Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Opšte diskusije
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 24-01-2023, 16:28   #1
npa
Aktivan član

Registrovan: Nov 2022
Godine: 58
E-cig: Aspire Zelos 3+Naut3+1ohm
Pohvala: 37
Pohvaljen: 22
Nivo reputacije: 13
npa je na dobrom putunpa je na dobrom putunpa je na dobrom putu
Uobičajeno Kapaljke, kapi i ml ... ?

Zdravo svima jos jednom. Jos uvek vejpujem i analogne su sve dalje i dalje od mene. Koristim XROS Mini, i zadovoljan sam. Za grejac se nekako, posle dosta isprobavanja, ipak ustalio 0,8 oma kao univerzalan. Ponekad koristim i 1,2 i to samo kod duvanskih tecnosti. Da se pohvalim da sam pomalo i poceo da muckam sam, kupio 500 + 500 ml PG+VG od Mailab-a u poznatoj prodavnici, njihovu PG nikotinsku bazu od 50mg/ml, i za sada skoro pa uspesno sve to radim. Razlog za sve ovo sam pronasao i u tome, sto sam dobio jos 2 prijatelja koji su se prikljucili i ostavili analogne. Te nam sada prilicno lakse kada smo 3

Dve tecnosti sam vec uspesno napravio, jer su vrlo proste za pravljenje, to je Heisenberg i Pinkman od Vampire Vape-a. Prvo sam napravio uzorke na sledeci nacin:
-napravim 10ml/70-30/8mg tecnost bez arome, promuckam dobro, te malo pomalo dodajem kapi iz flasice sa aromom i probam non stop. Cist, nov ketridz od 0,8 oma. Kada sve bude kako treba, po mom ukusu, onda ispisem konacni "recept". Kasnije sam napravio vece doze, od po 50ml. Na probnom uzorku, je meni bilo ok, za 10ml/70-30/ 8mg nikotina, dodam + 40 kapi Pinkmana, + 2 kapi KTS mentola i +2 kapi KTS coolinga. Za Heisenberga je isao samo on, i to 50 kapi u 10ml. Uzorak je prosao kod sve trojice
Pinkman nije bila cela flasica, ali Heisenberg jeste, znaci nova, ja sam je prvi otvorio.

Posle probnog uzorka nisam mogao da procenim koliko kapi ide u 1ml arome, nego sam pravio i vecu kolicinu kapanjem. Kada sam napravio jos 50ml, ukapirao sam, da je za 10ml probe + 50 ml tecnosti (fakticki ukupno 60ml), otislo ukupno 300 kapi arome Heisenberg. Kolicina arome koja je ostala u flasici je mozda 1-2mm manja od polovine. U prevodu, iz jedne flasice od 10ml arome Heisenberg, sigurno moze 450-500 kapi da se nakapa, onako normalno, kap po kap. Fakticki ispada da je 1ml arome oko 45-50 kapi. Svestan sam da je sada ukupna tecnost u srazmeri negde oko 65-45 VG-PG, ali to ne smeta, uredjaji sa njom radi odlicno. Svi koristimo XROS Mini

Nisam jednostavno stigao da premerim kapanjem u mali spric, koliko kapi ide u 1ml, nego ajde prvo da pitam, jer to toliko bude kod svake arome ili ne ? Citao sam da je obicno 20-30 kapi/1ml, ali eto u ovom slucaju to nije tako, izgleda. Da sam u kalkulatoru uzeo recimo neki prosek od 25 kapi za 1ml, i hteo da doziram donju granicu za Heisenberga od 10%, i pravio tacan odnos 70-30 ali sa aromom, vrv bi dobio za moj ukus, slabo aromatizovanu tecnost. Na pamet mi ne pada, da recimo uskoro za 100ml Heisenberga ili Pinkmana brojim kap po kap, nego da uzimam aromu u spric.

Znaci, vase iskustvo sa kolicinom kapi u 1ml arome ? Hvala
npa nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 24-01-2023, 18:56   #2
ECSmoki
Admin

ECSmoki's avatar

Registrovan: Jul 2011
E-cig: VT75 Nano, Berserker Mini
Pohvala: 1,736
Pohvaljen: 2,183
Nivo reputacije: 579
ECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputaciju
Uobičajeno Re: Kapaljke, kapi i ml ... ?

Imam poprilicnu kolicinu aroma raznih prizvodjaca u razlicitim bocicama, koristim vagicu koja meri 0.01g i kad krenem sa kapanjem obicno brojim za prvih 0.2ml.
Najcesce je desetak kapi u pitanju (kap, dve, manje vise u ovisnosti o kapaljkama).
Na 1ml to je dakle 50-tak kapi.

Oko 30 kapi na 1ml bih nabrojao verovatno iz kapaljki koje imam na 100ml bocicama PG-a.
ECSmoki nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 25-01-2023, 00:00   #3
Gaga Kanasta
Veteran

Registrovan: Aug 2017
E-cig: Imam
Pohvala: 1,401
Pohvaljen: 781
Nivo reputacije: 166
Gaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvalu

Sto jednostavno ne kupis spric i zapamtis/zapises koliko procenata arome ti odgovara?Po mom iskustvu sa raznoraznim kapaljkama, u jedan ml ide ili 40 ili 60 kapi u zavisnosti od bocice...Za Pinkman procentualno oko 20% arome...
Gaga Kanasta nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 25-01-2023, 15:21   #4
npa
Aktivan član

Registrovan: Nov 2022
Godine: 58
E-cig: Aspire Zelos 3+Naut3+1ohm
Pohvala: 37
Pohvaljen: 22
Nivo reputacije: 13
npa je na dobrom putunpa je na dobrom putunpa je na dobrom putu

Sve jasno, tako sam i mislio. Za vece kolicine, normalno je da cu spricem da radim i tu nema zabune. Problem nastaje kada recimo malim spricem treba da se izmeri nikotin za uzorak od 5ml. Tada mi je mnogo zgodnije da kapem, nego da merim spricem, jer su njime mnogo vece greske. A u nacelu, zbunilo me to sto u nekim uputstvima po nasim sajtovima koji se bave prodajom toga, jednostavno pise u 1ml ide 20-30 kapi. Sada ste mi dali potvrdu da to nije tako. Sve jasno . Cak mi je za 10ml tecnosti mnogo lakse a i tacnije, da nakapem, nego da merim spricem. Za kolicine preko 20ml, normalno je da je bolje spricem. Ako nekome nesto u buducnosti znaci, posto sam i cele flasice kapao, i jednoj flasici kao sto je recimo Vampire Vape - Heisenberg ili Pinkman, ima oko 500 kapi najmanje (mozda cak i malo vise) u 10ml arome. Sto znaci da je za moj ukus dovoljno oko 1ml (50 kapi) u 10ml. Verovatno ukus zavisi i od tipa uredjaja na kome se pari. Kako je sa drugim aromama i kapaljkama, to ne znam. Hvala
npa nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Opšte diskusije

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 08:20 sati.