Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Arome
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 26-09-2011, 00:50   #1
ECSmoki
Admin

ECSmoki's avatar

Registrovan: Jul 2011
E-cig: VT75 Nano, Berserker Mini
Pohvala: 1,736
Pohvaljen: 2,179
Nivo reputacije: 577
ECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputacijuECSmoki ima reputaciju
Uobičajeno Flavour Art arome

Na forumu su na razlicitim mestima pomenute Flavour Arts arome, pa ne bi bilo lose da i o njima kazemo:

- sta smo probali
- kakav je okus
- ocena za odredjenu aromu
- preporucujemo ili ne

ECSmoki nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 26-09-2011, 06:23   #2
Shaka Zuluf
Ego-T Master

Shaka Zuluf's avatar

Registrovan: Sep 2011
Pohvala: 1,223
Pohvaljen: 2,119
Nivo reputacije: 0
Shaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputaciju
Uobičajeno

Ovako:
od duvanskih, probao sam:
- Desert Ship
- Shade
- Cuban Supreme
- Latakia
- 7 leaves
- Perique
- Burley
- Virginia
- Maxboro
- Camtel
- Mellow Sunset
- Royal
- oRYental4

i za 2,3 dana ću da probam i Cowboy Blend.
Shade kao najbolja opcija za početnike, Royal i Burley su mi fenomenalni, ostale su ok osim Mellow Sunseta koji je i dalje nešto najružnije što sam ikada probao

Od ne-duvanskih, probao sam
- Mentol
- Karamelu
- Šumsko voće
- Jagodu
- Bananu
- Espreso
- Breskvu
- Marelicu
- Red Bull

Valjda nisam nešto zaboravio. Sve voćne arome su im fenomenalne, ne znam koju da izdvojim da je bolja od ostalih.
Shaka Zuluf nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 26-09-2011, 13:19   #3
Pulsar
MOD Master

Pulsar's avatar

Pohvala: 15
Pohvaljen: 28
Nivo reputacije: 57
Pulsar je na dobrom putuPulsar je na dobrom putuPulsar je na dobrom putuPulsar je na dobrom putu
Uobičajeno

Coffee Espresso
Melon
Tobacco Perique Black
Tiramisu
Maxboro
Camtel
Red bull

I like Perique Black, Tiramisu i Red Bull.
Pulsar nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 15-11-2011, 22:28   #4
Danilo
Video Reviewer

Danilo's avatar

Godine: 48
Pohvala: 110
Pohvaljen: 218
Nivo reputacije: 97
Danilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosi
Uobičajeno Re: Flavour Arts arome

Evo da najavim, recenzije Flavour Arts aroma.
Stigla je prva kolicina i cim ugrabim vremena sredjujem video.

Tebi je možda, kada te mnogo ljudi hvali i preporučuje, znak da su oni kokošari. Meni je to znak vrednosti i poverenja.
Danilo nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 21-11-2011, 10:44   #5
Danilo
Video Reviewer

Danilo's avatar

Danilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosiDanilo ima čime da se ponosi

Evo napokon, imao sam dosta problema sa snimanjem, malo je video nejasan za pocetnike, ali uradicu sledeci sa kompletnim procesom mesanja - pravljenja
tecnosti kako sa gotovim bazama zeljene nikotinske jacine tako i secenje jacih baza i dobijanje zelene jacine.
I malo da se pozabavimo sa magicnim PG, VG ... i potrebnim stvarima za mixanje.

Za sve joji jos uvek neznaju FlavorArt se potrudio da nam to te mere olaksa mixanje sa Heavens Juice-om da u ponudi imaju kako vise nikotinskih varijanti tako i tri bazne varijante miksa
Traditional: 55% PG + 35% VG + 10% voda, (Zlatna sredina)
Velvet cloud: 80% VG + 20% voda, (Vise pare i slatkastog ukusa)
Ice blade: 95% PG + 5% voda, (Suvlji , manje pare od ostalih)

Sve arome koje sam do sada probao su stvarno vrhunskog kvaliteta, sve dolaze u bocicama odlicnog kvaliteta i childproof poklopcima.
Arome po meni nemaju ni malo vestackog ukusa niti miris "hemije" sve deluju vise nego prirodne narocito vocne arome.
U ovoj varijanti koriscenjem gotovih baza i FA aroma dovoljno je 1 eventualno 2 kapi arome na 5ml, naravno neko mozda zeli jaci ukus pa moze dodati i vise.
Ono sto je jako bitno a i FlavorArt napominje da nakom miksanja napravljene tecnosti moraju da odstoje neko vreme barem 10-tak dana.

Duvanske arome:
MAXX blend - u testu se pokazala kao jaka aroma mixa duvanske cvetne i liker arome, ukus u ustima koji ostaj najvise lici na ukus/misris cveca *nisam jeo cvece ali me lici da bi takav ukus mogao biti
Virginia - U testu se pokazala kao ODLICNA duvanska aroma jakih cistih crta virdzinije, dugo ostavlja ukus/aromu, odlican za jutarnje rituale uz kafu
Vocne:
Kiwi - U testu vise nego FENOMENALAN aroma na mene je ostavila zapanjujuci osecaj svezeg kivija prosto aroma nema nista sto bi me nalvelo da je u pitanju hemija, prelep jak i cist ukus kivija - osvezavajuca aroma.
Badem - Kao i ostale arome odlican ukus ko voli naravno za mene malo pretezak ukus, u svakom slucaju odlicna aroma - teza, opora, aroma kao i sam badem.
Ostalo
Black Fire - E sad ... ovo je veoma zanimljiva aroma koja me ostavila bez teksta, iskreno nisam ocekivao da moze da se napravi aroma cadzi - izgorelog drveta - garezi. Aroma veoma veoma veoma jaka, ja sam je probao
cistu i nije mi nesto osecao sam se kao da pusim dimljak, ali na primer u mesavini sa MAXX-om ili Virdzinijom u jako maloj kolicini daje odlicnu pozadinsku notu gorenja , za one koji zele da simuliraju ukus analognih cigara moja
preporuka.

Za kraj moram da ze zahvalim Marco -u iz FA koji mi je pomogao da se sve ovo realizuje.

http://www.youtube.com/watch?v=LtQqcIyOrsQ&hd=1

FOR FA:

Buongiorno tuti, oggi parliamo di liquidi per cigari elletronici. Presentiamo la gamma di liquidi creati da Flavour art, famosi per la loro alta qualita.
Nel kit sono presenti: una bottiglia di aroma e una di liquido base. Il liquido base che voglio presentare oggi e heaven’s juice, ed esistono varie potenze, con piu o meno nicotina.
Quella base che uso io e di 18% di nicotina, e sono molto sodisfato con la qualita. Per creare la miscela per il vostro cigaro, vi servirano diverse cose: il flacone per la miscella,
pipete, e consiglio usare i guanti quando si lavora con la nicotina che puo essere male per la vostra salute. Base con nicotina si mescola con una o due gocce di aroma flavor art.
Le arome di flavor art sono forte e di alta qualita e non vi serve troppo del prodotto per ottenere la aroma giusta. Quando la miscela e pronta, e neccessario mantenerla
per una o due settimane senza usarla per ottenere pieno sapore. Oggi vi presentero due aroma: max blend e Virginia.
Prima vediamo come e la aroma maxx blend. Tute le aroma del flavor art sono fortissime. Hanno un profumo forte, tutte le aroma del tobacco hanno un forte profumo del tobacco,
nel maxx blend si trovano I perfumi di: liqore, e una aroma di fiori. Il primio sapore che si sente quando si fuma maxx blend e una forte aroma del tobacco, ma quello che mi non piace e che
nella bocca resta un sapore dei fiori.
Aroma di Virginia ha un forte sapore del tobacco e niente di piu. Sapore vero di tobacco, forte, perfetto.
Le prossime tre aromi che voglio presentare sono: black fire, mandorla e kiwi. Tutte le tre aromi sono molto concentrate, e quando si prepara la miscela nel heavens
juice si deve introdurre solo una o due goccie di aroma.
Kiwi e una aroma belissima, ha un profumo del kiwi fresco. Non si sente ne un odore sintetico. Il sapore e incredibilnette bello, un sapore di kiwi ffresco.
La aroma della mandorla ha un profumo bello, il profumo vero della mandorla. Fantastica e piena aroma della mandorla.
La terza aroma e arom black fire. Prima volta quando ho provato il profumo dela black fire, restavo sorpreso, perche non sapevo che e possibile creare questa aroma.
La aroma somiglia a qualcosa bruciato, affumicato. Ho mescolato un flacone di questo aroma. Non la uso come aroma primaria, ma la uso per mescolare con altri aroma se voglio creare un accento del brucciato

Tebi je možda, kada te mnogo ljudi hvali i preporučuje, znak da su oni kokošari. Meni je to znak vrednosti i poverenja.
Staro 21-11-2011, 11:26   #6
Che Guevara
Senior

Pohvala: 105
Pohvaljen: 70
Che Guevara je poznat svimaChe Guevara je poznat svimaChe Guevara je poznat svimaChe Guevara je poznat svimaChe Guevara je poznat svimaChe Guevara je poznat svimaChe Guevara je poznat svima

Fina recenzija samo si izabrao prilicno nezahvalan zadatak.Testiranje aroma je nesto najteze,ukusi kao i mirisi na svakog deluju drugacije,okidaju razlicita secanja,emocije...Mislim da bi nasu po vaperskom stazu najmlajdu populaciju najvise zanimala tehnika miksanja.Ovakva testiranja su najbolja u drustvu uz neko picence pa na tenane
Che Guevara nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 21-11-2011, 11:26   #7
Shaka Zuluf
Ego-T Master

Shaka Zuluf's avatar

Shaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputacijuShaka Zuluf ima reputaciju

Danilo, hvala za trud i svaka čast za review.
Napomenuo bih samo jednu, prilično bitnu stvar: dodavanje 1,2 ili koliko god kapi na određenu količinu baze nije univerzalno pravilo za FA arome.
Svaka aroma ima različitu jačinu, pa je i preporučena doza drugačija. Žabari su to malo zakomplikovali jer im preporučena količina arome ne piše uz samu aromu - kao kod drugih e-liquid prodavaca, ali se zato može videti ovde:
flavourartexpress.biz/index.php?dispatch=products.view&product_id=161
Otvorite listu kod Select your flavour i videćete njihove preporučene doze, one koje stavljaju u svoje gotove tečnosti.
Za neke arome podataka nema pa treba gađati, ali se iz liste vidi da dodavanje arome ide u rasponu od 1%-4%, dakle: neke arome se dodaju čak 4 puta više nego neke druge.

Ja se uglavnom držim tih njihovih vrednosti, ponegde gde sam hteo malo više arome a sama aroma to dozvoljava - pojačavao sam unos. Zašto kažem:"aroma dozvoljava"? Pa ko bude probao, videće da neke arome ne dozvoljavaju proizvoljno povećan unos - ono što se dobije liči na sve osim na tečnost sa više arome

Hvala još jednom, i pozdrav.
Staro 21-11-2011, 12:33   #8
Danilo
Video Reviewer

Danilo's avatar

Evo ja pozivam ko zeli da mi se pridruzi u testiranju aroma da napravimo video, verujem da bi bilo interesantnije uz diskusiju i iznosenje misljenja.

Staro 21-11-2011, 12:37   #9
Shaka Zuluf
Ego-T Master

Shaka Zuluf's avatar

Hoću ja da probam ove 3 i diskutujem o njima, ali da mi se skrembluje lice - da ne plašim novopridošle članove
Staro 21-11-2011, 12:41   #10
Danilo
Video Reviewer

Danilo's avatar

Hhahaha , moze moze , da stavim sliku sa avatara umesto tvog

Staro 21-11-2011, 12:41   #11
Shaka Zuluf
Ego-T Master

Shaka Zuluf's avatar

Može
Staro 21-11-2011, 13:24   #12
Para
Senior

Registrovan: Oct 2011
Pohvala: 43
Pohvaljen: 42
Para je na dobrom putuPara je na dobrom putuPara je na dobrom putuPara je na dobrom putuPara je na dobrom putu

Danilo, sjajno kao i predhodni Tvoji radovi.
Molim Te koliko si čekao isporuku?
Para nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 21-11-2011, 14:20   #13
Danilo
Video Reviewer

Danilo's avatar

Sa vikendom 7 dana.

Staro 21-11-2011, 19:59   #14
Para
Senior

Registrovan: Oct 2011
Pohvala: 43
Pohvaljen: 42
Para je na dobrom putuPara je na dobrom putuPara je na dobrom putuPara je na dobrom putuPara je na dobrom putu

Pa zašto se onda žale po forumima, to je baš brzo ili imaš rođaka tamo
Para nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 23-11-2011, 11:06   #15
Pulsar
MOD Master

Pulsar's avatar

Pohvala: 15
Pohvaljen: 28
Nivo reputacije: 57
Pulsar je na dobrom putuPulsar je na dobrom putuPulsar je na dobrom putuPulsar je na dobrom putu

Danilo, hocu i ja da probam Black Fire, samo bez video sa mojim srpskim Doneti i ja nesto na probu
Pulsar nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Arome

Pošalji link

Tagovi
arome, flavour art, flavourart

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 12:24 sati.