|
Opšte teme, ideje, rešenja, pitanja, saveti Ideje, saveti, rešenja i pitanja ... - diskusije |
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
15-09-2022, 17:17 | #1 |
Veteran
Registrovan: Aug 2016
Godine: 46
Pohvala: 3,366
Pohvaljen: 1,660
Nivo reputacije: 376 |
frekvencija
jel zna neko da objasni sta je to frekfencija il frekVencija (u vejpu)
bet cesto pominje/pominjao . nikako da ukapiram sta je to |
15-09-2022, 18:08 | #2 |
Iskusan član
Registrovan: Sep 2018
Pohvala: 91
Pohvaljen: 297
Nivo reputacije: 66 |
Re: frekvencija
Trebalo bi da misli na osecaj dok koristi neki mod kako cip prenosi struju na grejac.
U kakvom intervalu/ritmu se zagreva grejac i kakav je onda njemu to osecaj. Pre su se glavne razlike primecivale kod TC parenja. Svaka firma je to drugacije resavala. Sada kod nekih kineza koji imaju eko mod npr se bas oseti razlika. Isto kod kineza koji imaju po difoltu namesten boost iako ga nigde ti nisi odabrao. Tipa paris na 15 vati, a on ti ga sibne na 20 prvih pola sekunde i onda ga naglo vrati na 15 pa ga sve vreme menja izmedju 14 i 16 ako ti je duzi cim. I kod par nekih drugih modova koji su radili sa da li AC strujom. Cini mi se da je innokin nesto eksperimentisao sa time. Bude haotican/nemiran osecaj dok ti se zagreva grejac. Maltene kao da vibrira neujednaceno. |
15-09-2022, 18:13 | #3 |
Veteran
Registrovan: Aug 2016
Godine: 46
Pohvala: 3,366
Pohvaljen: 1,660
Nivo reputacije: 376 |
tako nesto sam predpostavljao ali nisam smeo da verujem sebi ,bolje pitati friends
|
16-09-2022, 00:56 | #4 |
Veteran
Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 2,112
Pohvaljen: 2,678
Nivo reputacije: 393 |
U stara vremena tehnologija za parene nije bila kao u danasnje vreme, kada smo parili sa regulisanim modovima kao sto je kolega @cebzab rekao napon struje se stalno menjao nije bio isti tu je bilo dosta promena, cak se i zvuk koji se cuo pri prstanju grejaca menjao.
Mi smo govorili ma prsti ovaj grejac kao zmija zvecarka. Svi elektronski modovi u ta vremena su slicno pulsirali neki vise neki manje, znaci nije bilo konstantno izbacivanje amperaze. Sve je to tako bilo dok Provape ProVari nije poceo da proizvodi izbacuje svoje modove, ti modovi su promenili sve desila se revolucija u parenju, izlaz struje ampera je bilo bez promena i nije vise zvucalo kao zmija zvecarka . Kao sto mozete i sami pretpostaviti Kinezi su odmah kopirali tehnologiju koju je Provape koristio. To je to svi mi treba da se zahvalimo kompaniji Provape koja nazalost vise ne postoji |
04-10-2022, 05:07 | #5 |
Nov član
Registrovan: Nov 2016
Pohvala: 0
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 29 |
ma danas je to sve slicno
|
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |