Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Ostalo
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 20-07-2018, 21:56   #1
Jagodinac
Moderator

Jagodinac's avatar

Registrovan: Dec 2013
E-cig: Eleaf iStick Pico 75W
Pohvala: 1,447
Pohvaljen: 758
Nivo reputacije: 174
Jagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvalu
Uobičajeno Evidencija pravljenja tečnosti

Pošto imamo teme o svemu i svačemu, nisam uspeo da nađem diskusiju o tome kako vodite evidenciju o pravljenju tečnosti. Pretpostavljam da neki od ljudi koji sami prave svoje tečnosti vode nekakvu evidenciju, pa neka ova tema bude mesto gde bi delili svoje načine vođenja evidencije i o tome raspravljali.

Za početak, evo recimo kako ja to radim. Sigurno je da nije idealno, ali meni je bilo neophodno da vodim evidenciju da se ne pogubim. Naravno da tu evidenciju nisam vodio od početka svog pravljenja tečnosti, ali se u jednom trenutku to samo od sebe nametnulo kao neophodnost i potreba. Olakšava mi da pratim šta sam i kada napravio, ali i koliko trenutno tečnosti imam.

Evo ovako izgleda neka moja evidencija napravljene tečnosti:

Trenutno bez super unicum naloga! Vratio sam se na svoj originalni nalog...
Jagodinac nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 20-07-2018, 22:02   #2
ezgeta
Veteran

ezgeta's avatar

Registrovan: Sep 2013
Godine: 48
E-cig: modovi,rta,rda
Pohvala: 1,643
Pohvaljen: 1,885
Nivo reputacije: 390
ezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputaciju
Uobičajeno Re: Evidencija pravljenja tečnosti

Kod:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1m-ldnvb6SgH44bfhDVoh1_RMCwE8Gi0QNBZ_wg-iyJM/edit?usp=sharing
možda javno da imamo spisak ovako nesto

KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
ezgeta nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 20-07-2018, 22:11   #3
Gaga Kanasta
Veteran

Registrovan: Aug 2017
E-cig: Imam
Pohvala: 1,401
Pohvaljen: 781
Nivo reputacije: 166
Gaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvalu

MOgao bi da promijenis nazive kolona ABCDEF u npr.Proizvodjac,Naziv,Baza,Doziranje,Zrenje,Opis.T ako mogu svi u kolonama ispod da napisu utiske.Tako ih ja u Excell tabeli sredjujem.Zgodno bi i korisno bilo svima.
Gaga Kanasta nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 20-07-2018, 23:05   #4
ezgeta
Veteran

ezgeta's avatar

ezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputacijuezgeta ima reputaciju

nek svako ubaci šta hoce,ja cu samo da podesim permissions na edit

KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
Staro 21-07-2018, 14:46   #5
Jagodinac
Moderator

Jagodinac's avatar

Jagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvaluJagodinac je za svaku pohvalu

Malo sam doradio svoju prvu varijantu. Neka bude kao dodatno razrađena ezgetina tabela...

Kod:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1L2z2wLLOLHCbgMPXHDyTOxQMxk6sX8ySW1fcwwOFfOo/edit?usp=sharing
Manje-više, sve je jasno šta koja kolona predstavlja i samo ću kratko da pojasnim.
Kolone za nikotin, PG, VG, vodu i aromu sadrže i % i zapreminu u ml kako bi se u poslednjoj koloni (kolona ''tečnost ukupno'') automatski sabirala količina tečnosti koja se pravi.
Skroz desno je ukupan zbir te kolone, odnosno ukupno ml napravljene tečnosti od kada vodite evidenciju.

U delu tabele koji se odnosi na Aromu, kolone O i P mogu da se koriste da bi pratili koliko je ml arome ostalo o bočici (kolona P), a u kolonu O prosto upisujete kolika je zapremina bočice. E, sad, u koloni P bi se mogao javiti i negativan rezultat ako u regularnoj bočici od 10 ml ima više arome. Nije loše da se prati koliko je arome ostalo, npr.

Zahvalili :
Staro 21-07-2018, 15:25   #6
ezgeta
Veteran

ezgeta's avatar

super,svako trazi od tebe dozvolu za modifikovanje sa nazivom recimo avatara sa foruma,i posle u time line moze da se prati ko je sta i kad unosio

KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
Staro 21-07-2018, 18:43   #7
Jagodinac
Moderator

Jagodinac's avatar

@ezgeta, možda nisam najbolje objasnio svoju ideju. Nisam mislio da svi vodimo jednu evidenciju, već da svako ko vodi evidenciju, podeli ovde (naravno ako to želi) i da na taj način razmenimo iskustva. Da možda poboljšamo svoje tabele, da neko dobije neku ideju, odabere ono što njemu/njoj odgovara... Verujem da ovaj google dokument može bez problema svako da skine i da pravi prema svojim potrebama i željama npr...
Naravno da nemam ništa protiv i da se recimo ova tvoja tabela koristi kao neka vrsta javne tabele pa da upisuje ko god želi.

Staro 21-07-2018, 20:15   #8
ezgeta
Veteran

ezgeta's avatar

koja god,samo da bude 1 ,mada ta tvoja ima vise info

KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
Staro 21-07-2018, 22:10   #9
SljukaZr
Veteran

SljukaZr's avatar

Registrovan: Feb 2014
E-cig: Od svega po malo :D
Pohvala: 1,990
Pohvaljen: 2,073
Nivo reputacije: 367
SljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputaciju

Papir trpi sve.Imam punu svesku svojih recepata, beležaka u toku testiranja itd itd... A koliko imam, to me me zanima, kada sam na odprilike 200ml ja zamešam novu turu i to je to

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
SljukaZr nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 21-07-2018, 23:00   #10
nikolaang
Veteran

Registrovan: Jan 2015
Pohvala: 3,342
Pohvaljen: 1,746
Nivo reputacije: 0
nikolaang ima reputacijunikolaang ima reputacijunikolaang ima reputacijunikolaang ima reputacijunikolaang ima reputacijunikolaang ima reputacijunikolaang ima reputacijunikolaang ima reputacijunikolaang ima reputacijunikolaang ima reputacijunikolaang ima reputaciju

Smorilo te a našao si sve kombinacije koje ti trebaju.

Sent from my HUAWEI LYO-L01 using Tapatalk
nikolaang nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 22-07-2018, 02:16   #11
ezgeta
Veteran

ezgeta's avatar

Citat:
Originalna poruka od SljukaZr Vidi poruku
Papir trpi sve.Imam punu svesku svojih recepata, beležaka u toku testiranja itd itd... A koliko imam, to me me zanima, kada sam na odprilike 200ml ja zamešam novu turu i to je to

daj unesi u spisak ili slikaj pa da prekucamo u spisak sa tvojim utiscima aroma sa ocenom od 1-10

KLEPTO-BIZNIS D.O.O.
Staro 22-07-2018, 03:56   #12
SljukaZr
Veteran

SljukaZr's avatar

Registrovan: Feb 2014
E-cig: Od svega po malo :D
Pohvala: 1,990
Pohvaljen: 2,073
Nivo reputacije: 367
SljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputacijuSljukaZr ima reputaciju

Teško da ću da kucam Previše ima čak i za pročitati... Svaka aroma opisana posebno pa onda recepti od testa 1 do testa x itd itd

SljukaZr nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Ostalo

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 10:43 sati.