
Na kraju sam uzeo foxy one i kylin mini v2 od kolega sa foruma.

Sto se moda tice odlican. Jedna 21700 baterija mi skroz zavrsava poso. Traje mi oko 2 dana zavisno na koliko ga teram.

Za kylina sam izgleda glup da ga smotam kako valja. Manje vate aroma BRUTALNA ali poplava od tecnosti. Par puta se zeznuo nosio ga u dzepu, hteo sam da ga razbijem posle. Sa vise vate (ne puno vec onako kako stavljaju u 99% tutoriala pa cak i manje), koso seceni krajevi vate, ravno seceni nebitno je dry hit na svako povlacenje duze od 2sek.

Stigo mi je skoro i OFRF gear rta klon. On mi je top. Jedina mana je malo vruca para, meni licno ne smeta puno, druge zamerke nemam.

Zahvalili :
Staro 20-01-2023, 21:24   #7
cebzab
Iskusan član

cebzab's avatar

Registrovan: Sep 2018
E-cig: Billet Box
Pohvala: 40
Pohvaljen: 256
Nivo reputacije: 56
cebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosi

Dobro izgleda ta kombinacija.
cebzab nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Početnički kutak

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 02:49 sati.