Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Početnički kutak
Zaboravljena šifra? Registracija

Početnički kutak Pomoć novim i potencijalnim korisnicima elektronskih cigareta

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 12-03-2023, 20:38   #1
lakicevic
Iskusan član

Registrovan: Oct 2012
Pohvala: 23
Pohvaljen: 35
Nivo reputacije: 49
lakicevic je na dobrom putulakicevic je na dobrom putulakicevic je na dobrom putulakicevic je na dobrom putu
Uobičajeno Vreme za nesto ozbiljnije

Dugo godina koristim elektroniku, i dosta atomizera sam promenio ali skoro kod svih na kraju krajeva problem postanu grejaci, ili ih nema ili su nekog loseg kvaliteta. Tako da sam resio da predjem na RD Atomizer i to da je DL. Malo sam lista po netu i nadjoh ova dva.

1. Geekvape Zeus X
2. Wotofo RDTA
3. Ili nesto trece a bolje po Vasoj preporuci.

Unapred sam zahvalan svima na odgovoru i pomoci.

Karate klub "Dusan Stanickov" Sombor
lakicevic nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 12-03-2023, 21:44   #2
Nexus
Moderator

Nexus's avatar

Registrovan: Feb 2016
Godine: 32
E-cig: Hyperion dna100c + Bskr 1
Pohvala: 2,993
Pohvaljen: 1,586
Nivo reputacije: 252
Nexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputaciju
Uobičajeno Re: Vreme za nesto ozbiljnije

E pa ovako, sve zavisi šta konkretno imaš na umu.
Zeus X je čini mi se dual coil, a ima i mesh varijanta Zeusa.
Takodje Wotofo RDTA, verovatno misliš na Profile RDTA koji je mesh atomizer.
Sve zavisi šta želiš od atomizera. DL RTA može biti nešto što je dobro i za 30-40W (kao na primer Augvape Intake v1, OFRF Gear, Druga RTA itd ), ili nešto što je bolje za veće snage (Blaze RTA, Oxva Arbiter dual, Dead Rabbit / Fat Rabbit)...
Ima gomilu izbora, ali za single coil DL atomizere preporuke za Intake RTA (v1), OFRF Gear, Druga RTA (ova tri su nešto starija pa možda ne mogu da se nadju baš lako), Eclipse RTA, THC Tauren One, Fat Rabbit Solo, Steam Crave Aromamizer v3 sa single coil deckom, ima još dobrih ali ne mogu da se setim trenutno.

Od dual coil atomizera nije loš Zeus (ZX ili Zeus X, kako god ga sada nazivaju), Oxva Arbiter i Arbiter v2, Dead Rabbit v3, Fat Rabbit (dual coil), Dovpo Blotto, bilo šta od QP Designs (kao npr Fatality) koji trenutno koristim i jedan je od boljih dual coil atomizera za nešto veće snage.

Izbora za DL atomizere ima baš puno, nećeš previše pogrešiti. Svaki ima svoje mane i vrline i nijedan nije savršen naravno.
Recimo Eclipse i OFRF Gear imaju nešto manji kapacitet, ali odličnu aromu, i takve stvari. Što se Wotofo Profile RDTA tiče, ne znam kakav je jer ga nisam koristio na žalost, kao ni večinu mesh RTA, pa ne mogu dati neko lično mišljenje / savet, ali iskustva ljudi su generalno pozitivna.

Dakle manje snage i manje pare, što je okej za neki mod sa jednom baterijom = single coil atomizer. Ako želiš neki dual coil atomizer da koristiš sa jednim grejačem da bi sačuvao kapacitet baterije na modu, bolje nemoj, već traži single coil atomizer, jer dual coil atomizeri iako se reklamiraju da mogu da guraju i jedan grejač, obično to nije najbolje iskustvo. To je moj topli savet. Ako imaš mod sa dve baterije, onda slobodno gledaj i neki dual coil ili mesh atomizer koji ti se svidi.

Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://www.youtube.com/@vapingnexus
Nexus nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 12-03-2023, 23:07   #3
lakicevic
Iskusan član

Registrovan: Oct 2012
Pohvala: 23
Pohvaljen: 35
Nivo reputacije: 49
lakicevic je na dobrom putulakicevic je na dobrom putulakicevic je na dobrom putulakicevic je na dobrom putu

Hvala na detaljnoom odgovoru. Mnogo mi je pomoglo i bacam se u potraznju i nabavku. Na prvu sam primetio da dosta modela koje si naveo tesko su dobavljili u Srb. Ali snacicemo se nekako.

Karate klub "Dusan Stanickov" Sombor
lakicevic nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 12-03-2023, 23:53   #4
Nexus
Moderator

Nexus's avatar

Registrovan: Feb 2016
Godine: 32
E-cig: Hyperion dna100c + Bskr 1
Pohvala: 2,993
Pohvaljen: 1,586
Nivo reputacije: 252
Nexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputaciju

Naravno, najbolji se uvek teško nalaze...
Možeš da gledaš i na par sajtova iz Kine, trebalo bi da imaju većinu ovih aktuelnih atomizera koje sam naveo, ima i još mnogih drugih.
Možeš i da postaviš pitanje za još neki koji ti se dopadne, i uvek preporučujem da odgledaš i neku recenziju (uvek ima bar po 2-3 recenzije na YT za svaki atomizer), pa doneseš konačnu odluku na osnovu svega.
Ali imaj i na umu da ono što se meni dopada, nekom drugom neće da se dopadne (svakako ako je nešto falično po dizajnu, nema šanse da se dopadne bilo kome, to se podrazumeva).
Recimo Tauren One u bilo kojoj boji osim SS može da ima problema sa otporom grejača (zbog kontakta izmedju ofarbanih metalnih delova) zato samo čist stainless steel Tauren One dolazi u obzir, čisto da napomenem.
Zato uvek treba istražiti, i to je recimo jedan dobar primer.

Setio sam se još i Vandy Vape Kylin Mini v2, ko voli veći single coil grejač da nagura, na oko 40-60W sasvim solidan izbor, ali treba se uhodati u postavljanje vate jer ne natapa najbolje ako se dobro ne upakuje vata.
Takodje odličan izbor Vapefly Brunhilde (DL verzija), ko voli RDTA format, kao i Vandy Vape Pyro v4.
Srećno u potražnji

Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://www.youtube.com/@vapingnexus
Nexus nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Početnički kutak

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 13:35 sati.