![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

|
|||||||
| Početnički kutak Pomoć novim i potencijalnim korisnicima elektronskih cigareta |
![]() |
|
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
|
#121 |
|
Iskusan član
![]() Registrovan: Nov 2022
Godine: 40
Pohvala: 2
Pohvaljen: 18
Nivo reputacije: 20 ![]() ![]() |
pa realno cak ni tad nemoze da bude skuplje.Mislim ako kupis org ati,on ti ostaje uvek ces moci 50% ulozenog vratiti,od cigareta ti ne ostaje nista osim dima i pepela,bilo da pusis one najskuplje ili najjeftinije,drugo ko koristi iskljucivo fab.grejace vecina kombinuje tako da nikako ne moze da bude skuplje.Izmedju ostalog niko te ne tera da kupujes i koristis najskuplje postoje mnoge alternative kao i za sve generalno.
|
|
|
|
| Zahvalili : |
|
|
#122 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Aug 2016
Godine: 47
Pohvala: 3,481
Pohvaljen: 1,791
Nivo reputacije: 402 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
doping
|
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
Iskusan član
![]() Registrovan: Sep 2021
Pohvala: 73
Pohvaljen: 14
Nivo reputacije: 27 ![]() ![]() |
Citat:
---------- Post dodan 03-02-2024 u 22:50 ---------- Citat:
|
||
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Iskusan član
![]() Registrovan: Sep 2021
Pohvala: 73
Pohvaljen: 14
Nivo reputacije: 27 ![]() ![]() |
Citat:
nije za svakog skup sport. kao u sportu iz tog adrenalina trazi se neko ulaganje. nova tehnologija,novi ati,Mod, stari ati, stalno zelis da ulozis pare u nesto od opreme. nije ako se odlucis preko, ali opet ni tu neces kupiti jedan proizvod.pa tecnosti od min 500 do 1l pa arome pa baze, pa zica, vata, .svi koji imaju opremu su mirni, al djavo neda, navika da se testira nesto lepo i dobro.. neko mixa arome za tecnosti. neko je mozda u stanju da kupi lepo original tecnosti eto to je primer.tako da nije negativan kontekst reci skup sport, vec samo cinjenica. |
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Veteran
Nivo reputacije: 402 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nikotin ... droga...Господар лутака
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Moderator
![]() Registrovan: May 2015
Godine: 52
Pohvala: 3,116
Pohvaljen: 3,029
Nivo reputacije: 568 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Danas dobio "novog" dwarva (stari sam poklonio pre nekih godinu dana)i provalio sam sebe kako uživam u svakom povlačenju svoje tečnosti. Posle 10 god i dalje kao prvi dan ..... Potreba ili zavisnost pitam se!? I jedno i drugo a dodao bih i treće - Hobi.
Послато са 2502FRA65G помоћу Тапатока |
|
"Nesposobni posjeduju tu sposobnost da onesposobe sposobne".
|
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Nov član
![]() Registrovan: Aug 2024
Pohvala: 32
Pohvaljen: 13
Nivo reputacije: 8 ![]() ![]() |
Meni je daleko veći užitak pružala obična cigareta, ali i daleko više toksičnog osećaja.
Više arome ali više i kašlja. Više te neke praktičnosti (nema još jednog uređaja o kome vidim računa, nema baterija, nema grejača...), ali i veća cena i udar na budžet. Sumirao bih ovako: vape za mene ima pozitivan efekat po zdravlje i budžet, a negativan po užitak i po smaranje oko održavanja. Daleko od toga da mi se ne sviđa, itekako mi je fin osećaj i da parim, i zadovoljan sam ukusima koje sam pronašao i ugodjajem kada znam da je alternativan. Već evo 1.5 godinu, cigaretu zapalim ako baš želim (na svaka 3-5 dana po jednu), ali nikad iz krize ili od muke prema elektronskim. Dodao bih sledeću zabrinutost u vezi sa elektronskim cigaretama, nadam se da neko ima pametan savet ili predlog: Elektronske cigarete mi zamenjuju analogne u pogledu zavisnosti od nikotina, ali upravo tu se bojim da upadam u zamku. Počeo sam sa oko 3ml tečnosti dnevno jačine 20 mg/ml, i plan je da na svakih 3-6 meseci smanjujem koncentraciju za po 3mg/ml (sada sam na 12mg/ml), da bih u jednom momentu pao na veoma nisku koncentraciju (npr 3-6 mg/ml). Tada želim da ostavim i elektronske. Jedina zabrinutost jeste u vezi toga, da dokle smanjujem koncentraciju nikotina, da se povećava dnevni unos tj. količina. Tako da totalni nikotin na dnevnom nivou nije u opadanju (sto jeste glavni cilj smanjenjem koncentracije). Da li imate neki savet kako da ne povecavam broj pufova, a da smanjujem koncentraciju nikotina do željene niske koncentracije? |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Moderator
![]() Registrovan: May 2015
Godine: 52
Pohvala: 3,116
Pohvaljen: 3,029
Nivo reputacije: 568 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hm, mislim da nikotin smanjuješ samo kada ti to organizam zahteva, a ne po automatizmu ili ti na silu. Kada smanjuješ na silu, kriza raste, zato i unos bude veći. E cig je malo je zahebana matematika kada pokušavaš da batališ duvan. Ako ne rešiš u glavi, nažalost cigaretu zameniš e cigom. Što se tiče zavisnosti dodješ na isto. Upadaš u zamku kao i svi mi ostali koji parimo 10 plus godina. I da, iz iskusta ne samo mene ,već i ostalih kolega po e cigu, navikni se da ti ruka bude ceo dan zauzeta držeći mod u njoj.
Послато са 2502FRA65G помоћу Тапатока |
|
"Nesposobni posjeduju tu sposobnost da onesposobe sposobne".
|
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Veteran
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2018
Pohvala: 2,401
Pohvaljen: 2,001
Nivo reputacije: 450 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@astankovic Nema potrebe smanjivati nikotin !
Ako još pališ analogne, to je najgora kombinacija. Nigde ne treba žuriti , i ovo smanjenje treba za sada zaboraviti, koncepcija je loša. Pojačaj sa nekim duvanskim aromama, kao i sa nikotinom, više vrsta regularnih i što jači nic salt za povremeni fiks. Hoću reći da treba uraditi sve što je moguće da se prebaciš isključivo na vejp, totalno zaboraviti kancerogenu suvoću, dim, crni zavisnost spolja i iznutra koji vlada nad tobom. Kada konačno uspeš, biće potrebno najmanje godinu dana da se uveriš da si u stabilnom stanju. Nakon toga, može polako, veoma polako početi sa smanjenjem nikotina. EDIT/PS @Milanez , dobra fora, zanimljiv - duhovit izraz " akustične" cigarete |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Nov član
![]() Registrovan: Aug 2024
Pohvala: 32
Pohvaljen: 13
Nivo reputacije: 8 ![]() ![]() |
@zajchik
Lepo bi bilo smanjivati bilo šta lepo kada organizam zahteva, nažalost nikotin a i svaki adkitivni sastojak upravo traži kontra. Zbog dužine pušačkog staža mislim da je baš baš jaka doza i koncentracija koju bih mogao da podnesem (probao sam čak i 50mg/ml) i ne bih mnogo prirodnim putem došao do smanjenja. Ne bi meni smetalo da parim 10 godina, jer mi je već benefit i zdravlje i finansije. Samo nije mi to ni cilj ni ideja. A za mod sam se navikao već nakon mesec-dva, samo što je cigaretu zamenio drugi oblik .@Milanez Sada kada vidim pravi toksični smrdljivi efekat obične cigare, daleko mi lakše pada vape i pronalazim da je užitak trenutno meni prihvatljiviji i bolji kod elektronskih. Senzacija ili taj efekat alognih bio je jači samo dok je to bilo redovno. Sada mi je bukvalno totalno svejedno ili dajem čak prednost elektronskim. @Dj_ Pošto sam krenuo od 20mg/ml, pa snjanjivao za po 3mg/ml na svakih par meseci, zar se u praksi to pokazuje kao nedovoljno adekvatno za smanjenje? Tesko mi je da prihvatim nic salt kao ideju jer sam se informisao o tome kako brže ide u krvotok...a ne bih da radim ono što je kontra nameri. Namera je da smanjujem zavisnost a ne da je pojačam. Hvala vam svima, i dalje sam svestan da je bolje da budem zauvek na ecig nego na običnoj....nego bih pokušao da oba izbacim. Običnu cigaretu daleko lakše zaboravim uz ecig jer zapalim samo ako baš hoću i kad hoću, ali to zaista nije kritično kod mene jer mogu i da neću. Veća mi je sada zavisnost od ecig, jer su one sada glavni nosilac nikotina. Zato mi jeste ideja smanjenje. A povratak na analognu nije baš opcija jer zaista mi smeta...sve to smrdljivo mi je sad očiglednije toksičiji osećaj...ali tek sada kada znam za ecig. |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Veteran
kupio nikotinske vrecice prvi put u zivotu .zasto? probao da ostavim vejp al ne ide.zasto?duga prica.na pomolu nova zavisnost
![]() edit slaba vajda - tek sam izvadio onu vrecicu iz usta ,a vuce me da parim al dobro ,poenta je bila probati ---------- Post dodan 17-12-2025 u 14:29 ---------- proslo jos neko vreme ,povukao nekoliko pafova i miran sam .izgleda da nisu toliko bezveze ove vrecice |
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
| Način prikaza | |
|
|