Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Opšte diskusije > Novosti
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 19-02-2016, 13:42   #1
raw2sienna
Veteran

raw2sienna's avatar

Registrovan: Oct 2013
Pohvala: 2,644
Pohvaljen: 3,380
Nivo reputacije: 455
raw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputacijuraw2sienna ima reputaciju
Uobičajeno TPD direktiva u EU

TPD (Tobacco Products Directive) oblak se širi po Evropi.

Šta uvodi se može kratko videti na ovom lističu...

a u kolikoj je fazi več implementirana - ovdje

VEČA SLIKA
Kod:
http://www.pgvg.net/wp-content/uploads/2015/12/updated-ECigIntelligence-TPD-transposition-and-European-e-cig-regulation-infographic-Dec-20151.jpg

Rok implementacije je maj 2016 - a u kakvoj mjeri če bit implementirana je prepušteno zemljama članicama EU.Ministarstva finansija zu najviše zainteresovana za akcize na e-ulja koja su negdje veš uvedena (Portugal 0,60EUR/1ml - 6 EUR na 10 ml bočicu, Italija 0,38 EUR/ml....a kod nas u SLO su poreznici više gladni pa je predlog okruglo 1EUR/ml)

Vaperi u SLO se sada nešto organiziramo (zajednica vapera - registrovano društvo) i pokušamo da raznim sredstvima (pisma političkim strankama, medijima....) postignemo možda neki uticaj barem za višinu akciza - po drugoj strani prave se zalihe NIC baza i slično.

Eto - toliko od vašeg stranog dopisnika - za slučaj da ste spremni ako i vaši "vučkoti" dobiju neke slične ideje friends

raw2sienna nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 19-02-2016, 14:02   #2
Zadimljivac Prostora
Veteran

Zadimljivac Prostora's avatar

Registrovan: Jun 2015
Pohvala: 703
Pohvaljen: 929
Nivo reputacije: 223
Zadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvaluZadimljivac Prostora je za svaku pohvalu
Uobičajeno Re: TPD direktiva u EU

Sta je sledece, mozda ogranicenje na maksimalan kapacitet pluca?

Ko se moda ne ogrija, taj se pare ne napari
Zadimljivac Prostora nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 19-02-2016, 15:03   #3
alfini0507
Veteran

alfini0507's avatar

Registrovan: Oct 2012
Godine: 50
E-cig: Nemesis GPPAPS VTCmini Rosev2s Kayfuni GBell Pulse
Pohvala: 2,992
Pohvaljen: 3,845
Nivo reputacije: 652
alfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputacijualfini0507 ima reputaciju

Strasno... Bez psovki ne verujem da bih mogao detaljnije da prokomentarisem ovo gore...

alfini0507 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 19-02-2016, 15:09   #4
roonda
Veteran

roonda's avatar

Registrovan: Feb 2014
Pohvala: 2,967
Pohvaljen: 3,866
Nivo reputacije: 575
roonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputaciju

Sto bi rekli Samostalni Referenti: "Korupcija, kriminal, borba za zivot sam!"

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

TEODOR! KO JE DODJAVOLA TEODOR?!

Tri bele i dve crne bajo!
roonda nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 19-02-2016, 15:12   #5
dragon
Veteran

dragon's avatar

Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 2,112
Pohvaljen: 2,678
Nivo reputacije: 394
dragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputaciju

tpd je veliko zlo, svi mi treba da se brinemo,,da dodam I ovo atticle 20 nesme da se reklamira, sto znaci da ovaj forum nece postojati,
dragon nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 19-02-2016, 15:19   #6
roonda
Veteran

roonda's avatar

roonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputacijuroonda ima reputaciju

Pravila foruma po pitanju reklamiranja odredjenih proizvoda su vrlo striktna. Namena ovih foruma je (uglavnom) razmenjivanje licnih iskustava i zabrana istog bi znacila narusavanje osnovnih ljudskih prava, tacnije slobode govora i izrazavanja. Ali, gomila drugih s.anja nas ceka

Staro 19-02-2016, 15:27   #7
dragon
Veteran

dragon's avatar

dragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputacijudragon ima reputaciju

svi mi treba da znamo kada drzave sirom sveta gube pare da ljudska prava ne postoje,,, svet u kom zivimo je velika sala, nema nigde pravde, a nije je nikada I bilo
Zahvalili :
Staro 19-02-2016, 15:31   #8
roonda
Veteran

roonda's avatar

Apsolutno se slazem sa tobom, zato sam i citirao pesmu referenata post iznad. Ali neke granice postoje. Moraju da imaju bilo kakav osnov ili argument, a na kraju i nacin da zabrane komunikaciju na odredjenu temu preko interneta. To mislim da nije realno.
Edit: i da, mislim da drzave nisu u pitanju, jer drzave kao takve i ne postoje. U pitanju su pojedinci koji drze kapital i koji, podmazavsi gde treba, od svake drzave mogu da dobiju i zakon koji im odgovara i sve sto treba.

Zahvalili :
Staro 19-02-2016, 15:35   #9
PsyBoza
Moderator

PsyBoza's avatar

Registrovan: Sep 2014
E-cig: Elfy-Pico
Pohvala: 1,340
Pohvaljen: 1,989
Nivo reputacije: 403
PsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputacijuPsyBoza ima reputaciju

Ciji ce li zakon nasi da prepisu ili jos gore da pogresno protumace.
PsyBoza nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 19-02-2016, 15:36   #10
roonda
Veteran

roonda's avatar

Vazda smo isli dupetom u svet, ne vidim zasto bi sad bilo drugacije. Ko donese najdebilniju uredbu, e bas to ce biti idealan model za primeniti kod nas!

Zahvalili :
Staro 19-02-2016, 15:48   #11
dragon
Veteran

dragon's avatar

upravu si, oni zele da zabrane sve razgovore, teme o elektronskim cigaretama,,, naprave takav zakon da nam zatvore usta, pa nigde nemozemo da se bunimo,, youtube nece imati nikake informacije o elektronskim cigaretama, oni morace sve te teme da izbace ,,,, neznam sta da kazem, ali mi je sve sumnjivo
Staro 19-02-2016, 15:53   #12
shomy_ksh
Moderator

shomy_ksh's avatar

E-cig: VTCmini & kfl+
Pohvala: 1,502
Pohvaljen: 2,567
Nivo reputacije: 466
shomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputaciju

Prosto i jednostavno, idu ka tome da postoje samo kupovne tecnosti i fabricki grejaci. Po principu kupis koristis bacis i sve u krug.

shomy_ksh nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 19-02-2016, 15:54   #13
Dzonibu
Senior

Dzonibu's avatar

Godine: 54
Pohvala: 117
Pohvaljen: 148
Nivo reputacije: 72
Dzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosi

Citat:
Originalna poruka od raw2sienna Vidi poruku
Eto - toliko od vašeg stranog dopisnika - za slučaj da ste spremni ako i vaši "vučkoti" dobiju neke slične ideje friends
Vuckoti su to vec odradili prosle godine ali je proslo prilicno nezapazeno uvedena je akciza od 4din po ml. Ljudi su rekli ma nema veze, kao prvo to nije mnogo, kao drugo ja iovako imam svoj DIY. Ono sto se nezna je da kad se akciza uvede zakonom ona se kasnije prilagodjava na svakih 6 meseci, moze i cesce da bi se izbegli veliki dispariteti na trzistu, i onda od 4 do 120din stize se kada se 4-5 puta podigne za po duplo.

Poslednje sto znam da je u Ministarstvu Zdravlja bila u pripremi uredba da se promet tecnosti ogranici na koncentracije 20mg/ml. Da li je stupila na snagu ili ceka pravi trenutak ostaje da se vidi..

Sto sam kao mali dosao u grad...
morao sam samom sebi dati nadimak..
Dzonibu nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 19-02-2016, 15:56   #14
roonda
Veteran

roonda's avatar

@dragon Vidi, komunikacija preko interneta za njih je idealna platforma. Ljudi pasivni, sede na gajbi, laprdaju i nista ne rade po tom pitanju, kao mi sad. A sve podlozno kontroli, imas uvid u celu komunikaciju. Pa zamisli da @ferguson i @ecsmoki osnuju udruzenje gradjana "ecig srbija", a sto im je ustavom garantovano, pa se mi, umesto sto sedimo kuci i kuckamo se, skupljamo jednom nedeljno i u cetiri oka raspravljamo na temu ecig, a sto opet ne moze da bude zabranjeno. I da onda da tako rade svuda po svetu, znas kad bi ovo proslo, nikad. Internet je ubio poslednju mogucnost za promenu i revoluciju, zato mislim da ecig srbija forum ne predstavlja nikakvu pretnju ovome sto su naumili.

Staro 19-02-2016, 16:17   #15
Dzonibu
Senior

Dzonibu's avatar

Godine: 54
Pohvala: 117
Pohvaljen: 148
Nivo reputacije: 72
Dzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosiDzonibu ima čime da se ponosi

@roonda

Nebih se slozio, clanovi foruma su i biraci i to prilicno motivisana i stekao sam utisak vrlo obrazovana grupa. Sigurno postoji jos mnogo nacina da se "motivise" zakonodavna i izvrsna vlast.
Jedini problem je cena. Sta ce da nadomesti prihod od smanjene prodaje duvanskih proizvoda za sve zainteresovane strane. Ako nadjemo resenje za to, mislim da bi bili vise nego voljni da odustanu od svega.

Sto sam kao mali dosao u grad...
morao sam samom sebi dati nadimak..
Dzonibu nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Opšte diskusije > Novosti

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 10:52 sati.