Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Iskustva, saveti i pitanja
Zaboravljena šifra? Registracija

Iskustva, saveti i pitanja Teme u kojima mozete pisati o svojim iskustvima, kao i dati ili pitati za savet.

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 28-01-2024, 10:15   #1
Andrejic
Nov član

Registrovan: Jan 2024
Godine: 24
E-cig: Innokin GOZEE GOz+
Pohvala: 7
Pohvaljen: 6
Nivo reputacije: 5
Andrejic je na dobrom putu
Uobičajeno Savet pri kupovini

Zdravo svima,
potrebna mi je pomoć pri kupovini novog uređaja.
Do sada sam koristio Innokin GOZEE sa GOz+ atomizerom, kojeg sam kupio pre nekih 8m u Umbrelli. Sam uređaj mi je već nekako dotrajao, počeo da ima problema sa baterijom, tasterima, kao i sa tankom koji konstanto curi i promenio sam ga jedno 3 puta. U potrazi sam za uredjajem koji će da ima neka minimalna podešavanja, promenljivu bateriju, da daje dobru aromu i da se ne sj*e na brzinu kao ovaj.
Koristim duvanske arome sa 4 do 9mg nikotina sa grejačima od 0.4 do 0.8 grejačem na Innokinu.
Naišao sam na neke Geekvape e-cigarete koje su mi se svidele pa razmišljam neku od njih da uzmem.
1. E100
2. B100
3. S100 sa Zeus Subohm iz 2021. god

Slobodno mi predložite još neke pored ovih samo mi je bitno da grejače mogu da uzimam u Umbrelli jer samo ta prodavnica postoji u mom gradu.
Budžet mi je do nekih 6-7k.

Hvala!
Andrejic nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 28-01-2024, 10:48   #2
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
Godine: 46
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,413
Pohvaljen: 1,709
Nivo reputacije: 386
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju
Uobičajeno Re: Savet pri kupovini

grejace mozes i da narucujes iz drugih gradova .opremu je dozvoljeno slati...
preporucujem ti MTL atomizere
razmotri i RTA (sam pravis grejace ,prosto)
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 28-01-2024, 11:13   #3
Andrejic
Nov član

Znam da može da se poručuje samo mi je ovo nekako lakše i prostije.
Što se tiče tog RTA sve mi to izgleda prekomplikovano sa tom vatom i žicom
Staro 28-01-2024, 11:16   #4
Milanez
Veteran

Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

zato sam napisao da je prosto
znam da ti deluje da je komplikovano al...evo...ukucaj neki mtl rta na YT i pogledaj uputstva videces kolko je prosto . trebace ti malo alata i to je to
al mozda si tip koji vise voli fabricke grejace
Staro 28-01-2024, 11:22   #5
Andrejic
Nov član

Je l se postiže nešto pravljenjem grejača?
Jača aroma više pare i tako to?
Staro 28-01-2024, 11:28   #6
Milanez
Veteran

ne zavisis od gotovig grejaca + neke druge prednosti
kupis zicu ,vatu , pincetu i secice ... jedini "problem" je dok ne nadjes najbolju zicu za sebe al polako
Staro 28-01-2024, 11:37   #7
Andrejic
Nov član

Pretpostavlaj da većina uređaja sa 510 može da se koristi i sa fabričkim i sa pravljenim grejačem, samo zavisi od atomizera?
Trenutno sam u potrazi za uređajem jer je ovaj Innokin što trenutno imam skoro za bacanje.
Možda bih koristio fabričke grejače dok ne uspem da se snađem sa pravljenim i onda sa istim uređajem pređem samo na drugi atomizer za RTA.
Zahvalili :
Staro 28-01-2024, 11:42   #8
Milanez
Veteran

da ,uglavnom su svi 510
eto preporucio bih ti aspire zelos x mod .imas ga i u domacoj prodavnici ima ga i preko
Zahvalili :
Staro 28-01-2024, 11:52   #9
illuminated
Iskusan član

Registrovan: Nov 2023
E-cig: *.MTL
Pohvala: 161
Pohvaljen: 163
Nivo reputacije: 29
illuminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosi

Treba malo vremena dok ne naucis da pravis sam grejace i postavljas vatu kako treba u atomizer koji imas... Imaces, verovatno, i "dry hit"-ove, iscurece ti tecnost koji put, itd. Pa kad sve to pogodis, onda treba na svom atomizeru da nadjes i i idealan polozaj grejaca (nekada ih ima i vise, u zavosnosti od toga koju tecnost koristis). Ali se na kraju - isplati. Ne pricam samo o parama, nego o ukupnom zadovoljstvu koje ti pruzi uredjaj kad znas tacno sta sve ima u sebi, kako radi i da je tvojih ruku delo.
Ja sam relativno brzo presao sa pod uredjaja na MTL atomizer sa fabrickim grejacima pa na RTA.
Kada sam poceo sa RTA, prvih dana sam na sat vremena menjao i grejace i vatu, dok sam isprobavao trenutni bild sam visio po YT i raznim forumima i citao, gledao, slusao...

Nije neka komplikovana nauka. Toliko ljudi je naucilo to da radi, da nema bojazni da i ti neces.

Sto se tice mod-a, ako si MTL korisnik, preporucio bih ti neki sa jednom baterijom, po mogucnosti da podrzava 21700 tip baterije. Za MTL ti je bitniji kapacitet, tako da slobodno mozes da uzmes baterije sa vecim kapacitetom. Moj MTL favorit u ovom setup-u je VooPoo Drag M100S, imam ga vec u nekoliko boja. Jedan je od manjih 21700 modova, lep, metalan i lagan. Ako narucujes iz inostranstva moci ces da uzmes nekoliko komada za cenu po kojoj se prodaje kod nas, ali ces cekati bar jedno mesec dana. Lost Vape (Thelema Solo) takodje ima kod nas da se kupi, jako je dobar, ali je malo veci od VooPoo-a.

Ako si DL korisnik, onda gledaj nesto sa dve baterije - bolje ce isporuciti vecu snagu struje koja se koristi u DL-u i neces cesto menjati baterije.

Sto se atomizera tice, i ja bih ti, kao i @Milanez, preporucio neki MTL. Imas teme sa MTL atomizerima pa pogledaj i njih. Juri nesto sto pravi dobru aromu... Od malo starijih atomizera u ovom rangu, koji vise nisu toliko ni skupi, ako mozes da nadjes Dvarw v2 recimo, ili Glaz Mini, neki od poslednjih Berserkera, ali tu veliku ulogu igra i licni afinitet prema tecnostima, stilu parenja, itd. pa je nezahvalno reci - uzmi TO i bices super zadovoljan. Mislim da ne samo da bi postigao aromu kao na nekom fabrickom, nego bi mogao i da radis "fine tuning", da je nastelujes onako kako tebi odgovara.

E, sada, kad uporedis sta sve treba da uzmes za RTA (materijal, alat) a sta za fabricki komplet - treba ti nesto vise para u startu za RTA svakako (jos ako uzimas posebno neki punjac za baterije, da ne punis preko mod-a - savet svih je da to treba izbegavati), ali ako mislis da ces se baviti ovim sportom vise godina - na duze staze se svakako i finansijski vise isplati ovo pocetno vece ulaganje.
illuminated nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 28-01-2024, 13:01   #10
Andrejic
Nov član

Nisam zanao da je sve ovo ovolika nauka
Sad ste me "upalili" i moraću da uzmem mod i 2 atomizera.
Jedan sa fabričkim grejačima koji ću da koristim dok naučim da pravim i koristim RDA
Zahvalili :
Staro 28-01-2024, 13:15   #11
illuminated
Iskusan član

Registrovan: Nov 2023
E-cig: *.MTL
Pohvala: 161
Pohvaljen: 163
Nivo reputacije: 29
illuminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosi

Brze ces nauciti ako nemas taj sa fabrickim
illuminated nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 28-01-2024, 13:39   #12
Milanez
Veteran

Citat:
Originalna poruka od Andrejic Vidi poruku
Nisam zanao da je sve ovo ovolika nauka
Sad ste me "upalili" i moraću da uzmem mod i 2 atomizera.
Jedan sa fabričkim grejačima koji ću da koristim dok naučim da pravim i koristim RDA
nije RDA nego RTA
RDA su driperi
Moderator poruka
@andrejic
https://www.e-cigserbia.com/showthread.php?p=1360

prosto je praviti grejace toga se ne boj ,samo ti treba malo alata i da nadjes atomizer koji ne curi .posle gledas neki atomizer koji ce ti odgovarati i u pogledu kolicine strujanja vazduha ...
Staro 30-01-2024, 12:18   #13
Marko021
Senior

Marko021's avatar

Registrovan: Feb 2015
Godine: 44
E-cig: ARES-2, ARES-2 LE
Pohvala: 359
Pohvaljen: 292
Nivo reputacije: 105
Marko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosiMarko021 ima čime da se ponosi

Citat:
Originalna poruka od Andrejic Vidi poruku
Znam da može da se poručuje samo mi je ovo nekako lakše i prostije.
Što se tiče tog RTA sve mi to izgleda prekomplikovano sa tom vatom i žicom
Ja porucim sa Alija smotane grejace, kutija 50 komada (biras otpor, materijal, ma sve imaju) za ~200 dinara. Nisam smoto grejac godinama.
Na to uzmes ARES 2 manji ili veci, individualna stvar, bateriju ili mod koji oces i to je to. Miran si godinama.

motam, muckam, mesam, sipam i presipam i
Marko021 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 30-01-2024, 14:10   #14
Milanez
Veteran

sto ne znaci da je tesko i mucno nego prosto smotati grejac
Staro 30-01-2024, 19:14   #15
cebzab
Iskusan član

cebzab's avatar

Registrovan: Sep 2018
E-cig: Billet Box
Pohvala: 96
Pohvaljen: 300
Nivo reputacije: 69
cebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosi

Spremanje lule je preteca motanja zice i menjaja vate.
Kada se skapira atomizer koji koristis, meni bude to opustajuci ritual.
Dobra je stvar to da se savlada, da se ne zavisi od nikoga drugog, nego samo od sebe.
I to je realno najjeftinija varijanta, ali zahteva interesovanje i nabavku opreme unapred (zice, organske vate koja nije izbeljena, srafcigera/osovine/motalice adekvatnih dimenzija).
Dobra je stvar kod kantala, jer se koristi inace i za pravljenje grejaca za bojlere pa bi trebalo da ima da se nabavi svugde.
Muji vatu koju sam narucio pre ne znam ni sam koliko godina celo pakovanje, ako sam potrosio deset posto secem kur...ruku
3 metra zice ce ti isto trajati barem godinu/dve.
cebzab nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Iskustva, saveti i pitanja

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 08:07 sati.