Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Opšte diskusije > Novosti
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 17-09-2023, 15:00   #61
cebzab
Iskusan član

cebzab's avatar

Registrovan: Sep 2018
E-cig: Billet Box
Pohvala: 94
Pohvaljen: 300
Nivo reputacije: 68
cebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosi
Uobičajeno Re: Novi zakon

Za pojedinca kada narucuje nesto iz Kine od opreme nece biti nikakve frke u 99% slucajeva.
Do sada mi nikada nije stiglo nista iz Kine da su Kinezi deklarisali proizvod kao "oprema za elektronsku cigaretu".
Uvek bude deo za auto, deo za pec, osvezivac prostora, nesto levo.
Nikotin da se nabavi mozda bude problem.
Da krenemo da trazimo domen na dark vebu?
Sto kaze gosn' @bOlE82, ako ovo stvarno usvoje i ako krene crno trziste, pa i to je napredovalo.
Koristimo Tor kao gospoda i razmenjujemo se monerom.
Ako moze oruzje, droza i belo roblje, sto ne bi moglo i ovo nase?
cebzab nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 17-09-2023, 15:56   #62
drako
Veteran

drako's avatar

Registrovan: Apr 2015
Pohvala: 949
Pohvaljen: 1,385
Nivo reputacije: 258
drako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputacijudrako ima reputaciju

Bez uvrede, vecina vas nema kontakte sa prosecnim korisnicima elektronske cigare. Ogroman broj njih ne zna cak ni kako im se zovu uredjaji koje koriste, vec daju prodavcima po radnjama da im daju grejace za uredjaj, o njima ja pricam, i njih je najvise. Svi mi koji smo duboko zagazili u ovo cemo se snaci na ovaj ili onaj nacin, ali mi smo ogromna manjina. Nastradace ona tiha vecina kojoj je elektronska bila spas od duvana ali im nije, bez uvrede, opsesija.
Vecina njih ce, na moju zalost, da se vrate pijacnom duvanu, a znajuci pojedine price, za neke se nece dobro zavrsiti...
Tako da mi je, u ovom svetlu, donosenje ovog zakona prava tragedija...
drako nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 17-09-2023, 16:27   #63
npa
Aktivan član

Registrovan: Nov 2022
Godine: 57
E-cig: Aspire Zelos 3+Naut3+1ohm
Pohvala: 37
Pohvaljen: 22
Nivo reputacije: 13
npa je na dobrom putunpa je na dobrom putunpa je na dobrom putu

Da neku rec i ja napisem bez obzira sto sam samo 10 tak meseci vejper. Ovo za mene dolazi upravo u trenutku kada sam se podosta ( ali ne i potpuno ) udaljio od cigareta i to posle 40 godina aktivnog pusackog staza. Posteno receno, nisam ni mogao da pretpostavim da ce ovakva dogadjanja da me malo i uznemire . Zasto ... zato sto nisam pripalio analognu 10 meseci, ali jos uvek nisam 100% siguran da bih mogao bez icega, tj i bez vejpa. Nije mi ideja ni bila da sa vejpom produzim u nedogled, vec da se svega ratosiljam u nekom periodu. Ajde da pretpostavim da bi mi bilo dovoljno max dve godine. Ako se sve ovo obistini i pocne da se sprovodi u praksi, verovatno ce vise od 90% ljudi koji su u situacija kao ja - da se vrate klasicnim cigaretama. A sebe bi u ovom trenutku smatrao za nenormalnog, da to uradim posle 10 meseci . Pada mi na pamet jos uvek klasicna, pogotovo uz kafu ili posle dobroj jela, ali to vrlo brzo prodje cim se dohvatim elektronike. Shodno svemu ovome, sto se mene tice, ja mogu samo da jedno pretpostavim, a to je ... da ce od ovoga na mom slucaju da korist ima samo duvanski lobi
npa nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 17-09-2023, 17:03   #64
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
Godine: 46
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,406
Pohvaljen: 1,702
Nivo reputacije: 385
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

kolege sto pominju crno trziste - nije mi merak i gust da tako vejpujem .pravo zadovoljstvo je kad si u okvirima legalnog . opet se danas muvao po beogradu - svaki drugi klinac /klinka vejpuje (jednokratne ,a ima i podova)

edit

gledano naivno ocima deteta - zar drzavi nije u cilju da se omladina manje truje (vejp u odnosu na cigarete) ali ima i klinaca koje prvo sto probaju bude vejp ,mogu i to da razumem
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 17-09-2023, 17:28   #65
npa
Aktivan član

Znate kako ... bar oni koji su stariji i koji su kao 20+ prosli 90-te, mnogo dobro pamte sta smo sve sipali u jugice, stojadine, itd .. i koliko je prevara nazalost bilo. Shodno tome i generalnih na motorima. Ne bih hteo da to poredim sa vape-om, jer je nezamislivo. Crno trziste ce da plane x 10 za nepunih mesec dva ako se sve ovo uvede. Ali ... i na crnom trzistu svega i svacega, su uvek postojali casni igraci na duge staze, koji su odlicno i kvalitetno radili i dok je legalni deo tog posla takodje odlicno radio. Medjutim, kada se legalni deo toliko oteza zakonima, onda se na osnovu ponude i potraznje, sasvim normalno, pojave i najvece bitange i prevaranti. Nisam ni do sada vejpovao nista sto je van legalnih tokova kupljeno, a tek sada, ako sve ovo zazivi .. mi stvarno na pamet ne pada. Dovoljan mi je za ceo zivot lazni Marlboro i slicno sa ulice, po 3x nizoj ceni koji sam proterao kroz pluca 90 tih
Zahvalili :
Staro 18-09-2023, 09:45   #66
maximum
Nov član

Registrovan: Sep 2023
Pohvala: 16
Pohvaljen: 9
Nivo reputacije: 7
maximum je na dobrom putumaximum je na dobrom putu

Citat:
Originalna poruka od npa Vidi poruku
Da neku rec i ja napisem bez obzira sto sam samo 10 tak meseci vejper. Ovo za mene dolazi upravo u trenutku kada sam se podosta ( ali ne i potpuno ) udaljio od cigareta i to posle 40 godina aktivnog pusackog staza. Posteno receno, nisam ni mogao da pretpostavim da ce ovakva dogadjanja da me malo i uznemire . Zasto ... zato sto nisam pripalio analognu 10 meseci, ali jos uvek nisam 100% siguran da bih mogao bez icega, tj i bez vejpa. Nije mi ideja ni bila da sa vejpom produzim u nedogled, vec da se svega ratosiljam u nekom periodu. Ajde da pretpostavim da bi mi bilo dovoljno max dve godine. Ako se sve ovo obistini i pocne da se sprovodi u praksi, verovatno ce vise od 90% ljudi koji su u situacija kao ja - da se vrate klasicnim cigaretama. A sebe bi u ovom trenutku smatrao za nenormalnog, da to uradim posle 10 meseci . Pada mi na pamet jos uvek klasicna, pogotovo uz kafu ili posle dobroj jela, ali to vrlo brzo prodje cim se dohvatim elektronike. Shodno svemu ovome, sto se mene tice, ja mogu samo da jedno pretpostavim, a to je ... da ce od ovoga na mom slucaju da korist ima samo duvanski lobi
Pa na to i idu, da se korisnici vrate cigarama, eventualno heets ili jednokratne.
maximum nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 18-09-2023, 11:06   #67
Milanez
Veteran

Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

kad bi za jednokratne ostala ista cena to ne bi bilo lose jer bi to kostalo kao da pusis analogne lupam ,a mnogoooo bolji fazon i ugodjaj ali ...
Staro 18-09-2023, 11:10   #68
Shommy
Aktivan član

Registrovan: Jul 2022
Pohvala: 78
Pohvaljen: 68
Nivo reputacije: 19
Shommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svima

@maximum
Da. A to je i razlog zasto pokusavaju da provuku "samo duvanske arome". Onaj ko je "propario" na jagodama i lubenicama mnogo ce teze kasnije propusiti smrdljivi duvan.

A inace u EU se uveliko razmatra potpuni ban na jednokratne kao velike zagadjivace, sto realno i jesu (electronic trash).

To ce verovatno biti neka sledeca iteracija ovog zakona. Jer borba za srednjos ne sme da se izgubi: skoro niko ne propusi u 30im - svako normalan propusi u srednjoj ili osnovnoj i tako se stvara visedecenijska musterija, na sveopstu radost i blagostanje duvanske industrije.

Mene samo zanima sta ce da urade Umbrella i Inhalika - ima ovde mnogo elemenata, da ne kazem nebuloza, koje se obaraju na Ustavnom sudu uz dobrog advokata i Zahtev za ocenu ustavnosti zakona.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Shommy nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 18-09-2023, 13:08   #69
maximum
Nov član

Pa ništa, obe firme su učestvovale u javnoj raspravi ali generalno PKS nije zainteresovana da sluša. U fazonu, mi imamo pravo da donosimo zakone koje mi odlučimo. Inhalika je i pitala zašto su se uhvatili za najstrožije članove zakone koje samo 3 zemlje na svetu primenjuju. Odgovor je bio taj, uz "štitimo maloletnike".
Zahvalili :
Staro 18-09-2023, 13:37   #70
Shommy
Aktivan član

Registrovan: Jul 2022
Pohvala: 78
Pohvaljen: 68
Nivo reputacije: 19
Shommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svima

Imaju pravo da poostre zakon ali postoje granice sta mogu da urade, a ovi mnogo i blefiraju pa ako prodje prodje.

Slobodno i online da moze da se prodaje PG ili VG odredjene cistoce ali da se isti za nijansu vece cistoce proglasavaju za opasnost? Jeeel?

Vata tretirana izbeljivacem moze slobodno u svaku prodavnicu, a moze i Glovo da ti donese ako platis online, ali 100% prirodna organska vata ne sme jer mora da se zastiti omladina? Majke ti?

Kantal zica na kojoj pise (lupam) "Univer export" moze sto da ne, a zica na kojoj pise "Geek Vape" je opasna? Kako se to zove?

I jos ce odredjuju koje arome su podobne? Prehrambene arome!! Da nece sutra u prodavnicama da odredjuju koje sorte jabuka su podobne, pa da recimo moze Green Smith, ali ne moze Ajdared?

Mnogo ovi blefiraju i da je moj biznis ja bih ih terao na Ustavni sud. I napravio nevidjenu galamu oko toga, a posto dolaze izbori verujem da bih i dobio pristup bar antirezimskim medijima, pa nek ova bagra objasnjava namrgodjenom preCedniku sto mu montiraju jos jedan autogol, kao da nema dovoljno svojih.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Shommy nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 18-09-2023, 14:36   #71
maximum
Nov član

Sve se slažem, koliko sam razumeo hardwer neće biti toliko rigorozan dok će sve što ima veze sa tečnošću biti strogo regulisano. Što se aroma tiče tu se vade na maloletnike, a za PG i VG su rekli da će videti.
Zahvalili :
Staro 18-09-2023, 15:23   #72
Milanez
Veteran

da pitamo delije sever da skandiraju nesto?

kad bi se okupili svi parioci + klinci sto puse jednokratnu bilo bi naaas....

lajte prodavci , ... ne predaj se
Staro 18-09-2023, 15:48   #73
maximum
Nov član

Slaba vajda navikli smo da kukamo iz fotelje
Zahvalili :
Staro 18-09-2023, 17:42   #74
npa
Aktivan član

Citat:
Originalna poruka od Milanez Vidi poruku
kad bi za jednokratne ostala ista cena to ne bi bilo lose jer bi to kostalo kao da pusis analogne lupam ,a mnogoooo bolji fazon i ugodjaj ali ...
Meni nije, veruj mi. Nesto se promenilo kod mene sto se tice jednokratnih, ne mogu ni sam da definisem. Sada su mi skoro, hmmm.. bljak.

Sa njima sam poceo proslog novembra, bio odusevljen i ukusom i celim tim fazonom, takodje i sto sam izgleda samo pomocu njih mogao da odjednom analogne svedem na nulu ....

Ali evo sada, da mi neko recimo gratis ponudi kolicinu necega za vejp za godinu dana unapred, i da moram samo to da parim, uzeo bih nekoliko omiljenih klasicnih free base tecnosti i dobar mod, dobar atomizer ... a jednokratne ne. Isto bi vazilo i za odabir izmedju analognih i jednokratnih. Znaci bile bi analogne.

Skoro sam malo vukao jednokratnu, meni poznatu i omiljenu samo pre 10 meseci, breskva sa malo kulinga... doneo prijatelj na poklon iz zafrkancije... nije mi nesto odgovaralo, .. eno je cami u fioci.
Staro 18-09-2023, 18:58   #75
Milanez
Veteran

nisi ti dobro kaljen/tesan u vojsci
Zahvalili :
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Opšte diskusije > Novosti

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 15:52 sati.