|
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
21-01-2022, 13:31 | #1 |
Nov član
Registrovan: Jan 2022
Pohvala: 1
Pohvaljen: 1
Nivo reputacije: 10 |
E tecnost od lekovitog bilja
Zdravo☘️
Napravila sam e tecnost od lekovitog bilja tako sto sam u VG 90% + Destilovana H2O 10% potopila caj od zalfije, nane i kamilice. U 50 g tecnosti tj VG+DV stavila sam 50 g susenih biljaka. Smesa je 10 dana stajala na radijatoru uz mesanje i muckanje nekoliko puta dnevno i biljke su pustile divnu aromu i naravno zatamnile glicerin. Kada sam videla da je baza spremna procedila sam je kroz trostruku gazu i papirnu maramicu i presom dobro iscedila sadrzaj. Parenje ove vrste tecnosti je bilo vrlo prijatno ali je problem sto su grejaci crkavali nakon 1-2 ml upotrebe. Decko u jednoj vejp prodavnici mi je rekao da je razlog zbog kojeg crkava grejac tako brzo to sto tecnost ipak nije dobro procedjena i da biljke prljaju grejac zbog cega crkava u toj meri brzo. Interesuje me da li neko od clanova zna na koji nacin i cime mogu bolje da procedim tecnost ili da mi ukaze na mozda jos neku mogucnost koja bi pomogla da napravim tecnost u kojoj cu uzivati ali koja nece unistavati grejac. Imam Umbrella STYLE POD. |
21-01-2022, 16:46 | #2 |
Veteran
Registrovan: Dec 2018
Pohvala: 649
Pohvaljen: 528
Nivo reputacije: 136 |
Re: E tecnost od lekovitog bilja
Ne znam kako se prave tečnosti
Ali mi je nerealno da samo uberes zalfiju, potopis u vg podgrevas danima i paris Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk |
Zahvalili : |
21-01-2022, 18:22 | #3 | |||
Nov član
Citat:
Citat:
Inace ja nisam osetila nikakvo zagorevanje. Grejac samo prestane da radi i to je to. Citat:
Najcesce se uz ovaj search pojavljuju videa sa muckanjem gotovih nikotinskih baza sa VG i PG. Nasla sam jedan sa pravljanjem baze ekstrakcijom biljke duvana u VG i PG na isti nacin kao ja moje biljke gde je lik filtrirao dobijenu smesu filterima za kafu i kroz jos neki materijal koji kod nas nije dostupan. |
|||
21-01-2022, 17:27 | #4 |
Veteran
Registrovan: Feb 2015
Godine: 50
Postovi: 3,331 E-cig: Piko-Ruža Bajka Fenomenon i ostala potpora
Pohvala: 257
Pohvaljen: 1,587
Nivo reputacije: 361 |
Имаш на форуму, пре пар година је један члан то радио са листовима дувана, своје ускуство је поделио овде на форуму. Претражи по темама....мислим да је и он имао тај проблем са прљањем грејача. Генерално мислим да све те ароме добијене он природних сировина у кућним условима, веома прљају грејаче и долази до загоревања што је веома лоше.
Члан је @Pernjakovic који је то радио, контактирај га. Послато са m2012k11ag помоћу Тапатока |
ко ме зна, разумеће....ко не зна, мораће
|
|
21-01-2022, 17:38 | #5 |
Veteran
Ako se ne varam on je i alkohol koristio. Mozda gresim. Ili neko drugi
Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk |
21-01-2022, 17:47 | #6 |
Veteran
Registrovan: Jul 2012
Pohvala: 2,691
Pohvaljen: 1,869
Nivo reputacije: 315 |
Zaista, odavno je bilo videa na tu temu, pa sam tada gledao onako, informativno. Ali, moguće da isto ili slično može i sa ostalim biljem.
Web search: how to make vape juice from tobacco |
Vapor running through my veins
|
|
21-01-2022, 19:04 | #7 |
Veteran
Registrovan: Jul 2012
Pohvala: 2,691
Pohvaljen: 1,869
Nivo reputacije: 315 |
Verovatno smo gledali isti video (James Cloud).
Da, pustio je da duvan bude potopljen u PG (zbog toga što PG izvlači aromu) 6-8 nedelja i zatim je procedio kroz tri filtera (20, 5 i 2 mikrona). Na kraju je dodao VG i napravio tečnost koja je sadržavala 20% PG/DIY arome. Generalno izgleda jednostavno. Samo treba procediti kroz što finiji filter.. .. pa sada, ono što se nađe najfinije - to je i najbolje. PS i možda ne treba bežati toliko od PG. Živimo u svetu plastike i zagađenog vazduha i vode, tako da malo PG nas neće ubiti |
Vapor running through my veins
|
|
21-01-2022, 20:01 | #8 | |
Nov član
Citat:
Mora da nesto slicno postoji kod nas. Znace pdgovor na to pitanje @Pernjakovic |
|
21-01-2022, 21:07 | #9 |
Veteran
Registrovan: Oct 2011
Pohvala: 370
Pohvaljen: 329
Nivo reputacije: 158 |
Mozda da probas maske za lice, one kvalitetnije.
|
22-01-2022, 06:26 | #10 |
Nov član
Nasla sam papir koji se zove "Filter papir za kvantitativne analize". Postoji od 2-3 mikrona pa cu taj uzeti.
Tacno je da je PG jaci rastvarac ali smatram da nema smisla lekovite biljke rastvarati PG sintetikom. VG ce da odradi posao samo sto ce citav proces morati da traje duze i VG da se zagreva ali to mi je ok. Ok mi je i slabija aroma samo da je zdravo Tacno je da je PG jaci rastvarac ali smatram da nema smisla lekovite biljke rastvarati PG sintetikom. VG ce da odradi posao samo sto ce citav proces morati da traje duze i VG da se zagreva ali to mi je ok. Ok mi je i slabija aroma samo da je zdravo |
22-01-2022, 08:59 | #11 | |
Iskusan član
Registrovan: Mar 2021
Pohvala: 83
Pohvaljen: 58
Nivo reputacije: 26 |
Citat:
Razumljivo je da želiš zdravije za sebe, ali mislim da ti je čitav koncept pogrešan. Ništa to nije zdravo...manje štetno da, ali zdravo svakako nije. Takođe, čitajući celu temu shvatio sam da nisi uzela u obzir sledeće. Svo to bilje o kom pričaš je raslo po livadama, pašnjacima, čak i da nije, da koristiš bilje iz recimo kesica za čaj onda još gore, u tim kesicama sadržina samog čaja ne prelazi 2 do 3 procenta...elem! Po istim tim livadama i pašnjacima trčkaraju raznorazne živuljke, što sisari što insekti. Sve te živuljke imaju svoje prirodne potrebe da se tako izrazim, tako da uzmi u obzir da, to što radiš svakako nije sterilno i u najmanju ruku u sebe unosiš raznorazne bakterje, mikrobe, čestice, amebe i ostala čuda prirode. Sve je to prirodno je l. Iz ovoga možeš zaključiti da prirodno nije uvek najbolje je l, bar ne u ovom konkretnom slučaju je l. Dok u laboratorijskim uslovima...da...dobiješ sintetiku, ali bar je čisto, sterilno i provereno okej za ljudsku upotrebu, dok za tvoj miks niko ne može reći isto. Mislim da je ovo što bi braća englezi rekli commmon knowledge. Takođe se mora uzeti vazduh u obzir, vazduh o kom uopšte ne moramo da pričamo koliko je prljav i pun kojekakvih čestica koje izazivaju kancer, koje svakako filter od 2 mikrona neće procediti. I za kraj, to što se možda zagorelo ne oseća ne znači da zagorevanja nema. Grejači crkavaju od prljave tečnosti, niodčega drugog. Ne znam zašto ostali članovi ne izražavaju brigu ali ja mislim da se ti čak potencionalno i truješ. |
|
Vape 'till grave! 💭💭💭
|
||
Zahvalili : |
22-01-2022, 14:33 | #14 | |||||||||||||||
Nov član
VG je biljnog porekla i jestiv je.
PG je sintetika
Citat:
Citat:
Cajevi su Insituta Josif Pancic te su bezbedni za ljudsku upotrebu.
Citat:
Cajevi su Insituta Josif Pancic te su bezbedni za ljudsku upotrebu. |
|||||||||||||||
22-01-2022, 09:08 | #15 |
Veteran
I ja mislim...
Jedno je u alkoholu, pa jos i termicki obrađeno za net duvan . Ali ovo.. Ubacis travu sa livade u vg, i pariš.. Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|