|
|
Alati za teme | Način prikaza |
04-09-2022, 09:12 | #1 |
Iskusan član
Registrovan: Mar 2021
Pohvala: 83
Pohvaljen: 58
Nivo reputacije: 27 |
Parliament (VZ) & Irish Cream II (KTS/TPA)
Pozdrav prijatelji.
Naime, neki dan stigao Parliament od VapingZone, prvi put miksujem ovu aromu pa bih voleo da čujem tuđa iskustva zato što volim Parliament više nego 'leba ali sam do sad kupoovao gotovu tečnost jer nije bilo koncentrovane arome do skoro na našim prostorima, bar ja nisam mogao naći (ja sam SRB). Za prvi tester sam se odlučio za 65/35 u korist VGa, 2% arome i 12mg Nikotina razmućenog u PG, sve tečnosti su mi na 12mg. Recept je tehnički dobar tu nema šta, sve kompijuter računa, ono što mene zanima je taj procenat koji mi deluje mali, zanima me alkohol u aromi i da li treba da radim nešto povodom toga tipa da pri kraju "ležanja" (steep) možda otvorim bočicu da alkohol ispari, ili možda to da uradim odmah? Bilo kakva iskustva sa konkretno ovom aromom baš od VZ-a, saveti iskustva...bio bih jako zahvalan! Dalje... Pre 6-7 meseci u jednoj od tura uzeo sam Irish Cream II od TPA (KTS hr samo pakuje ako dobro kapiram), inače ukus i aroma napitka koji sam uzimao neke 3 godine na aparatu za kafu u firmi gde sam radio. Kad sam otvorio bočicu malo je reći da sam se oduševio mirisom, brže bolje smiksovao, ostavio da odleži skoro čitav mesec, sipao u atty i umalo se nisam ispovraćao. Ljudi, nezvao se ja Nemanja ovo je ukus grinja. Miksovao sam sa raznim procentima, na netu tražio doziranje, išao od 1% do 15% ljudi, nema promene, grinje te grinje. Ovo je jedina aroma sa kojom imam problema a imam sigurno 40ak aroma u šteku. Istu bazu sam koristio koju dan danas koristim, isti nikotin, isti alat, istu vagu, iste (sterilne) špriceve, ma nema promene. Da li je moguće da je aroma jednostavno loša ili sam ja prevideo nešto? Pomagajte. Svi saveti i iskustva su visoko cenjeni, hvala vam najlepše. |
Vape 'till grave! 💭💭💭
|
|
Zahvalili : |
04-09-2022, 11:08 | #2 |
Aktivan član
Registrovan: May 2014
Pohvala: 90
Pohvaljen: 17
Nivo reputacije: 43 |
Re: Parliament (VZ) & Irish Cream II (KTS/TPA)
Ja već godinama VZ Parliament miksam na 2%. Probao sam i na 2.5% ali nisam primetio značajnu razliku pa sam se vratio na 2%. Što se provetravanja arome tiče, ja to ne radim jer ne osećam taj alkoholni miris, ali ako već uspeš da sačekaš par nedelja da odleži, mogao bi i jedan dan da je ostaviš otvorenu. Ono što ja primećujem je da su tečnosti lepše ako ih držaš van domašaja sunca.
Za Irish Cream nemam iskustva, ali često nailazim na arome koje mi ne leže. Ne treba se opterećivati, samo pređi na neku drugu i to je to. Hoće i arome ako su duže izložene suncu da promene ukus do neparljivosti, a i imao sam iskustva da mi iz prodavnice dođe loša aroma. Takođe, ako je sam PG ili VG loš može sve da ti uništi. |
|
|
04-09-2022, 23:02 | #3 | ||||
Iskusan član
Legendo hvala što si se javio! Pazi..ja na suncu ne držim ništa, imam čitavu posebnu prostoriju za miksovanje i rad generalno oko ovog našeg lepog hobija. Jedino ako su u radnji držali na suncu šta znam. Što se tiče parliamenta hvala ti puno, kontam ne moram da vetrim onda, živ bio! friends |
||||
Vape 'till grave! 💭💭💭
|
|||||
05-09-2022, 03:15 | #4 |
Veteran
Registrovan: Jul 2018
Pohvala: 820
Pohvaljen: 963
Nivo reputacije: 192 |
Parlament možeš svakoga dana nakon kratkog mućkanja da otvoriš bočicu na par sekundi i istiskaš malo vazduha iz nje kako bi ušao sveži vazduh.A Irish cream nije baš aroma koja se pari samostalno,uglavnom se koristi u mixu uz još nekoliko drugih aroma.
Sent from my M2006C3LG using Tapatalk |
05-09-2022, 08:20 | #5 | ||||
Iskusan član
Ako znaš onog lika DIYORDIE što miksuje po jutjubu, baš profi mikser..kod njega na podkastu sam naučio da svakodnevno mućkanje, pogotovu na početku kad se tek smiksuje tečnost...može da degradira nikotin brzo. Obzirom da nikotinu treba do 3-4 dana da se potpuno veže za VG a nikotin na vazduhu/kiseoniku i svetlosti degradira, to svi znamo valjda obzirom da na svakoj bočici koju sam kupio piše velikim slovima "držati zatvoreno i van svetlosti". Ja se toga plašim k'o đavo krsta iskreno, taj nikotin je jedino što me ne drži da ne pokolebam za pljugama. Umesto toga ja sam sebi napravio "mućkjalicu" od malog motorčića i neke žice heh. Kad "mutim" tom spravicom ne pojavljuju se balončići u tečnosti a jasno se vidi da aroma obiđe celu bočicu za samo par sekundi. To radim svaka 3 dana za tečnosti koje steepam nedelju, svakih 5 za tečnosti od 2 nedelje steepa. Što se Irisha tice odustao sam prijatelju, probao sam i u miksevima sa drugim aromama u izuzetno malom procentu...samo upropasti tečnost u koju je sipam. Loša aroma ili loš komad kod mene, pravo razočarenje. |
||||
Vape 'till grave! 💭💭💭
|
|||||
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|