![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Prijatelj foruma
![]() Registrovan: Dec 2011
Pohvala: 2,896
Pohvaljen: 8,546
Nivo reputacije: 1192 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
GotVapes Cryptonite 8 Ego Cartomizer 2ml - 2.6ohm STAINLESS
Danas stigao Vise posle probe. http://www.youtube.com/watch?v=tj_JbFyC6RQ http://www.youtube.com/watch?v=A-VBeHWQJ9c |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moder
![]() Registrovan: Nov 2011
Godine: 53
Pohvala: 445
Pohvaljen: 624
Nivo reputacije: 179 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ceo dan ga merkam ali: sold out
koliko je postarina sa got vapesa? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Senior
![]() Registrovan: Jan 2012
Pohvala: 145
Pohvaljen: 328
Nivo reputacije: 112 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Liči na ego-w giantomizer ili kako se već zove. Isti vrh, poklopac, grejač pri vrhu.....
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Caravela mod, KFL, Immortalizer, Boge LR
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Senior
![]() Registrovan: Mar 2012
Pohvala: 226
Pohvaljen: 155
Nivo reputacije: 83 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
E ja mogu do prekosutra da gledam u ovo kada ne dostavljaju u BiH :(
|
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Video Reviewer
![]() Registrovan: Sep 2011
Godine: 48
Pohvala: 110
Pohvaljen: 218
Nivo reputacije: 98 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ma ako je kao i ego-w, nemoj ni da ga gledas.
|
![]() Tebi je možda, kada te mnogo ljudi hvali i preporučuje, znak da su oni kokošari. Meni je to znak vrednosti i poverenja.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Prijatelj foruma
![]() Registrovan: Oct 2011
Godine: 47
Pohvala: 2,443
Pohvaljen: 2,550
Nivo reputacije: 570 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Na ovome je grejac na dnu tanka,slican princip kao na CE3,sto i nije lose
![]() Meni je CE3 davao bolju aromu i TH od CE2 . |
Love me or hate me I don't care
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Nov član
Registrovan: Feb 2012
Pohvala: 2
Pohvaljen: 1
Nivo reputacije: 49 ![]() |
![]()
Cryptonite 8 - lepo izgleda, lepo zapakovan, očigledno mu ga daju po estetici i eleganciji u poslednje vreme. Čini mi se da je napravljen kao odgovor na Stardust, ali videćemo šta će Finder da kaže nakon testa....
S druge strane, možda grešim, ali konstruktivno mene više podseća na BUD Sapphire. Zanimljivo je da je istovremeno sa pojavom C8, BUD poskupeo za cela 2 dolara po kutijici... Uzgred, ne sviđa mi se kako se puni.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moder
![]() Registrovan: Nov 2011
Pohvala: 688
Pohvaljen: 429
Nivo reputacije: 152 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ovako kako ovaj tip sa videa mota, lomi i brise fiber je najlaksi nacin da vam se sto pre ocupa ili prekine fiber na ulasku u aty...na par CE2 sam isto tako motao fibere tamo-amo pri brisanju i dry-burn...pa sam ostao bez fibera brzo a grejac i dalje kao nov....samo pranje i susenje ili sa alkoholom i koji ce brzo ispariti i aty je spreman za parenje...i sto manje pomerati(lomiti) fiber!!!
Pogotovo na suvo! tu se lome vlakna uzasno! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Banned
![]() Registrovan: Jan 2012
Godine: 48
Pohvala: 16
Pohvaljen: 6
Nivo reputacije: 0 ![]() |
![]()
Finder, valja li?!?
Sent from my HTC Magic using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Prijatelj foruma
Nivo reputacije: 1192 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Proizvodjac je firma Apoloe iz, pogadjate vec, Shenzhena. Njih se secam kao proizvodjaca neke ecig sa tri karta u jednoj i mogucim prebacivanjem sa ukusa na ukus. To nisam imao ni zelju da probam, tacnije imao sam zelju da probam, ali nisam zeleo da ga kupim.
Elem, Cryptonite 8 (C8)je njihov OEM model broj 518, pa se pod Apoloe 518 mogu naci i video recenzije na YouTube. Konstrukcija: Cryptonite 8 je clearomiser sa donjim grejacem. Zelena cevcica koja se vidi vodi paru sa grejaca do usnika (drip tipa). Rupice za vazduh nalaze se sa spoljne strane u zlebu pri dnu. Postoje i rupice sa donje strane na bocnoj strani kupastog kontakta. Ovo napominjem jer se javlja razlika u povlacenju u zavisnosti da li je kart usrafljen do kraja ili nije. Ako nije sasvim pritegnut pojacava se dotok vazduha sa donje strane. Ne znam da li je ovo feature ili bug, ali u praksi ovo omogucava izvesnu regulaciju pri uvlacenju. Punjenje: Cryptonite se puni spricem i iglom. Na netu cete naci preporuke da se kart puni okrenut naopako tj. tako da tokom punjenja donji deo gleda na gore. Postoji i preporuka da se puni u horizontalnom polozaju, vodeci racuna da rupica za vazduh na plasticnom cepu bude u gornjem polozaju. U oba slucaja, ako kart punite prebrzo doci ce do izvesnog curenja. Na kraju sam ga punio u njegovom prirodnom polozaju, ali polako kako bih mu omogucio da vazduh izadje i nije bilo curenja. Sve u svemu, cini mi se da polozaj za punjenje mnogo nije bitan, mnogo je vaznije da se punjenje odvija polako. Utisci: obilje pare, u pocetku nesto razredjenije, jer se nisam usudio da zasrafim kart do kraja na eGo bateriju da ne bih previse utisnuo kontakt baterije. Naime, Cryptonite ima neelasticni kupasti kontakt (vidi se na poslednjoj slici) sa donje strane pa ce (eventualno izvucen) kontakt baterije potisnuti nanize. Kad sam ga usrafio do kraja para je postala gusca, ali mi se cini da se nesto smanjio ukupan volumen pare iako je i dalje ima dovoljno. Ukus (zapravo miris, para nema ukus) je izrazen, nekako bolje izdiferenciran, kao da se lakse uocavaju razlicite komponente. Solidan udar (TH), mozda malo jaci od Stardusta. Tesko mi je da odredim hit. Ovo jako zavisi od toga da li parim pre podne ili predvece, kao sta sam i koliko ispario pre toga. To je univerzalni problem svih nas, ali u recenzijama ocenjivaci to ne pominju. Prva dva tanka sam ispario sa povremenim dry hits, prilicno se nervirajuci, jer se nije moglo zakljuciti kada ce pojaviti. Nekada posle 2 povlacenja, a nekada posle 6-7. Procitao sam recenzije u kojima su ljudi primetili da se dry hits mnogo redje javljaju ako se pari iskljucivo PG i zato im je konacan zakljucak bio da je Cryptonite 8 bolje prilagodjen za PG. U principu to je i ocekivano jer je PG znatno redji. Kad sam dodao par kapi vode u u PGVG mesavine ovaj problem je potpuno nestao. Posle 4 tanka vise nisam ni dodavao vodu u PGVG a dry hits su se sasvim proredili, na jednom po tanku ili jos redje. Ovo pripisujem "probijanju" (break in), kada su fitilj i grejac konacno razradjeni. Ne koristm cist VG, ali pretpostavljam da ga za upotrebu u ovom kartu treba razrediti vodom koji procenat vise nego inace. Posle utrosenih 15-20 tankova utisak je povoljan. Cryptonit je slican Stardustu uprkos tome sto se radi o ponesto razlicitoj konstrukciji, slican je i utisak pri parenju.C8 nema problema sa pucanjem tanka, jer je tank od drugacijeg materijala. Potrosnja tecnosti je nesto veca, ali je i kolicina pare nesto veca. Dvostruko je skuplji od Stardusta ali i duze traje. Tek ce se videti koliko traju zamenske tube za Stardust da bi se dugorocno mogli porediti troskovi. Stardust se lakse puni, ali ima manju zapreminu. Sve u svemu ovo se cini kao dobar proizvod. Jos ga nisam otvarao, jer i dalje dobijam dovoljno pare, hita i ukusa. Za sada izgleda da je sto se tice generalnog remonta podesavanja setupa prednost na strani Stardusta, jer se kod njega jednostavno menjaju i fitilj i grejac, dok je grejac kod Cryptonita zalemljen. Stardust ima i bolji drip tip, bar se meni takav vise dopada. Uski tip kod C8 ima i uzani prorez koji se lakse potapa kondenzatom. U praksi potrebno ga je cistiti ili samo izduvati od kondenzata jednom po tanku, mada ovo zavisi i od nacina parenja. |
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#12 |
Prijatelj foruma
![]()
Ovaj clearomizer je u medjuvremenu stigao do verzije 3. Veriju 2 nisam probao, ali evo iskustava sa ovom trecom.
Nesto je promenjena konstrukcija da bi se smanjilo zagorevanje (dry hits) i obezbedio stabilniji protok. Rezultat je malo gusca i obilnija para i zaista znatno manji broj dry hits. Izmenjen je i oblik silikonskog cepa kako bi olaksao punjenje. U prethodnom postu sam izneo relativno povoljno misljenje o Cryptonitu, ali se ono vremenom menjalo nagore. Poveo sam se za dobrim hitom i ukusom, a zanemario nagovestaje problema. Pokazalo se da je veoma osetljiv na gustinu tecnosti tj. da se svaka tecnost mora razredjivati da bi se izbegli dry hits. Verzija 3 je resila ovaj problem, ali se pojavio drugi. Tank je sklon da procuri kad nivo tecnosti opadne na ispod 1/3 do 1/4. Kako nije predvidjen da se jednostavno promeni setup tako nije jednostavno resiti ovaj problem. Uz ovo tu je i veoma izrazena kondenzacija u driptipu, sto je bilo prisutno i u prvoj verziji. Pri prelazu iz prilicno uske zelene cevcice u veci prostor driptipa para se naglo siri, samim tim i hladi, i kondenzuje. Ovo smatram konstrukcionim propustom. Mislim da Cryptonite 8, ovakav kakav je, nema neku buducnost, jer na trzistu postoje bolje sprave. Posle 3 revizije trebalo bi da su svi problemi otklonjeni. Prosla su vremena kad smo bili tolerantni prema curenju i gutanju kondenzata. Sam izgled vise nije dovoljan. |
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|