Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Arome
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 04-12-2018, 17:56   #16
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Registrovan: Mar 2018
Godine: 46
E-cig: chinese middle class
Pohvala: 2,319
Pohvaljen: 1,939
Nivo reputacije: 435
Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju
Uobičajeno Re: Uradi sam pravljenje NET arome

Pre par godina sam eksperimentisao sa duvanom za žvakanje (Snüs - tradicionalno u Švedskoj
Kod:
https://en.wikipedia.org/wiki/Snus
) čisto iz fazona na kratko vreme
Poznavao sam jednog starijeg hemičara iz inostranstva, sve je lepo objasnio, ako se ne varam i dan danas to koristi (umesto nikotina) u kombinaciji sa ecig aromama ili bez.
Pošto je čovek bio malo više 'oštar i buntovan ', između ostalog među prvima je poslao Kinezima detaljne crteže od KHW Dvarw mtl RTA za kloniranje ;D, još se svađao stalno sa ECF adminima, etc etc, bio više puta banovan, na kraju ' slučajno ' izbrisali ceo njegov rad/topik gde je apsolutno sve bilo detaljno napisano (2-3 godina svakodnevnog pisanja)

Da pređem na stvar; uglavnom treba najjači Snüs ~50 mg/g
Kod:
https://www.snusline.com/index.php/top10.html
, to u PG, pa čekanje sa povremenom mešanjem, posle najobičnije filtriranje preko platne/gaze, i gotovo Nešto nikotina stvarno izlazi, osetilo se, a ukus kao na primer Inawera Dirty baza.
[namerno neću napisati koliko vrećica snus -a je potrebno, koji je najbolji, gde se nabavlja, koliko propylene glycol -a, vremena, etc etc … jer ovo nije istražena scena!!]

Neverovatno kako prlja grejač! Znači brutalno: posle ~4 ml se menja ceo setap, praktičnije koristiti fiberglass. Nikako se ne može postići nikotin da bude više od 2-3 mg/ml pa i da bude parljivo.. Jeste da postoji neki 'trip', onaj šmek nekako povećava (u mozgu) jačinu nikotina.

Međutim ne vredi. Interesantna priča, ali se ne isplati, ne vredi nikako, uopšte nikome ne preporučujem ni da proba.
Ako je neko možda uvideo priliku (čitajući ovo) da je alternativa da dođe do jeftinog nikotina, nažalost mora biti razočaran, i to 100%.

Ps: NET arome ne poznajem, samo sam čuo da postoje.
Asocirao me na Snüs experiment
Dj_ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 04-12-2018, 18:03   #17
c-hell
Junior Admin

c-hell's avatar

Registrovan: Mar 2013
Godine: 48
E-cig: iStick 40 + Kayfun klon
Pohvala: 12,183
Pohvaljen: 17,076
Nivo reputacije: 2805
c-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputaciju

Citat:
Originalna poruka od Dj_ Vidi poruku
... posle najobičnije filtriranje preko platne/gaze, i gotovo

👌👍

EDIT

"The needs of the many outweigh the needs of the few."
c-hell nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 04-12-2018, 18:14   #18
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,399
Pohvaljen: 1,698
Nivo reputacije: 383
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

Citat:
Pre par godina sam eksperimentisao sa duvanom za žvakanje (Snüs - tradicionalno u Švedskoj
bas moj brat u svedskoj zvace to
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 04-12-2018, 18:30   #19
Pernjakovic
Iskusan član

Pernjakovic's avatar

Registrovan: May 2017
Pohvala: 1
Pohvaljen: 73
Nivo reputacije: 42
Pernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svimaPernjakovic je poznat svima

Arome pravim toplom i hladnom metodom koje vecina ljudi koristi.

Hladna i najlaksa metoda je potapanje odredjene kolicine duvana u PG i ostavljanje na tamnom i hladnom mestu odredjen vremenski period. Od mesec pa do godinu dana, neki i duze.
Nakon toga ide proces filtriranja te tecnosti koji je ujedno i najtezi i najmanje jasan deo celog ovog procesa jer ljudi imaju razlicite stavove o filtraciji. Jedni filtriraju samo kroz filtere od filter kafe koji su poroznosti od 15 pa do 30 mikrona, dok drugi idu u potpuno drugu krajnost i filtracije ispod 0.5 mikrona vakum pumpom i celokupnom skalamerijom. Tu se lome koplja da li se deo arome gubi pri filtraciji ispod jednog mikrona i koliko cega prolazi kroz taj isti filter, od voskova, ulja, lipida i cega sve jos (ja nisam hemicar niti znam ista o tome, trenutno pratim ono sto drugi rade tako da ako pogresim neku rec, nema potrebe za vikanjem i nabijanjem na nos). Posle toga ide klasicno miksovanje same arome sa ostalim komponentama. Oni idu i do 30% sto je meni previse. Ja sam jednom probao na 15% ovaj Drum i smucilo mi se koliko je jaka aroma. 2% sa sazrevanjem ili maks 5% da bude onako "normalna" tecnost. E, sad to je moj ukus i to je sa aromom koja je stajala godinu dana u PG.

Topla je sa Etil alkoholom i temperaturama do 70c jedno 24h. To je "agresivniji" nacin izdvajanja arome jer alkohol izvlaci jos neke komponente koje ne bi trebalo da se nadju u atomizeru.

Duvan se prelije sa 96% etil alkoholom (prave ljudi i sa manjom jacinom, sa votkom, rumom itd ali opet, postoji i tu citava diskusija oko udela vode u samom izdvajanju materija iz duvana) pa se ta posuda u kojoj se nalazi, stavi u "vrelu kupku" i prati se temperatura tokom odredjenog vremena. Ja sam juce zavrsio prvu takvu ekstrakciju sa Drum duvanom jer nju mogu da uporedim sa onom koja mi je stajala godinu dana u PG. I mogu da kazem da se meni mnogo vise svidja ta topla varijanta sa etil alkoholom. Plus ona ima jos jedan korak filtracije a to je zamrzavanje na 24 sata. Alkohol se ne smrzava na temperaturama nasih zamrzivaca ali ti vecina "voskova, ulja, kojecega" pada na dno posude i pretvara se u nesto slicno otopljenom sladoledu. Samim tim je ekstrakt cistiji i mnogo vise tecnosti moze da prodje pre promene vate/atomizera. Ja sam trenutno na 5ml na magmi, 0.92 oma 12w i deluje skoro kao tek postavljena vata.

Da se vratim na temu, nakon hladjenja, tecnost se grubo odvaja od duvana. Ja kroz papirni filter za kafu. Nakon toga u zamrzivac na 24h. Posle toga se opet grubo filtrira kroz filter od kafe i nakon toga kroz kvalitativne filtere bez pepela od 10-5-2 mikrona. Neki i od 1 mikrona, ali svakako ta gradacija postoji zbog brzine same filtracije. Neki ljudi odmah zuknu svu tecnost kroz 1 mikron i zaborave kad su sipali.

Kad se sve to zavrsi neki ljudi smanjuju alkohol nekoliko puta da bi dobili koncentrisanu aromu, neki prebacuju celokupnu aromu u PG pa je tako koriste jer nije svima prijatno da osete alkohol u tecnosti koju pare. Ja sam probao i jedno i drugo i za sada cu ostati na alkoholnoj aromi. I nisam osetio alkohol na 5% arome u tecnosti. Inace, ista kolicina alkoholne arome i pg se pomesa i ostavi se da alkohol ispari te vam onda ostaje cista pg aroma.

Premnogo nepoznanica ima u svemu ovome i ljudi jos uvek probaju razne varijante. Isto je i oko kolicine nikotina u samim esktrakciijama (ne znam kako da ih nazovem, Naturaly Extracted Tobacco).

Ja licno necu prestajati sa NET aromama jer mi se svidjaju vise od bilo koje kupovne duvanske arome. Dok sam bio pusac, probao sam mnogo vrsta duvana, jer sam 20 godina zavijao duvan. Gajio sam u basti svoj duvan za sopstvene potrebe iako je po nasem zakonu to ilegalno, nalazio nacine da dobijem razne sorte iz skoro pa celog sveta. I od svega sto sam probao, ovo mi je nekako otvorilo oci sto se tice UZITKA. Ne bih se na analogne vratio nikad, ni sa fabrickim aromama. A sad pogotovo. Jer miris i ukus duvana kojim se pravi aroma se, bar u mom slucaju, 100% prenosi na tecnu aromu. I meni je to sveti gral sto se ukusa tice. Apsolutno nema razlike izmedju analogne i elektronske sa ovim sto sam danas probao. A to je 90/10 moj duvan sa Drum duvanom. Jezivo koliko je identicno. Meni super.

E sad, treba naravno zalaziti u zdravstveni aspekt svega ovoga. Ja bih se usudio da tvrdim da bi sa NET neko mnogo lakse presao sa analognih na elektronske. A onda dalje na fabricke tj sinteticke arome pa i do samog prestanka zavisnosti. E, sad, na ljudima je da naprave izbor da li ce ovo ili ce ono. Ja licno verujem da je NET stetniji od fabrickih aroma ali isto tako sam voljan da to prihvatim zbog samog uzitka u parenju i finansijske nezavisnosti. Eto, najbolje sto sam umeo za ovo kratko vreme jer cetvoro dece skace oko mene i zapitkuje me sve i svasta pa mozda je s brda s dola.
Pernjakovic nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 04-12-2018, 18:39   #20
c-hell
Junior Admin

c-hell's avatar

c-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputacijuc-hell ima reputaciju

@Pernjakovic Your initial reaction mirrors my own four years ago 😂😂😂

Sad uporedi svoj prvi post sa ovim što si sada napisao 👍

Dok god se u temi pominju činjenice o štetnosti, pišite do sutra.

EDIT

10ml dobre arome u Srbiji 400 dindži. Na oglasima i jeftinije, tako da je finansijski momenat upitan 😊

Staro 04-12-2018, 18:42   #21
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju

Da, i Snüs likvid je imao ukus prave cigarete, ali FlavourArt arome imaju analizu sastojaka
Staro 04-12-2018, 18:43   #22
c-hell
Junior Admin

c-hell's avatar

Imaju i TPA... Verovatno u još neki... Slabo sam pratio u poslednje vreme

Staro 04-12-2018, 18:45   #23
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Da - da, više sam ' onako ' samo izjavio da sigurno neću pariti neke ' gluposti ' kad imamo prave arome
Staro 04-12-2018, 18:46   #24
c-hell
Junior Admin

c-hell's avatar

Dobar deo Hangsen aroma su "NETs" ili derivati

Staro 04-12-2018, 18:49   #25
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Net's)

On:

Kako to misliš @C-hell? Hangsen su dobre (bile) ili ne? Koji deo je NETs?
Da svima bude jasno..
Staro 04-12-2018, 18:52   #26
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,399
Pohvaljen: 1,698
Nivo reputacije: 383
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

Citat:
Originalna poruka od c-hell Vidi poruku
10ml dobre arome u Srbiji 400 dindži. Na oglasima i jeftinije, tako da je finansijski momenat upitan 😊
reci i nama i uputi nas na te arome (nije tolko bitno 100din gore dole ako je DOBRA aroma ,mene zanimaju duvanske trenutno)
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 04-12-2018, 19:03   #27
c-hell
Junior Admin

c-hell's avatar

Citat:
Kako to misliš @C-hell? Hangsen su dobre (bile) ili ne? Koji deo je NETs?
Da svima bude jasno..
Paaaa da svima bude jasno mora Hangsen da otkrije šta znači Tobacco extracts 😊 Nije provaljeno da li je maceracija ili nešto drugo... Barem ja nisam našao 🙄

EDIT

Ja sam se davio u Hangsenu

Staro 04-12-2018, 19:16   #28
Gaga Kanasta
Veteran

Registrovan: Aug 2017
E-cig: Imam
Pohvala: 1,401
Pohvaljen: 779
Nivo reputacije: 165
Gaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvalu

Za mnoge od koncentrovanih aroma sa Arom-Teama pise da sadrze ekstrakt duvana.Inace i ovaj tip Stixx Mixx tvrdi da su njegove arome N.E.T. a to veze sa pravim mirisom duvana iz kesice o kom govori @Pernjakovic nema.
Gaga Kanasta nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 04-12-2018, 19:19   #29
c-hell
Junior Admin

c-hell's avatar

Nema. Njihov miris iz kesice (ako jesu net) ostane sa druge strane filtera ili na dnu nekog suda u destilatoru 😂😂😂

EDIT

Ali ne završi u našim plućima 👍

Staro 04-12-2018, 19:26   #30
dgproduction
Veteran

dgproduction's avatar

Registrovan: Nov 2015
E-cig: Chauvet Hurricane 700
Pohvala: 1,326
Pohvaljen: 1,633
Nivo reputacije: 326
dgproduction ima reputacijudgproduction ima reputacijudgproduction ima reputacijudgproduction ima reputacijudgproduction ima reputacijudgproduction ima reputacijudgproduction ima reputacijudgproduction ima reputacijudgproduction ima reputacijudgproduction ima reputacijudgproduction ima reputaciju

Imam utisak da ce ova tema zbuniti mnoge, miris/smrad "zapaljene" cigarete nije ono o cemu se ovde govori, cisto da ne dodje do zabune i krenu ljudi u masovnu proizvodnju biljaka

I need a beer
dgproduction nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Arome

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 11:03 sati.