|
|
Alati za teme | Način prikaza |
01-05-2017, 12:38 | #16 | |
Veteran
Registrovan: Jul 2015
Pohvala: 163
Pohvaljen: 420
Nivo reputacije: 130 |
Re: KTS DIY Dromedary (S'Camel)
Citat:
Dromedary...vec ga je pun forum, da se ne ponavljam previse, ali: sve dolazi i odlazi, svega moze da se nema ili ima u kojekakvim kolicinama...Dromedary uvek mora da je pri ruci. Jednostavno osnovna i univerzalna tecnost za sve prilike. Kao voda na primer (ne u smislu ukusa). Nekad ti se pije mleko, nekad vino, nekad pivo, nekad kafa, nekad rakija, nekad jogurt, nekad sok...ali vodu moras da imas i pijes uvek, zar ne ? Western...pokusaj imitiranja Marlboro ukusa. Naglasavm - pokusaj ! Pomalo gorka, pomalo teska, u zavisnosti od doziranja, ali ipak dobro izbalansirana. Vrlo bliska mirisu i ukuse analogne, dobra za pocetnika koji se odvikavaju. Sadrzi alkohol - zbog toga se vrlo brzo vezuje za bazu i nije potreban dug stiping, ali obavezno je dobro porovetravati ! Black Honey - jedna od mojih Top 3. Obozavam. U sustini med i divan, ali nekako jasno razdvojeno. Tako da jeste slatko, ali ne previse, nije otuzno slatko. Neuporedivo bolje od svih ostalih aroma koje imaju med u sebi (npr. razne vrste Burley, Pipe ovo/ono itd. Zanimljiva karakteristika (ali mozda je idividualno) - uopste ne zasicuje receptore ! Jedna od samo dve arome koje licno mogu da upotrebljavam mesecima samu, ekskluivno, znaci bez ikakve rotacije...i da je i nakon par meseci i dalje osecam savrseno kao prvog dana. Ne bi se bas moglo raci "ista kao", vec mozda pre "jeste". KTS je samo bocica i etiketa. Unutra je Inawera. Isto ,samo sto je konzumiram odmah, tj, nakon par dana max. Ako odlezi mesec+ dana, vise je skoro uopste ne osecam...Sto je malo i komplikacije, jer ne mogu da je pravim "na veliko". |
|
|
||
01-05-2017, 13:27 | #17 |
Veteran
Registrovan: Dec 2013
Godine: 53
Pohvala: 540
Pohvaljen: 1,375
Nivo reputacije: 277 |
Hvala na ispravci, 100% si u pravu.
|
01-05-2017, 20:45 | #18 |
Veteran
Registrovan: Sep 2015
Godine: 32
Pohvala: 617
Pohvaljen: 491
Nivo reputacije: 156 |
Hvala na detaljnom objasnjenju. Definitivno uzimam dromedary
|
Long live Hon Lik!
|
|
10-06-2017, 13:39 | #19 |
Aktivan član
Registrovan: Nov 2015
Pohvala: 177
Pohvaljen: 94
Nivo reputacije: 46 |
KTS Arome
Gothic serija se dozira na 9-12% (moje iskustvo na VPG pola-pola). Soul i Love srčem doslovno svakog dana i nikada mi ne fali ukusa. Soul, pored dominantne breskve, ima i predivan dašak kokosa, dok se kod Love oseti nešto kao kora limuna i pomorandže.
|
10-06-2017, 13:51 | #20 |
Senior
Registrovan: Jan 2017
Pohvala: 697
Pohvaljen: 370
Nivo reputacije: 110 |
KTS Arome
Super sto si napisao iskustvo, bas sam htela da pitam da li je neko miksao njihove arome Hvala!!
|
14-06-2017, 15:04 | #21 |
Veteran
Registrovan: Mar 2015
Godine: 48
Pohvala: 589
Pohvaljen: 657
Nivo reputacije: 162 |
KTS Arome
Nisam primetio da su pominjane KTS Gothic arome?
Ili nije mesto u ovoj temi. Koliko se doziraju,stoje? Onaj Soul cudo,kao Ivi sok,breskva-kajsija. Obecavaju. |
Zahvalili : |
14-06-2017, 15:07 | #22 |
Senior
Registrovan: Feb 2017
Pohvala: 349
Pohvaljen: 421
Nivo reputacije: 91 |
Re: Perfumers apprentice
neznam za gotic seriju ali ostale kts arome su arome drugih proizvodjaca prepakovane u hrvatskoj i uvezene kod nas.
|
14-06-2017, 16:23 | #24 | |
Senior
Registrovan: Jun 2014
Godine: 49
Pohvala: 1,122
Pohvaljen: 708
Nivo reputacije: 140 |
Citat:
Soul, Death, Love i Life sam dozirao 10 % i mogu se pariti bukvalno posle par dana- Faith, za mene ubedljivo najbolja, nažalost tek na 15% dobija pravi ukus fabričke tečnosti uz obavezno sazrevanje od 15-tak dana. Za naše prilike, prilično su skupe a uz to se i doziraju više nego na šta smo navikli. Kako god, Faith uvek moram da imam. |
|
14-06-2017, 16:29 | #25 |
Veteran
Faith.
Bozanstveno mirise,mlade jagode diskretno sa izrazenom slag notom. Jel takva bude i kasnije? |
14-06-2017, 16:31 | #26 |
Senior
Registrovan: Jun 2014
Godine: 49
Pohvala: 1,122
Pohvaljen: 708
Nivo reputacije: 140 |
Baš tako kako si je i opisao
Verujem da ćeš biti oduševljen. |
14-06-2017, 18:59 | #27 |
Moderator
Registrovan: Feb 2014
Pohvala: 1,502
Pohvaljen: 2,567
Nivo reputacije: 466 |
Re: KTS Arome
Otvorena je tema vezana za KTS Arome, posto nije prvi put da se pominju u temama drugih proizvodjaca aroma, postovi su prebaceni pa dalju diskusiju o pomenutim aromama mozete nastaviti ovde
|
|
|
05-07-2017, 21:16 | #28 |
Veteran
Posle nekih dvadesetak dana,evo nekih utisaka.
Pazario sam dve arome iz serije Gothic,Faith i Soul svesno jer me ti ukusi zanimaju prvenstveno.Verovatno su i ostale ovako smekerski izbalansirane,cini mi se da su to banana,citrus-vanila jos jedna.Ima ih ukupno pet. Kod prodavaca postoje opisi,video klipovi i komentari koji dosta pomazu u odabiru jer im je cena nesto jaca ali sa razlogom(za razliku od nekog domaceg prodavca raspolozenog za svadju i brisanje postova pri napomeni da oni to ne rade,ko da su jedini na svetu,cak sam primetio i da lazu sto je neoprostivo). Kazem sa razlogom jer ova prica ima itekako smisla,odradjene su vrhunski cak u toj meri da sam sve ostalo skoro zabatalo privremeno. Soul aroma je interesantna ali ne za ceo dan.Da se presece.Ali to presecanje moze da potraje boga mi sat-dva. Izvanredna. Spoj voca,breskva-kajsija gde dominira breskva. E sad,kao mlad miks ume da iritira,bude prejaka i smeta.Malo jace sam je dozirao,negde oko 15 kapi na 10ml(uvek pravim odokativno,nista spricevi,procenti roknem 15 pa spustim na 10 ili 8 kapi i vozi). Ne mogu da kazem da je bilo dobro ali sa 10 kapi i stepingom 20 dana ona na Rose atomizeru izaziva da se popije. Preukusno. Dakle kremasta kombinacija breskve i kajsije. Podseca umnogome na sok Ivi u limenci. Fait je vec aroma vrhunska. Za ceo dan,mesec... Ne trazi da joj se ista dodaje,ide solo i kao takva blista. Isto Rose atomizer,kao da su rodjeni zajedno. Kombinacija jagode ali tako vesto uradjene jagode da ne deluje ni promil sinteticki.Jagoda do besvesti. Ali,ubacili su neki smek slaga koji se tako sjedinio sa jagodom da daje odlican ukus. Faith vec mora jace da se dozira,tu sam isao na 20 kapi na 10ml. I to je to,odmah moze da se pari posle par dana i po meni ne menja se preterano.Mozda bi sazrevanjem i manje doziranje uspelo,videcemo. Ko preferira slicne ukuse nece da omasi,zaista pun pogodak. Verovatno su i ostale tri arome iz Gothic serije dobre ali nisam probao. |
05-07-2017, 21:23 | #29 |
Veteran
Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,206
Pohvaljen: 5,745
Nivo reputacije: 1032 |
To je 3 i 4% arome, koliko se secam, cela serija je 5 ili 8+%.
Faith keva. |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|