Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Arome
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 21-03-2019, 22:52   #76
BobanNB
Veteran

BobanNB's avatar

Registrovan: Feb 2015
Godine: 51
E-cig: Piko-Ruža Bajka Fenomenon i ostala potpora
Pohvala: 257
Pohvaljen: 1,587
Nivo reputacije: 362
BobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputacijuBobanNB ima reputaciju
Uobičajeno Re: Uradi sam pravljenje NET arome

Јел има преживелих?

Послато са IQ1019N уз помоћ палца

ко ме зна, разумеће....ко не зна, мораће
BobanNB nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 25-03-2019, 14:29   #77
Pernjakovic
Iskusan član

Pernjakovic's avatar

Registrovan: May 2017
Pohvala: 1
Pohvaljen: 73
Nivo reputacije: 42
Pernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svima

Ima, ima Bar ja ziv I zdrav jos uvek. Za sada, sto sr mog iskustva tice, meni najvise leze net arome od kentaki barlija, tamnog, fire cured, za sad najbolji drum, meni licno. I bolje mi je kad prebacim alkoholnu aromu u pg I onda ne moram da se mlatim sa jacinom (da malo vise th alkoholna aroma). Uskoro cu da "otvaram" par pg maceracija, stoje od novembra prosle godine pa javljam kakva je situacija. A od lulaskih, trenutno melange stanwell. On daje najlepsu aromu, skoro pa preslikanu kakva je kad se pusi u luli.
Pernjakovic nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 24-11-2019, 19:33   #78
bOlE82
Video Recenzent

bOlE82's avatar

Registrovan: Feb 2012
Godine: 42
E-cig: Aegis i berserker mini
Pohvala: 2,632
Pohvaljen: 1,335
Nivo reputacije: 490
bOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputaciju

Ja se vec duze vreme bahcem sa NET aromama, kad kazem duze mislim na zadnjih godinu dana, probao sam sve moguce varijante, i nadam se da cu u sledecih mesec, dva dobiti ono sto sam jurio cele godine, a to je aroma lepog duvanskog ukusa, jaca koncetracija i da ne prlja grejac nista vise od standarnih aroma...
Otprilike koliko sam citao procese od pernjakovic-a, to je to, manje vise koristim iste ili slicne tehnike pravljenja, samo sto sada idem na fina podesavanja hahahahah.
Kad projekat bude gotov, moci ce da se proba, pisacu ovde pa ko bude zainteresovan da proba poslacu mu...
A sad tehnicke stvari, Pernjakvic ako mozes da mi posaljes poruku gde si nasao filtere od 2 mikrona? Ja imam neke ali nisam siguran da imaju 2 mikrona, pa bih za svaki slucaj uzeo neke pouzdanije cisto da budem siguran...

bOlE82 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 24-11-2019, 21:59   #79
Pernjakovic
Iskusan član

Pernjakovic's avatar

Pernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svima

Pozdrav, evo bas pre par dana sam smuckao turu koja lezi od novembra prosle godine, drum... Pfff, na 15% i odlep, prejako, smanjio na 5% i sad je abnormalno dobra. Jedino sto ne mogu da je parim jer mi je, ne piksla, nego pepeljara, skroz naskroz. Prelepo ali nekako pretesko i pre duvanski. S tim sto sam jednu novinu uveo u proces sa alkoholnim maceracijama, (mozda nekima i nije novina) ali ovo, kao i sve ostalo sto se tice kucne izvedbe net aroma, zahteva veliku odgovornost i paznju u rukovanju. Ne preporucujem da radite olako ovih par koraka vec proracunato i strpljivo. Elem, posto sam eksperimentisao sa maceracijom hrastovog drveta u alkoholu+mikrotalasi, tj mikrotalasna rerna ciklicno po minut dva, svaka rerna se razlikuje tako da ovaj korak je takodje individualan - do nekih 65 stepeni temperature, maks 70 (tecnosti). I sad, proces je zagrevanje pa hladjenje i tako nekoliko krugova. Mikro ekstrakcija se desava (naziv sam sad lupio), sirenje i skupljanje hrasta (tj tecnosti usled promene pritiska) usled temperaturnih oscilacija i vakuma u samoj tegli (u mikro ide tegla bez poklopca, tj bez metala) i tako sve dok ne dobijem boju i ukus koji sam hteo. To sam radio za viski koji pravim. Onako, polu uspesno. Ali, pade mi na pamet da malo tako ubrzam molekule alkohola, vg-a i samih aromaticnih jedinjenja u aromi tj netu. I smuckam ja vg, aromu i vodu, bez nikotina, naravno, okinem u soljici keramickoj par ciklusa do 70 stepeni i ostavim da se ohladi pa dodam nikotin. Smuckana tecnost je bila bar 50% "zaokruzenija" u nedostatku boljeg izraza. Znam da ovo ima veze i sa zrenjem tecnosti i slicnim pokusajima da se taj proces ubrza i sto se mojih pokusaja tice, itekako je uspesno. Odradio sam jednu turu na 80 stepeni da bih ispario vecinu alkohola i ta mi se cini jos bolja. Sledece je destilacija i odvajanje ulja (kolilo je moguce u kucnoj radinosti) jer pored velikog, nabavio sam i mini destilator u kome mogu malo vise eksperimenata da uradim. Sto se tice odletanja u vazduh i mikrotalasne plus alkohol, radio sam to vise od 50 puta na koncentracijama od 60+ odsto alkohola i jos uvek sam tu. Kao i dobar deo foruma koji se bavi destilacijom alkoholnih pica u kucnim uslovima, i niko nije odleteo u vazduh. Procenat alkohola u net aromama je mali tako da se taj procenat smanjuje, od letenja u nebo, ali svakako, akcenat na sigurnslosti i da dobro proucite i procitate sta radite.

Sto se filtera tice, imas od par domacih nabavljaca, samo izguglaj. A ako te ne mrzi da sacekas par dana, poruci sa amazona i lli ibeja. Ja se vise i ne secam koje sam uzeo, uglavnom traju koliko hoces. Porucio sam iz inostranstva.
Zahvalili :
Staro 24-11-2019, 22:34   #80
bOlE82
Video Recenzent

bOlE82's avatar

Registrovan: Feb 2012
Godine: 42
E-cig: Aegis i berserker mini
Pohvala: 2,632
Pohvaljen: 1,335
Nivo reputacije: 490
bOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputacijubOlE82 ima reputaciju

Meni se u alkoholu pokazale najbolje, kad kazem najbolje mislim na 3 bitna faktora, ukus, kocentracija i prljanje.
Malo sam izgubio na ukusu ali sam jako dobio na prljanju, tj dosta cistija aroma.
Ja prvi ne zelim prljave arome, tako da neke varijante koje sam pravio ranije u pg-u i vg-u su se pokazale ukus top, koncetracija onako (10-15%) ali prljanje uzas, jedan tank i menjanje vate iz momenta (sa sve paljenjem zice).
I da kad kazem alkohol varijanta, mislim na odlezi duvan u alkoholu, kuvanje u tegli u toploj vodi 12 sati, onda cedjenje grubo, pa finije, dodavanje pg-a, kuvanje da ispari alkohol, uklanjanje ulja i taloga...
To sa mini destilerijom sam gledao i deluje mi kao top opcija, probaj pa javljaj utiske

bOlE82 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 05-08-2020, 19:53   #81
Phalax
Aktivan član

Registrovan: Dec 2018
Pohvala: 6
Pohvaljen: 18
Nivo reputacije: 27
Phalax je na dobrom putuPhalax je na dobrom putu

Ako je ovo jos uvek aktuelno, rado bih kupio bocicu ili dve. Ako ste u fazonu da delite?
Phalax nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 16-08-2020, 22:40   #82
Pernjakovic
Iskusan član

Pernjakovic's avatar

Poslao ti pp. Nema problema.
Staro 22-07-2021, 22:03   #83
gjankovec
Moder

gjankovec's avatar

Registrovan: Apr 2014
Godine: 39
Pohvala: 167
Pohvaljen: 267
Nivo reputacije: 86
gjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosi

@Pernjakovic
Upravo sam pročitao celu temu... jako sam zainteresovan... ja sam hteo pre par godina da destilacijom dobijem koncentrat nečega (aromu), ali sam odustao jer treba dosta opreme i vremena...
Ovo je top po meni. Svestan sam rizika.
Imam zelju da probam te arome koje si ti pravio ako je jos aktuelno.
I naravno neko iskustvo još sad je 2021 godina

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
gjankovec nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Arome

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 12:12 sati.