Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Opšte diskusije > Novosti
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 15-09-2023, 23:47   #46
BoT_SD
Veteran

Registrovan: Dec 2013
Godine: 53
Pohvala: 540
Pohvaljen: 1,375
Nivo reputacije: 277
BoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputaciju
Uobičajeno Re: Novi zakon

Ih, koliko je nebuloza bilo do sada i užasnih Zakona od vladajuće garniture, sa mnogo težim posledicama po celu zemlju. Otimaju novac, zemlju, vodu, vazduh, prirodu, stanove i druge nekretnine, decu, budućnost... Lopovluk na sve strane, korupcija do guše, zataškavaju se silne afere, do juče su koljači bili u službi države i mlatili običan narod. A mi se uzbudili zbog malo vejpa.
BoT_SD nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 16-09-2023, 00:34   #47
Mad AG
Veteran

Mad AG's avatar

Registrovan: Jul 2018
Pohvala: 820
Pohvaljen: 963
Nivo reputacije: 193
Mad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvalu

Sa ovima na vlasti nema pregovora o ničemu.Neće biti ni oko predaje vlasti koju će izgubiti na demokratskim izborima,kad-tad.Rade kao goveda samo ono što su naumili.Toliko su glupi da ukoliko usvoje pametnije predloge od nekog drugog,stručnijeg od njih,onda to shvataju kao svoju slabost.

AG Mad
Mad AG nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 16-09-2023, 02:04   #48
cebzab
Iskusan član

cebzab's avatar

Registrovan: Sep 2018
E-cig: Billet Box
Pohvala: 94
Pohvaljen: 300
Nivo reputacije: 68
cebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosi

Ma da, ali do kad budu najureni nece vise biti masti u kazanu.

Ovaj sto ljubi pishe trandzama i sto ga je zatvarala baba u bure po kazni ni manje ni vise nego u Picoderu je tezak par milijardi necega, a svaki od ministara ne izlazi iz mandata bez barem 40-50 milioncica.
Kada dugujes milijarde evra za usluge, ne mozes tako lako da odes.
Cak i par "ljudi" sa kojima imam kontakt koji su sitni u vlasti, posle par meseci samo sevaju stanovi.
Kao za vreme debele Opre. I ti dobijas stan i ti dobijas stan i ti dobijas stan!

Za to vreme ga duvamo, a vrlo moguce i posle toga.
Udje to ljudima iz dupeta u usta pa u krv posle pola milenijuma. Nazalost.

A iz dupeta u glavu, jedino kada dve godine aktivno bude hapsenja i oduzimanja imovine na televiziji 24/7 i njima i 4 kolena rodbine i uzeg i sireg kruga prijatelja.

Ko' nas ]e8e kada se ne bavimo time uopste, nego se samo nerviramo ili jos bolje kukamo.
Do sada smo imali barem vapicu uz rakijicu da se smirimo, a od sada.....
cebzab nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 16-09-2023, 05:18   #49
BoT_SD
Veteran

Registrovan: Dec 2013
Godine: 53
Pohvala: 540
Pohvaljen: 1,375
Nivo reputacije: 277
BoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputaciju

Ma bez sekiracije, tu je Jovanjica...
BoT_SD nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 16-09-2023, 10:08   #50
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
Godine: 46
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,406
Pohvaljen: 1,702
Nivo reputacije: 385
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

cebzab kad pomenu rakiju setih se da su nesto zabranjivali dal proizvodnju il prodaju domace rakije ,jel se secate toga (?)
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 16-09-2023, 16:17   #51
shone29
Moderator

Registrovan: Apr 2017
E-cig: AegisLegend&ZeusDual
Pohvala: 630
Pohvaljen: 1,806
Nivo reputacije: 339
shone29 ima reputacijushone29 ima reputacijushone29 ima reputacijushone29 ima reputacijushone29 ima reputacijushone29 ima reputacijushone29 ima reputacijushone29 ima reputacijushone29 ima reputacijushone29 ima reputacijushone29 ima reputaciju

a jel se zna kad ce to da se desi? Da se bar nasteka tecnosti za 2 godine dok se cela stvar nekako ne stabilizuje.
shone29 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 16-09-2023, 17:11   #52
Mad AG
Veteran

Mad AG's avatar

Mad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvaluMad AG je za svaku pohvalu

@shone29 ,ista ta misao mi je prošla kroz glavu u prvoj sekundi kada sam saznao šta se sprema.Uhhhh,reko daj da obezbedim zalihu barem za naredne 2 godine dok se ne uhodamo po novim pravilima.Smatram da će se izroditi neko crno tržište i da će cene otići barem za duplo nego što su trenutno.Kada će zakon stupiti na snagu,e tu se barem nadam da će ostaviti prostora prodavcima da vide šta će i kako će,da probaju da se prilagode i ko ne bude mogao barem da mu ostave prostora od par meseci kako bi rasprodao zalihe koje ima.U naj gorem slučaju zakon stupa na snagu odmah nakon usvajanja,a to će biti pre nove godine ili od 1 januara.

AG Mad
Staro 16-09-2023, 17:18   #53
Milanez
Veteran

Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

muvao se po beogradu....svaki drugi klinac /klinka duva jednokratnu ,cudis se kad vidis da neko pusi .ali ti klinci nemaju 1 godinu vape staza njima je svejedno za zakon jer ce odustati kad pocne ako pocne novi zakon ,a mi sto smo se bas primili na vape mi smo kolatelarna steta . da je sve ostalo na zici ,vati i diy ne bi niko nikom upadao u oci i mogli bi smo mi malobrojni da zivimo nasu vape idilu al zeznuse nas jednokratne iako su i meni znacile za ponekad

---------- Post dodan 16-09-2023 u 18:16 ----------

vidim neki plakat neki skup ,manifestacija patike i muzika ,a na slici koji su oni likovi al onog rastu sam prepoznao . kao sto je rasta muzika tako i ovi sto nam kroje ovo su ...
Staro 16-09-2023, 18:53   #54
Milanez
Veteran

[QUOTE=Milanez;530847]muvao se po beogradu....svaki drugi klinac /klinka duva jednokratnu ,[COLOR="Silver"]

kad bi se svi skupili na protestu... nemoguce je al ...
Staro 16-09-2023, 22:27   #55
bOlE82
Video Recenzent

bOlE82's avatar

Registrovan: Feb 2012
Godine: 42
E-cig: Aegis i berserker mini
Pohvala: 2,632
Pohvaljen: 1,335
Nivo reputacije: 490
bOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputaciju

Ja se iskreno nadam kao i za vecinu stvari kod nas u drzavi, dignu galamu frka panika i onda kao ajde dacemo vam godinu dve fore da se adaptirate, ili frka panika pa onda ajde nacicemo se na pola puta pa malo ublaze ono sto su zamislili.
Svakako ako isteraju zakon do kraja, otvaraju put crnom trzistu, onda ce krenuti da se valja na crno i tu tek nemaju nikakvu kontrolu, ovako em naplacuju porez, em stiskaju crno trziste jer moze sve da se kupi legalno.
Ako tehnicki zatvore legalnu pricu svi ce se okrenuti na crno i onda nemaju cvonjka od toga.
Setite se (ko je dovoljno mator) 90-tih godina na pumpama nije bilo benzina ali si mogao da ga kupis bilo gde na crno, tako nesto slicno ocekujem i ako proguraju zakon i ako se sve prodavnice pozatvaraju.

bOlE82 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 16-09-2023, 23:28   #56
maximum
Nov član

Registrovan: Sep 2023
Pohvala: 16
Pohvaljen: 9
Nivo reputacije: 7
maximum je na dobrom putumaximum je na dobrom putu

Citat:
Originalna poruka od cebzab Vidi poruku
Ne kapiram.
Kako ce da regulishu PG i VG?
Obe hemikalije se koriste za sve i svasta.
Od kolaca i sokova do antifriza.
Isto ne kapiram kako ce da regulisu zice?
Taj kantal koji mi koristimo za grejace za parenje se generalno koristi za brdo razlicith grejaca u elektronici.
Npr. grejac za bojler.
Isto mi nije jasno kako ce da regulisu arome?
Arome koje koristimo koristimo ih, jer su "food grade".
Znaci to su arome koje su za ishranu.
Drugim recima, ne regulisu proizvode nego regulisu firme koje se izjasne da se bave proizvodnjom/uvozom/prodajom vejp opreme?
Jel sam pogresno razumeo ili je to to?

Zanmljiva stvar u predlogu ovog zakona je sto je 40+k eur licenca na 5 godina za proizvodjaca, a ista je cifra i za uvoznika.
Sta se desava, ako je neko i proizvodjac i uvoznik?
Jel' to znaci da mora da uplati za obe stvari pojedinacno?
Znaci 40k za uvoz i 40k za proizvodnju?
Pozitivno je sto moze da se plati na 5 rata, ali ovo da se izboksa da bi bilo izdrzivo mora neki muljator koji je u toku sa ovim kombinacijama i gimnastikama da se bavi.

Ako ovo izglasaju, a realno je da ce izglasati posto se neko lepo otvorio da se to izglasa, jedino mi pada napamet da svi koji imaju male/srednje firme koje se bave ovim da se udruze i otvore jednu ili dve firme koje ce biti prozvodjac i uvoznik.
Procentualno na osnovu kolicine proizvoda koju ce da trebuju da ucestvuju u placanju rate.
Postojece firme zadrze i plate 25k rsd da im budu za prodaju.
Mada od toga najverovatnije nema nista.
Sloga i Srbin jedino postoje na grbu i nazalost nigde drugde.
Tako je, ne regulisu proizvode nego ko moze da radi, a ko ne. Ako neko hoce da bude proizvodjac i uvoznik placa dve licence.

@milanez
Zapravo njih ovaj zakon ne dotice. Jednokratne su dozvoljene i mogu se kupiti svuda. Klinci ne kupuju online.
maximum nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 16-09-2023, 23:36   #57
Mad AG
Veteran

Mad AG's avatar

Jednokratne će ostati u ponudi,samo se regulišu tako da je max dozvoljeno 2ml punjenja po cigareti i max 20mg jačine,ali verovatno samo sa duvanskim aromama.Iskreno,ja ne znam da li uopšte postoje jednokratne sa duvanskim aromama,čini mi se da sam video 1 ili 2 i to ne kao čist duvanski ukus,nego neki mix duvan,vanila,lešnik...

AG Mad
Zahvalili :
Staro 17-09-2023, 01:13   #58
maximum
Nov član

Registrovan: Sep 2023
Pohvala: 16
Pohvaljen: 9
Nivo reputacije: 7
maximum je na dobrom putumaximum je na dobrom putu

Dozvolice vocne arome, jagoda, jabuka, mango…
maximum nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 17-09-2023, 08:13   #59
MiniM
Senior

MiniM's avatar

Registrovan: Jan 2017
Pohvala: 698
Pohvaljen: 372
Nivo reputacije: 110
MiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosiMiniM ima čime da se ponosi

Nisam svraćala ovde dosta dugo...a bolje da nisam ni sad.
Nije mi dobro od svega što sam pročitala.
MiniM nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 17-09-2023, 11:34   #60
drako
Veteran

drako's avatar

Registrovan: Apr 2015
Pohvala: 949
Pohvaljen: 1,385
Nivo reputacije: 258
drako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputaciju

Citat:
Originalna poruka od bOlE82 Vidi poruku
Ja se iskreno nadam kao i za vecinu stvari kod nas u drzavi, dignu galamu frka panika i onda kao ajde dacemo vam godinu dve fore da se adaptirate, ili frka panika pa onda ajde nacicemo se na pola puta pa malo ublaze ono sto su zamislili.
Svakako ako isteraju zakon do kraja, otvaraju put crnom trzistu, onda ce krenuti da se valja na crno i tu tek nemaju nikakvu kontrolu, ovako em naplacuju porez, em stiskaju crno trziste jer moze sve da se kupi legalno.
Ako tehnicki zatvore legalnu pricu svi ce se okrenuti na crno i onda nemaju cvonjka od toga.
Setite se (ko je dovoljno mator) 90-tih godina na pumpama nije bilo benzina ali si mogao da ga kupis bilo gde na crno, tako nesto slicno ocekujem i ako proguraju zakon i ako se sve prodavnice pozatvaraju.
Samo, ovde ce problem da imaju oni koji koriste kupovne grejace. Jer, ako zatvore prodavnice, onda ce maksimalno da zategnu i carinu i svi koji koriste kupovne grejace ce biti u problemu, a to ce dovesti do masovnog povratka na duvan.
drako nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Opšte diskusije > Novosti

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 17:11 sati.