![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

|
|||||||
![]() |
|
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
|
#16 |
|
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2018
Godine: 47
Pohvala: 2,387
Pohvaljen: 1,989
Nivo reputacije: 448 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jasno brate
Napisao sam najpre zbog novog člana, u slučaju da hoće kupiti više nikotina, na koji način da čuva.Nisam bio dovoljno detaljan, sorry @mmladen. Ja sam sve bočice nikotina otvorio i napunio do vrha(do~1mm), pa sam stavio PVC foliju za svaki slučaj, vratio čep, i tako u zamrzivač. Veća količina je kupljena u Nemačkoj pre TPD zakona. Kad vadim bočicu za korišćenje, ista je kao kad sam kupio pre nekoliko godina(boja…). [100% PG] Mislim da je oko -18⁰C u zamrzivaču(uopšte nisam siguran). Međutim PG↓ ![]() ______________________________________ Što se aroma tiče, naravno da ima izuzetaka, može i gotov tečnost da bude prezrelo, ultra lošeg ukusa – neparljivo. U smislu da je baš pokvareno, da plivaju neki odvratni buđavi komadi, još nisam video Pre će biti pokvareno - ustajalo.Postoji mali milion proizvođača aroma, većina nije kontrolisano. Mogu misliti kako menjaju nalepnice posle par godina, sigurno neće da bace. I ko zna gde i kakvo je skladište, možda na otvorenom toplom mestu. Tek ne znamo proces pravljenja, šta se dešava u laboratoriji, fabrici. Kad nešto navedem na tu temu, naravno mislim na proverene, kontrolisane proizvođače (svi znamo koje su). Na primer još uvek imam od prve arome, kad sam počeo sâm praviti tečnosti, FA Shade iz 2013-'14, par mililitara je u ormaru, ništa mu ne fali ◔‿◔
|
|
|
|
| Zahvalili : |
|
|
#17 |
|
Video Recenzent
![]() Registrovan: Feb 2012
Godine: 43
Pohvala: 2,639
Pohvaljen: 1,336
Nivo reputacije: 494 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da ja sam skoro potrosio zalihe aroma sto sam narucivao direktno iz FA fabrike, aj lupi cu tako nesto 2012-2013-2014 rok trajanja.
Sve ih drzao u frizideru deceniju i nista im ne fali. sto se tice pokvarenosti aroma, bilo je par slucajeva da su se pojavile grudvice iako sama aroma nije pokvarena, poslednji slucaj RY4, iako nije smrdela bacio sam je za svaki slucaj. To se najcesce desava kod kafe, vanile i slicnih aroma gde se dodaje minimalni procenat ekstrakt prave kafe ili vanile ili slicno. Pa taj 1% ekstrakta recimo kafe se zgrudva.... Van toga nisam se susretao sa pokvarenom tecnoscu ili aromom. imam i dalje negde neki mix Fa desert ship sa malo karamele i lesnika iz 2013 cuvam kao suvenir, i dalje lepo mirise i bez problema bi sipao u tank i popario. |
|
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Iskusan član
![]() Registrovan: Apr 2016
Pohvala: 64
Pohvaljen: 113
Nivo reputacije: 59 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo zamrzivac za baze!
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Nov član
![]() Registrovan: May 2025
Pohvala: 0
Pohvaljen: 0
Nivo reputacije: 2 ![]() |
Najbolje negde u ormaru (da ti ne nadju roditelji)
sad ozbiljno, uglavnom je u ormarima najbolja temperatura za drzati, plus nema direktnog sunca
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Aktivan član
![]() Registrovan: Nov 2022
Godine: 58
Pohvala: 40
Pohvaljen: 23
Nivo reputacije: 16 ![]() ![]() ![]() |
Hajde me posavetujte nesto, Umbrela baza 100/100 40% VG je kupljena u decembru 2024. Potrosena pola, cuvana u pllakaru na tamnom mestu, sobna T. Gledam je malopre, posto niisam od letos nista pravio, podosta pozutela, skoro boja vinjaka
. Znam da je bila skoro bela kada sam je kupio. Planiram ovih dana da smuckam za narednih 4-5 meseci tecnosti. Nikotin mi je u zadnjoj turi bio 3, na toliko i sada planiram da pravim ... Jel bezbedna ova baza ili ne ? Ne bih bas da je bacam na ovu opstu nestasicu
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Iskusan član
![]() Registrovan: Jan 2023
Pohvala: 0
Pohvaljen: 71
Nivo reputacije: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikotin i arome u frižideru mada od skoro pošto sam kupio 1l nikotina 100/100 100%PG u staklenoj flaši u zamrzivaču,PG VG kao i napravljene tecnosti u ormaru.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2018
Godine: 47
Pohvala: 2,387
Pohvaljen: 1,989
Nivo reputacije: 448 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@npa Bezbedno za korišćenje, oksidacija nikotina je uobičajena
Sent from Cosmo Communicator |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Aktivan član
Sinoc sam vec napravio skoro 500 ml. Nadam se da cu se javiti za neko vreme sa pozitivnim utiscima
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Moder
![]() Registrovan: Dec 2013
Pohvala: 1,545
Pohvaljen: 2,270
Nivo reputacije: 461 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Droper narkoman.
Skraceno doper. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Aktivan član
Dao sam za svaki slucaj napismeno mom advokatu logovanje na forum
... salu na stranu, moja baza je dosta zuca, napravio sam 300 ml sa nikotinom, a 200 bez nikotina. Pa ako mi njuh kaze nesto sumLJivo, pokusacu da probam da parim i bez nikotina. Javicu utiske za sve ovo za oko 40 dana.
|
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
| Način prikaza | |
|
|