Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Gotove tečnosti > Naručivanje
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 12-02-2015, 12:56   #31
gojkov
Veteran

Registrovan: Dec 2013
Godine: 57
E-cig: nemesisi,subtankmini sa r
Pohvala: 3,695
Pohvaljen: 1,061
Nivo reputacije: 239
gojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputaciju
Uobičajeno Re: Narucivanje baza i aroma

Ipak on da proba sa belouskom pa tek onda sa sarkom
gojkov nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 12-02-2015, 16:11   #32
vesa0108
Prijatelj foruma

vesa0108's avatar

Registrovan: Oct 2011
Godine: 47
Pohvala: 2,443
Pohvaljen: 2,550
Nivo reputacije: 568
vesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputaciju

Citat:
Originalna poruka od scooter Vidi poruku
Čika Veso znači i ja sam još uvek početnik ? Pa dokle više majku mu
Ti nemaš ni naprednu opremu za parenje a hoćeš bazu za napredne,eeeee pa ne može ...

Citat:
Originalna poruka od Vlada Vidi poruku
Ne vidim nikakvu razliku dali pocne sa 100mg ili 36mg. ako koristi zastitnu opremu i bude oprezan nece imati problema. Ako preskoci zastitu i radi na brzinu moze da ima problema sa bilo kojom bazom.

Ja napisah šta sam imao a on ako misli da je spreman da zameša "stotku" uopšte ne mora da posluša moj savet.

Citat:
Originalna poruka od gojkov Vidi poruku
Ipak on da proba sa belouskom pa tek onda sa sarkom
Ma kakvo isprobavanje,odmah kreneš sa kobrom pa ako preživiš preživeo si.

Love me or hate me I don't care
vesa0108 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 12-02-2015, 16:42   #33
Vlada
Senior

Registrovan: Aug 2014
Pohvala: 411
Pohvaljen: 179
Nivo reputacije: 83
Vlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosi

Rukavice, maska i naocare, sluze da zastite telo u slucaju da prospes bazu, zastitice te bez obzira koja je koncentracija nikotina. Ako ih ne koristis onda ima veze koja je koncentracija nikotoina, i koliko ce ga kroz kozu prodreti u telo.
Vlada nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 12-02-2015, 16:54   #34
VladeB
Senior

Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 96
Pohvaljen: 68
Nivo reputacije: 62
VladeB je poznat svimaVladeB je poznat svimaVladeB je poznat svimaVladeB je poznat svimaVladeB je poznat svimaVladeB je poznat svima

A ako omasis racunicu?

Рођен у Србији. Од тога ћу и д'умрем.
VladeB nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 12-02-2015, 17:20   #35
Vlada
Senior

Vlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosiVlada ima čime da se ponosi

Teze je omasiti kad radis sa 100mg nego sa 35, 48 ili 72,mg.
Zahvalili :
Staro 12-02-2015, 17:49   #36
vesa0108
Prijatelj foruma

vesa0108's avatar

vesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputaciju

Vlado,zašto forsiraš na nečemu u šta nisi i sam potpuno siguran? Možda ti i jesi siguran u to što radiš ali to ne znači da sad svi treba da slede tvoj primer ili da budu istih sposobnosti kao i ti.

Da li si ikada čuo za "nikotinske džepove" odn. nikotinsku bazu jače koncentracije koja nije uspela iz bio kog razloga da se sjedini sa bazom bez nikotina,bilo to izvedeno nedovoljnim mešanjem baze ili bilo čim drugim?

Ako uzmemo u obzir da većina novih vapera počne sa nekom fabričkom tečnošću jačine 18mg-12mg-6mg i da želi u kućnoj režiji da dobije istu količinu nikotina da li misliš da mu je lakše tu koncentraciju nikotina dobiti od baze koja ima 100mg nik. ili 36mg nik. veoma prostom računicom bez dodatnog zamlaćivanja sa raznim e-juice kalkulatorima i ostalim pomagalima ?

Tvoj predlog odn. tvoja računica je sasvim OK,ali za predlog nekome ko već ima iskustva u mešanju sopstvenih tečnosti i nekog kome je zanimljivo to da radi,za totalnog novajliju mislim da baš i nije.

Meni je recimo velika smaračina da mešam sopstvene tečnosti i ako znam da mi ono što ja napravim najviše odgovara,da moram da koristim maske,gumene rukavice,zaštitne naočare i odelo uvek kad mešam bacio bih sve to i odavno se vratio cigaretama,zato u poslednje vreme kupujem gotovu bazu 6mg nikotina koliko i koristim inače i samo dodam aromu,što ne znači naravno da sad ja treba svakog novog člana ili člana koji pita za savet da ubeđujem da je to prava stvar i da je najbezbednije.

Staro 12-02-2015, 19:08   #37
Vlada
Senior

Ja swamo kazem da se zastitna oprema treba koristiti i da ce te ona zastititi u slucaju prosipanja baze
Tvrdim da je decimalni sistem nesto sto koristimo svaki dan i da je lakse racunati ako je baza 100mg.
Tvrdim da se u PG bazi nikotin uvek razredi zato sto je PG rastvarac.
Tvrdim da se sranja desavaju i da ti onda o 100mg i 35mg mogu ostaviti posledice.
Staro 12-02-2015, 19:21   #38
gojkov
Veteran

Registrovan: Dec 2013
Godine: 57
E-cig: nemesisi,subtankmini sa r
Pohvala: 3,695
Pohvaljen: 1,061
Nivo reputacije: 239
gojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputacijugojkov ima reputaciju

Vlado jesi u pravu,ali nije isto prosuti po sebi 100 mg ili 36 mg, jeste ako imas zastitu ,ali nekad ce nas mryeti da stavimo rukavice ili naocare,podji od sebe da li uvek koristis svu potrebnu zastitu?
gojkov nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 12-02-2015, 19:25   #39
vesa0108
Prijatelj foruma

vesa0108's avatar

@Vlada

Zaštitna oprema se sa tom koncentracijom nikotina svakako treba koristiti.
Da,ali ako želiš da napraviš tečnost sa recimo 20-15-10-5mg nikotina,ali ne i ako koristiš tečnosti sa 24-18-12-6mg nikotina.
Nemoj da tvrdiš nešto u šta nisi i ne možeš da budeš siguran sa toliko velikom koncentracijom nikotina,posebno ne možeš da budeš siguran kako,čime i koliko će svaki novi da meša nikotin sa bazom.
Da dešavaju se,ali više savetima koje si ti dao,sa 36mg nikotina možeš da završiš na detoksikaciji,sa 100mg nikotina 2 metara u zemlji.

Zahvalili :
Staro 12-02-2015, 19:28   #40
Vlada
Senior

Nije nikotin toliko smrtonosan, nasao sam i tekst gde je zena popila 1,5g cistog nikotina i ostala ziva.

Ja uvek koristim zastitna sredstva i tvrdim da svi trebaju da ih koriste.
Staro 12-02-2015, 19:40   #41
vesa0108
Prijatelj foruma

vesa0108's avatar

Pa što se ja onda zezam sa punjenjem baterija,pravjenjem setupa na raznim ...mizerima,itd. od sad ću da pijem po 5ml tečnosti dnevno koliko i parim inače i imaću više slobodnog vremena za ostale dnevne aktivnosti.

Zahvalili :
Staro 12-02-2015, 20:21   #42
admiral
Senior

admiral's avatar

Registrovan: May 2014
Pohvala: 276
Pohvaljen: 167
Nivo reputacije: 77
admiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosiadmiral ima čime da se ponosi

Najbolje je za početnike uzeti VPG bazu od 12 ili 18mg, sipati preporučenu količinu arome i gotovo.
Ja sam absolut beginner i želim da tako i ostane jer smatram da se ništa bitno neće promeniti kupovinom skuplje opreme. To ne znači da ne mogu da razumem da je neko radoznao i da želi sve da isproba.
To je što se tiče opreme.
Kada su u pitanju tečnosti, u početku sam mislila da ću tu eksperimentisati. Međutim, shvatila sam da je mnogo jednostavnije uzeti VPG bazu i u nju nakapati aromu nego odvojeno PG i VG, pa onda špric jedan, pa drugi, pa meri jedno, pa drugo, pa koliko čega... Za mene je to gnjavaža i gubljenje energije, ali shvatam da nekom može biti zanimljivo. Osim toga, na početničkoj opremi za koju sam se opredelila, nema bitne razlike između VPG baza+aroma ili:VG baza+PG baza+aroma.
A tek sa sirovinama, destilovanom vodom... - mislim da bih se totalno pogubila. Nemam živaca za to.
Znači: VPG baza + aroma.
Najjednostavnije i najbezbednije
admiral nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 12-02-2015, 20:30   #43
uketic-paric
Senior

uketic-paric's avatar

Registrovan: Dec 2011
Pohvala: 1,770
Pohvaljen: 1,035
Nivo reputacije: 198
uketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputacijuuketic-paric ima reputaciju

Apsolutno podržavam,koleginicin @admiral savet
NegoTinac nemoj pogrešno da me razumeš na forumu si oko 2-3nedelje jel tako.. i već bi da miksaš sa 100mg.To apsolutno ne podržavam pa neka me napada ko hoće.

Kao što je koleginica rekla kreni za početak sa manjim koncentracijama nikotina čisto da vidiš i da udješ u materiju a mogućnosti za greške su minimalne.
Treba ti najmanje dva-tri meseca da vidiš prvo kako to sve radi,sport nije jeftin ali se svakako isplati kada se ovlada materijom na duže staze tjst ako se nadješ u toj priči onda piči kako hoćeš.

Somebody Put Something In My Drink
uketic-paric nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 12-02-2015, 20:55   #44
jokjuar
Veteran

jokjuar's avatar

Registrovan: Feb 2013
E-cig: VTC mini, ProvariS, Sx Mi
Pohvala: 4,603
Pohvaljen: 4,625
Nivo reputacije: 778
jokjuar ima reputacijujokjuar ima reputacijujokjuar ima reputacijujokjuar ima reputacijujokjuar ima reputacijujokjuar ima reputacijujokjuar ima reputacijujokjuar ima reputacijujokjuar ima reputacijujokjuar ima reputacijujokjuar ima reputaciju

Podržavam, za početak kupi gotovu bazu u koju samo doziraš aromu. VPG bazu imaš po prodavnicama na forumu, a imaš je i napolju ako nećeš da kupiš u Srbiji. Trenutno koristim Avoria bazu 50/50 na 6mg koja u Nemačkoj košta oko 20 evra litar. Zaista nema potrebe komplikovati, pogotovo ako postoji varijanta da možeš da se povrediš ili otruješ.

HVALA G O M I L E T I N A!!!
jokjuar nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 12-02-2015, 21:01   #45
vesa0108
Prijatelj foruma

vesa0108's avatar

Avoria je veoma dobra baza,koristim takođe 6mg 50/50,100ml košta 5jura a litar 20jura.

Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Gotove tečnosti > Naručivanje

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 18:24 sati.