![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#46 |
Iskusan član
![]() Registrovan: May 2020
Pohvala: 44
Pohvaljen: 61
Nivo reputacije: 31 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ja ću ipak sa mnjim % da probam 10ml pa ćemo videti, bitno mi je da nema šmek i ukus hemije.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Veteran
![]() Registrovan: Jul 2018
Pohvala: 820
Pohvaljen: 963
Nivo reputacije: 193 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ako tražiš blaži oblik duvanske tečnosti,onda je taman 3%-4% za Traditional.Ne moraš je luftirati,nema nikakav neprijatan šmek,pogotovu što ćeš je dozirati slabije nego što stoji preporuka.
AG no1 |
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#48 |
Iskusan član
![]()
Ima opor ukus sa 3% i nije mi za ceo dan, smućkao sam sad sa 1% i bolje je.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Aktivan član
![]() Registrovan: Oct 2020
Pohvala: 21
Pohvaljen: 19
Nivo reputacije: 20 ![]() ![]() ![]() |
![]()
Moja prva aroma je umbrelina cuban tobacco, dozirao sam 3% na 50/50 VPG i 2x3.5% na 60/40 u korist VG-a, jos uvek stoje ali uzmem iz svake po 1ml na svakih 3-4 dana da degustiram, ova bocica sa 3% jedva da se oseca nesto a druge 2 bocice sa 3.5% skroz druga prica i sve je lepse.. Mozda ce i ova sa 3% da dodje do izrazaja kad skroz sazri,
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Nov član
![]() Registrovan: Mar 2021
Pohvala: 1
Pohvaljen: 1
Nivo reputacije: 15 ![]() |
![]()
I ova tema u prasini
![]() Uzeo sam osmall pod, smuckao prvu tekucinu, ima referat na temi umbrella baze. E sad me interesuje, pored cinjenice da sam naucio da se u nicsalt baze koje kupujem dodaje 50-75-100% vise baze nego u free base tekucine, koju aromu da uzmem da ne trebam cekati steeping od 2-3 sedmice, da je ono shake and vape sistem, ako ima takva, valjda su to vocne i duhanske koliko sam shvatio. Svaki prijedlog je dobrodosao. Takodjer da li i dalje da uzimam 50/50 omjer jer uzimam sa 3%(30 mg/ml) nikotina i to mi je OK. Ili da promijenim udio PG-a da ga smanjim jer je i sama aroma PG based koliko znam ? 40PG/60VG da uzmem npr ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2016
Godine: 53
Pohvala: 756
Pohvaljen: 4,284
Nivo reputacije: 784 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
@dejson
Dodaje se veći procenat arome, a ne baze. Uzmi odnos 40pg/60vg jer arome jesu na pg bazi (99% njih) pa dodavanjem arome smanjuješ udeo vg-a, a povećavaš pg, tako da na kraju dobiješ ~ 50/50. U podovima ne bi trebalo koristiti tečnosti koje imaju udeo vg-a veći od 60%. Послато са SM-N975F уз помоћ Тапатока |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Nov član
![]()
Da, da i mislio sam arome, a ne baze. E super, hvala ti puno. Tako cu i da uradim.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2018
Godine: 46
Pohvala: 2,326
Pohvaljen: 1,951
Nivo reputacije: 437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
@dejson
Voćne arome se manje čekaju; steeping 2-3-4 dana. Duvanske; steeping minimum 2-3 nedelje. Ili traži baš SnV (Shake & vape) arome Sent from my CAT S60 using Tapatalk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Nov član
![]()
Poslao sam danas upit preko weba lokalno umbrelli upit, odgovora ne dobih nikakvog u pola sata, dakle od njih nista. Sarajevo je u pitanju. Ide vocna slijedwca onda, neka banana ili nesto :-)
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Iskusan član
![]() Registrovan: May 2021
Pohvala: 238
Pohvaljen: 172
Nivo reputacije: 41 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Od gotovih tečnosti za celodnevno korišćenje najbolje mi je legla red tobacco (umbrella) vidim da ima da se kupi i ta aroma pa me zanima da li je verna originalu i na koliko je dozirati?
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Veteran
![]() Registrovan: Aug 2016
Pohvala: 3,406
Pohvaljen: 1,702
Nivo reputacije: 385 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
uglavnom su verne originalu
imas na njihovom sajtu preporuku za doziranje , znam da znas al kazem ipak . ja po preporuci pravim .o aromama imam svoju filozofiju al ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Iskusan član
Nivo reputacije: 41 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
U suštini mi je bitno da su verne originalu..
red tobacco mi se toliko sviđa da je to nenormalno.. čak sam (čini mi se) pročitala bas tvoj komentar da je ta aroma kopija fa maxx bland pa sam kupila i tu gotovu tečnost.. i da, to je to.. sa razlikom da maxx ima i neku kamilicu koja dominira, pa mi se red tobacco više sviđa.. Uskoro krećem u proces miksanja, doziracu je različito u manjim dozama pa ću videti šta mi najviše odgovara..tebi hvala ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Veteran
![]() Registrovan: Aug 2016
Pohvala: 3,406
Pohvaljen: 1,702
Nivo reputacije: 385 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
dobro si zapazila i secas se ,secam se ,ja sam to napisao za tu slicnost , ali ne ono -JA nego - ja
![]() ![]() ![]() ![]() imam ti reci za maxx blend - ja u pocetku svome ,kad sam probao maxx blend ,"zaljubio se " kupio jos i odma posle promenio misljenje .sad je ne bi kupio BAS . fenomen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Iskusan član
![]()
Hahah nedavno sam isčitala sve ono što me zanima..malo komentara je pisano o red tobacco tako da mi je taj komentar ostao urezan.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Iskusan član
![]()
Uzeo sam American Tobacco, i za razliku od Traditional Tobacco ova aroma baš ima taj miris hemije. Smućkao sam i ostavio otvorenu bočicu u fioci da se provetrava, ali nisam nešto siguran da će da bude ok. Taj miris hemije je isti kao i Umbrellina tečnost "Royal Tobacco" koju pokušao da parim, ali nisam osetio ništa osim acetona koji mi je sprižio nepca, tako da predpostavljam da će i American Tobacco DIY da bude ista ili slična tečnost (a pri tom sam dozirao na 1%).
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|