Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Baze
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 09-01-2024, 15:13   #481
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
Godine: 46
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,389
Pohvaljen: 1,694
Nivo reputacije: 382
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju
Uobičajeno Re: Domaci PG i VG

poceo sa parom 2016-e
od marta 2017-e do dan danas pijem lekove za zeludac
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 09-01-2024, 15:29   #482
Sloba
Veteran

Sloba's avatar

Registrovan: Jan 2014
Pohvala: 885
Pohvaljen: 199
Nivo reputacije: 118
Sloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosiSloba ima čime da se ponosi

Meilab PG koji trenutno koristim, rok upotrebe 01.2025.
Nemam nikakvih smetnji.
Sloba nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 09-01-2024, 16:07   #483
maestro
Veteran

maestro's avatar

Pohvala: 349
Pohvaljen: 872
Nivo reputacije: 240
maestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalu

Nista, pokusacu sa novom turom. Uvek postoji sansa da su neku turu zeznuli u proizvodnji. Srecom PG nije skup pa nije velika steta baciti 1L.
maestro nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 19-01-2024, 10:24   #484
Grga
Aktivan član

Grga's avatar

Registrovan: Jan 2024
Godine: 40
E-cig: FeV, Aromamizer, mod crko
Pohvala: 22
Pohvaljen: 26
Nivo reputacije: 9
Grga je na dobrom putuGrga je na dobrom putuGrga je na dobrom putu

@maestro
Meni se desio isti problem od Centrohemovog PGa koji se osecao na neku naftu ili nesto slicno. Meilabov PG u koji se svima kunem mi nikada nije pravio problem ali ja u svoje tecnosti ne guram vise od 55/45 na VG strani. Cuo sam da ljudi imaju lose reakcije na PG ali mogu da potvrdim da su Meilabove sirovine u mom slucaju bile kvalitetne bar u poslednje 2 godine koliko koristim Meilab.

Evo ti kako je to kod mene:

Pretposlednja tura CCA septembar-novembar:
Meilab Glicerin > EC Broj: 200-289-5 / CAS Broj: 56-81-5
Rok upotrebe - 5.2025 / Atest: ML020449/23

Meilab Prop. Glikol > EC Broj: 200-338-0 / CAS Broj: 57-55-6
Rok upotrebe - 1.2025 / Atest: ML040351/23

utisak:
NIKAKVIH PROBLEMA, obe tecnosti potpuno prozirne, bez mirisa. Na oko viskoza dobra. Pri mesanju dobijam indenticne tecnosti svaki put obzirom da koristim iste recepte godinama.

Poslednja tura CCA novembar - danas (19.1.2024):
Meilab Glicerin > EC Broj: 200-289-5 / CAS Broj: 56-81-5
Rok upotrebe - 6.2025 / Atest: MLL020450/23

Meilab Prop. Glikol > EC Broj: 200-338-0 / CAS Broj: 57-55-6
Rok upotrebe - 3.2025 / Atest: ML040352/23

utisak:
Nikakvih problema nema, i PG i VG prozirni, bez mirisa, potpuno prozirni, viskoza..sve sto se moze proveriti u kucnim uslovima. Kvalitet konstantan.

Tokom godina neko mi je rekao da kad miksuje tecnosti obavezno ih na kraju zagreje i dobro izmucka, otvori naredni dan da "izluftira" i da mu to pomaze da iz PGa izadju odredjene materije koje nisu najbolje za nas. Inace je PG laicki receno derivat alkohola pa meni ovo i ima smisla.

Zakljucak:
Mogu da potvrdim da Meilabog VG i PG koji sam ja dobio je bez promene i sa konstantnim kvalitetom sto ne bih mogao isto da kazem za recimo Centrohem, o sirovinama sa neta da ne pricam, djubre. Nadam se da ti znaci ovo nesto, ziveli!
Grga nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 28-03-2024, 23:44   #485
maestro
Veteran

maestro's avatar

maestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalumaestro je za svaku pohvalu

Evo da se javim posle par meseci, nisam hteo da nagadjam, detaljno sam usao u srz problema. Dakle, nije do Meilaba, u redu je PG, problem je do mene, nazalost posle 10 godina, vise ne podnosim PG. U medjuvremenu sam probao razlicite proizvodjace PGa, cak i gotove tecnosti koje su fabricki 50-50, ali svaka u kojoj ima PGa mi jako smeta, bukvalno posle 2 ml, gotovo, mora soda bikarbona da se muti u casu. Trenutno resenje koje primenjujem je jednostavno koristiti ga minimalno tj. samo onoliko koliko ga sadrzi nikotinska baza i aroma sto bi otprilike bilo nekih 7-8% u ukupnom mixu jer je i nikotinska baza 60/40 PG/VG, sve ostalo cist VG i 10% vode sto na kraju ispadne oko 80/20 u korist VGa. Za sada je ok, aromu nosi solidno tih 7-8% PGa i nikotin posto sam na 10-11mg tako da nema problema, jedino ako bas preteram i predjem 6 ml tecnosti dnevno, onda se ipak pojavi gorusica, ali sve do nekih 5 ml dnevno ne pravi problem.
Zahvalili :
Staro 31-03-2024, 17:07   #486
Guru
Veteran

Guru's avatar

Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,205
Pohvaljen: 5,723
Nivo reputacije: 1029
Guru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputaciju

I na kraju brate lepo batališ vape, što i jeste suština prelaska sa cigareta.

Svakako štetiš svom organizmu ako ti toliko smeta...
Guru nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 31-03-2024, 19:27   #487
maestro
Veteran

maestro's avatar

To ce da bude malo teza procedura. Ipak za sve ovo vreme nisam radio na tome da smanjujem koriscenje vec sam jednostavno jedno zlo zamenio drugim i nastavio u istom tempu, tako da... Otprilike da je taj momenat upravo dosao, ali tesko da ce to da se desi u nekom kratkom periodu.
Staro 31-03-2024, 20:55   #488
Guru
Veteran

Guru's avatar

Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,205
Pohvaljen: 5,723
Nivo reputacije: 1029
Guru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputaciju

Ma gde teško, ja dva puta ostavljao cigare na godinu i 2.5 godine a pušio od 7og razreda osnovne škole...

Ili pališ il' ne pališ
Guru nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Baze

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 10:18 sati.