|
|
Alati za teme | Način prikaza |
30-03-2022, 21:12 | #1 |
Veteran
Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 254 |
pravljenje sopstvenog mix-a
Imam jedno pitanje za vas ostale koji sami mixujete tecnosti kao i ja sto radim....
Kad pravim mikseve uvek prvo napravim solo tecnosti.... jagodu, krofnu, slag, cokoladu, karamelu, jabuku, kokos, berry, sta god.....testiram ih da vidim kako mi se solo svidjaju i onda tako gotove ih mix-ujem u procentu za koji mislim da je adekvatan u zavisnosti od toga sta zelim da dobijem... Medjutim, iako su te tecnosti zrele pre nego sto krenem da ih mixujem prava aroma mix-a se dobije tek nakon nekog vremena...treba i taj mix da "sazri" iako je napravljen od tecnosti koje su vec sazrele. Da li i vi imate takav slucaj ili ja samo tripujem? |
30-03-2022, 21:38 | #2 |
Moderator
Registrovan: Mar 2018
Godine: 46
Pohvala: 2,319
Pohvaljen: 1,939
Nivo reputacije: 435 |
Re: pravljenje sopstvenog mix-a
Da, kod mene takođe treba i ' mix ' da sazri kad pomešam već napravljene tačnosti.
◔‿◔ |
30-03-2022, 23:22 | #3 |
Veteran
Registrovan: Apr 2015
Pohvala: 949
Pohvaljen: 1,385
Nivo reputacije: 257 |
Re: pravljenje sopstvenog mix-a
Miksujem iskljucivo arome, prema onome sto sam zamislio da dobijem. Neki put ispadne bas ono sto sam zamislio, neki put bude potpuno suprotno od onog sto sam hteo a ispadne fenomenalno. Nema nikakvog pravila.
Obzirom da koristim veliki broj aroma i da pojedine idu u velikom procentu, vrlo cesto krenem da parim posle dan ili dva, posebno ako ima dosta kremova, jer mi takve tecnosti posle duzeg stajanja postanu nepodnosljivo jake ili izgube onaj ukus koji sam hteo da dobijem. Npr, Hand of god nema sanse da konzumiram ako je stajao duze od 25-30 dana, potpuno promeni ukus i ono sto sam zamislio. |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|