![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Moderator
![]() Registrovan: Dec 2013
Pohvala: 1,447
Pohvaljen: 758
Nivo reputacije: 174 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Pošto imamo teme o svemu i svačemu, nisam uspeo da nađem diskusiju o tome kako vodite evidenciju o pravljenju tečnosti. Pretpostavljam da neki od ljudi koji sami prave svoje tečnosti vode nekakvu evidenciju, pa neka ova tema bude mesto gde bi delili svoje načine vođenja evidencije i o tome raspravljali.
Za početak, evo recimo kako ja to radim. Sigurno je da nije idealno, ali meni je bilo neophodno da vodim evidenciju da se ne pogubim. Naravno da tu evidenciju nisam vodio od početka svog pravljenja tečnosti, ali se u jednom trenutku to samo od sebe nametnulo kao neophodnost i potreba. Olakšava mi da pratim šta sam i kada napravio, ali i koliko trenutno tečnosti imam. Evo ovako izgleda neka moja evidencija napravljene tečnosti: ![]() |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
![]() Registrovan: Sep 2013
Godine: 48
Pohvala: 1,643
Pohvaljen: 1,885
Nivo reputacije: 390 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kod:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1m-ldnvb6SgH44bfhDVoh1_RMCwE8Gi0QNBZ_wg-iyJM/edit?usp=sharing |
KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#3 |
Veteran
![]() Registrovan: Aug 2017
Pohvala: 1,401
Pohvaljen: 781
Nivo reputacije: 166 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
MOgao bi da promijenis nazive kolona ABCDEF u npr.Proizvodjac,Naziv,Baza,Doziranje,Zrenje,Opis.T ako mogu svi u kolonama ispod da napisu utiske.Tako ih ja u Excell tabeli sredjujem.Zgodno bi i korisno bilo svima.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Nivo reputacije: 390 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
nek svako ubaci šta hoce,ja cu samo da podesim permissions na edit
|
KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Nivo reputacije: 174 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Malo sam doradio svoju prvu varijantu. Neka bude kao dodatno razrađena ezgetina tabela...
Kod:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1L2z2wLLOLHCbgMPXHDyTOxQMxk6sX8ySW1fcwwOFfOo/edit?usp=sharing Kolone za nikotin, PG, VG, vodu i aromu sadrže i % i zapreminu u ml kako bi se u poslednjoj koloni (kolona ''tečnost ukupno'') automatski sabirala količina tečnosti koja se pravi. Skroz desno je ukupan zbir te kolone, odnosno ukupno ml napravljene tečnosti od kada vodite evidenciju. U delu tabele koji se odnosi na Aromu, kolone O i P mogu da se koriste da bi pratili koliko je ml arome ostalo o bočici (kolona P), a u kolonu O prosto upisujete kolika je zapremina bočice. E, sad, u koloni P bi se mogao javiti i negativan rezultat ako u regularnoj bočici od 10 ml ima više arome. Nije loše da se prati koliko je arome ostalo, npr. |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#6 |
Veteran
![]()
super,svako trazi od tebe dozvolu za modifikovanje sa nazivom recimo avatara sa foruma,i posle u time line moze da se prati ko je sta i kad unosio
![]() |
KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
![]()
@ezgeta, možda nisam najbolje objasnio svoju ideju. Nisam mislio da svi vodimo jednu evidenciju, već da svako ko vodi evidenciju, podeli ovde (naravno ako to želi) i da na taj način razmenimo iskustva. Da možda poboljšamo svoje tabele, da neko dobije neku ideju, odabere ono što njemu/njoj odgovara... Verujem da ovaj google dokument može bez problema svako da skine i da pravi prema svojim potrebama i željama npr...
Naravno da nemam ništa protiv i da se recimo ova tvoja tabela koristi kao neka vrsta javne tabele pa da upisuje ko god želi. |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
![]()
koja god,samo da bude 1
![]() |
KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
![]() Registrovan: Feb 2014
Pohvala: 1,990
Pohvaljen: 2,073
Nivo reputacije: 367 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Papir trpi sve.Imam punu svesku svojih recepata, beležaka u toku testiranja itd itd... A koliko imam, to me me zanima, kada sam na odprilike 200ml ja zamešam novu turu i to je to
![]() Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
![]()
daj unesi u spisak ili slikaj pa da prekucamo u spisak sa tvojim utiscima aroma sa ocenom od 1-10
|
KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
![]() Registrovan: Feb 2014
Pohvala: 1,990
Pohvaljen: 2,073
Nivo reputacije: 367 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Teško da ću da kucam
![]() Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|