|
|
Alati za teme | Način prikaza |
14-06-2015, 01:35 | #1 |
Nov član
Registrovan: May 2015
Pohvala: 7
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 35 |
DIY help :)
Pozdrav ekipa
Obzirom da sam tek krenuo sa mjesanjem, potrebno mi je par savjeta. Arome koje posjedujem: Inawera: S'Camel Maxx Blend US Blend Flavor West: Butterscotch Blueberry Yumberry Vanila Bean Ecto Cooler Green Apple American Tobacco Extreme Ice Baza 50/50 Power Smoke Inawera Radi se o tome da sam probao vecinu aroma pojedinacno, ali mi nisu za ADW. S'Camel je dobar, Maxx mi nije bas legao, US Blend isto odlicna klasicna duhanska aroma. Vecina aroma od FW su isto ok pojedinacno ali svim aromama nesto nedostaje. Najvise sam se zadrzao na Hawk Sauce od MTB, a u zadnje vrijeme mi odgovara i Easy Rider (Flavourtec). Svidjaju mi se kompleksne arome sa dozom mentola koje vise vuku na voce a u pozadini se osjeti taj duhanski smek. Postoje i kopije recepta, medjutim kad sam narucivao arome uzimao sam nasumicno pod pretpostavkom sta bi mi odgovaralo i malo citajuci forum. Nisam prethodno guglao sta u stvari da kupim za pocetak. Samim tim sam izostavio neke aditive tipa Acetyl Pyrazine ili Ethyl Maltol odnosno Candy arome. Tek poslije kupovine sam naletio na ovu stranicu sa receptima i vidim da tu fali previse aroma da bi se nesto napravilo. Ono sto je moje pitanje, kao laika u svijetu miksanja, jeste sta bi se dalo napraviti od postojecih aroma a da je parljivo na duze staze. Obzirom na iskustvo pojedinaca, vjerovatno mi mozete preporuciti koja bi aroma isla jedna sa drugom? Pokusao sam sa nekim miksanjem medjutim vecina toga je ispala neparljiva. Tecnosti su odlezale dovoljno sa provjetravanjem. IW 20+ dana, a ove vocne nesto manje. Jedino sto je relativno ok ispalo jeste: 4% Butterscotch 3% Green Apple 1 kap mentola na 10ml 2 kapi S'Camel na 10ml Shvatam i da je okus subjektivna stvar, ali vjerovatno postoje neka pravila kod mjesanja. Najvise me interesuju IW arome jer mi izgledaju super ako bi se dale nekako smiksati. Istrazivao sam dosta vezano za sve arome, recimo Ecto Cooler kojeg svi hvale u miksu, medjutim ja nisam uspjeo nista konkretno napraviti. Mozda svim miksevima koje sam pravio upravo nedostaju ovi dodaci (AC, EM) da se ublaze i uljepsaju okusi? Za sljedecu kupovinu znam odprilike sta cu napraviti i koje arome izabrati, medjutim sad za sad sam osudjen na ove pa ako se neko susretao sa spomenutim neka predlozi neku varijantu/recept da probam Sry na dugom postu. |
14-06-2015, 15:29 | #2 |
Iskusan član
Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 124
Pohvaljen: 101
Nivo reputacije: 57 |
Re: DIY help :)
Pa jeste ukus subjektivna stvar. Ali sad kad već imaš smućkane osnovne arome, zašto ih u malim količinama ne mućkaš zajedno pavidiš gde si i kako ti šta leži? Inače, ako ćeš time iole ozbiljno da se baviš, nabavi neki dobar RDA i VV/VW. Lakše je menjati vatu nego prati celu spravu a različite snage mogu skroz da promene ukus.
|
14-06-2015, 15:57 | #3 |
Nov član
Tako i radim, u manjim kolicinama pa eksperimentisem ali ocigledno da treba duze vremena da provalim koja aroma sa kojom ide i u kakvim procentima.
Za testiranje koristim IGO-L kanthal + vata. Taifun GT + Vamo V5 za svakodnevnu upotrebu. |
14-06-2015, 18:59 | #4 |
Veteran
Registrovan: Nov 2012
Pohvala: 3,316
Pohvaljen: 2,006
Nivo reputacije: 498 |
Probaj sa vec napravljenim tevnostima !!
Nema cekanja da sazri a rezultate imash odma -Iw arome su nezgodne za mix , S camel je odlican solo !! Max blend ko ga volii odlican je ! Imash dobrih flawor west aroma-ako te ne ispunjavaju daj u oglas i uzmi sebi novu turu -nishta necesh izgubiti a aroma morash probati dosta da bi skontao koje ti odgovaraju!! Veruj mi imam dosta pokushajja koji meni jenostaavno ne odgovaraju! I moram da ti kazem za bazu VPG power smoke je dobra samo za neke duvanske ukuse ,prvo promeni nju pa sve ostalo!!!! Za voce je ta baza bacanje arome ! Uzmi cist pg ili vg i zameshaj sa glicerinima da bi dobio odredjnu jacinu -sa tom bazom ne ocekuuj neki rezultat pogotovu sa vocem! |
Zahvalili : |
15-06-2015, 05:15 | #5 |
Veteran
Registrovan: Feb 2014
Pohvala: 1,990
Pohvaljen: 2,073
Nivo reputacije: 365 |
Jos jedna stvar,svaku aromu bi trebao malo duze da paris da bi stekao neki utisak o njoj...Naravno steknes ti prvi utisak i na driperu(da li ti se uopste svidja aroma),ali kada sipas u tank potpuno je drugaciji ukus...neke ti cak ne legnu na prvu pa se posle davis u njima...probaj blueberry 0.5-1% Yumberry 0.5-1% i Vanila bean 1-1.5%
Sent from my iPhone using Tapatalk |
15-06-2015, 10:13 | #6 |
Veteran
Pohvala: 1,990
Pohvaljen: 2,073
Nivo reputacije: 365 |
Ako ces vec da se igras,nabavi neku dobru cokoladu,jagodu,kokos,kafu,lesnik...Sa cokoladom imas bezbroj kombinacija...cokolada+limeta,cokolada+menta,cokol ada+jagoda,cokolada+kafa,cokolada+neka duvanska,cokolada+sta god pozelis...Ja kada eksperimentisem,uglavnom IW i hellas,gledam da mi ukupan procenat arome ne bude preko 3%,tako volEm
Sent from my iPhone using Tapatalk |
15-06-2015, 10:26 | #7 |
Nov član
Tako nesto sam i mislio, kontam da narucim od TFA/TPA sljedece arome:
Koolada Bavarian Cream Graham Cracker Clear Strawberry Ripe Dragonfruit Cotton Candy Marshmallow Sweet Cream Raspberry Sweet Cinnamon Danish Smooth Banana Cream RY 4 Double Caramel Candy Vjerovatno ubacim i cokoladu Ova varijanta "blueberry 0.5-1% Yumberry 0.5-1% i Vanila bean 1-1.5%" mislim da je preslaba za FW arome al probacu kombinaciju iako nisam odusevljen Yumberry aromom. Smiksao sam sljedece pa vidicemo: Blueberry @ 10% Vanilla @ 8% 2 kapi Ice Mentol iako sam mozda zeznuo, prejaka je aroma trebao sam 1 kap al ajd. |
24-06-2015, 16:51 | #8 |
Moderator
Pohvala: 1,502
Pohvaljen: 2,567
Nivo reputacije: 465 |
Raspberry Sweet - nista posebno, ne ocekuj previse
|
|
|
10-12-2015, 12:31 | #9 |
Aktivan član
Registrovan: Nov 2015
Pohvala: 17
Pohvaljen: 14
Nivo reputacije: 36 |
Ideja je da miksam lesnik, vanilu, neki krem i na kraju duvansku aromu (probacu i bez nje), tako da dobijem na pocetku jaci ukus lesnika, onda kremast lesnik i vanila i na kraju trunka duvanske arome. Posto se lesnik svakako oseti prvi on nije problem, ovaj kremasti ne znam ni sam (vidim FA ima Custard a TR ima i krem brule i biskvit) a vanila mi je problem jer ne zelim da mi dodje na startu vec kasnije da se oseti ali samo ovlas i koju bi mi duvansku preporucili (ciji ukus dodje na kraju i koja je cist duvan, da mi ne kvari ostatak specije)?
|
10-12-2015, 12:59 | #10 |
Veteran
Registrovan: Mar 2013
Pohvala: 1,758
Pohvaljen: 1,777
Nivo reputacije: 373 |
Popularna kombinacija je Capella Vanilla Custard i FA lesnik npr. Doduse custard kao krem od jaja je barem meni malo napadan i potrebno je vise od dve nedelje sazrevanja da ga vanila nadjaca. FA custard ne bih koristio kao krem, mislim da je slab pogotovo sto ima tu notu limuna pa mozda je bolji sa vockama.
Slab sam sto se tice duvanskih aroma, i one koje ja volim skoro i da nisu duvanske. Mozda bi FA Desert Ship bio ok. Mogu da probam tu kombinaciju pa da ti kazem sta je ispalo za par dana Mada i onda ce da bude krajnje subjektivno i dok ne probas sam neces biti siguran. |
10-12-2015, 14:10 | #11 |
Aktivan član
Znaci da ne koristim Custard, a onaj Krem Brule ili Biskvit od TR, kako bi to islo? Nisam probao onaj Cuban Supreme ali kazu da je to valjda najduvanskija aroma pa sam mislio ako bi ubacio jednu kap na 10ml mozda bi se samo malo osetilo na kraju?
|
10-12-2015, 14:54 | #12 |
Veteran
Registrovan: Feb 2013
Pohvala: 4,603
Pohvaljen: 4,625
Nivo reputacije: 778 |
Kako kome, Cuban supreme nekoga podseća na peršun, a nekoga na duvan ako je FA aroma u pitanju. Probaj Real cig od Vaping zone...
|
HVALA G O M I L E T I N A!!!
|
|
10-12-2015, 15:35 | #13 |
Moderator
Pohvala: 1,502
Pohvaljen: 2,567
Nivo reputacije: 465 |
TR Biskvit, ocekivao sam da nekako zasladi tecnost i da upotpuni te slatkaste arome iz vanile i cokolade...ali, ne znam dal se tripujem, nekako mi ukus vuce na slano
Za duvanske, probaj Old Tobaco Premium par kapi ili Tobacco. Meni bar, imaju potencijal za mikseve jer nemaju neke sladunjave note koje bi smetale vanilama i takvim sladunjavim aromama. Naravno, odlicne su i samostalne |
|
|
10-12-2015, 16:18 | #14 |
Veteran
Registrovan: Mar 2013
Pohvala: 1,758
Pohvaljen: 1,777
Nivo reputacije: 373 |
Krem Brule Hellas nisam probao. Bisquit koristim sa vockama, uglavnom jagoda+kivi+bisquit kombinacija i fino ispadne.
|
10-12-2015, 16:34 | #15 |
Aktivan član
Hvala ljudi, koliko mi se cini onda bi mi najbolje bilo da pomesam lesnik, biskvit, krem brule (koliko vidim slicna je kao Custard samo bez limuna) i neku duvansku od gore spomenutih (bas te sto nemaju slatkaste dodatke)
Za vanilu mi niko nista nije rekao, kako dobijate ukus vanile koji se pojavljuje na sredini i traje skoro do kraja (koja i kog proizvodjaca) ? |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|