Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Opšte diskusije > Novosti
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 15-09-2023, 15:34   #31
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
Godine: 46
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,399
Pohvaljen: 1,698
Nivo reputacije: 383
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju
Uobičajeno Re: Novi zakon

moze muzika da objasni neka osecanja
emitujem ovaj song po drugi put pa mod./admini nek brisu kako im drago
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 15-09-2023, 16:30   #32
BoT_SD
Veteran

Registrovan: Dec 2013
Godine: 53
Pohvala: 540
Pohvaljen: 1,375
Nivo reputacije: 277
BoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputaciju

Sve sam mogao da očekujem, ali da glicerin i PG tretiraju kao duvanski srodne proizvode... Da im je stalo do dece i omladine, ne bi dozvolili prodaju narkotika na svakom ćošku, ali opet ta pusta akciza, istina ova ide u privatne džepove...
BoT_SD nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 15-09-2023, 16:35   #33
scooter
Moder

scooter's avatar

E-cig: Lucky Strike
Pohvala: 1,545
Pohvaljen: 2,266
Nivo reputacije: 458
scooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputaciju

Nisam propratio , da li 5.000.000 din placaju sve trgovine koje prodaju duvan/cigarete ? Ako placaju onda ce ecig moci da se kupi i na trafici

Salu na stranu , znaci li to da ni klasicne cigarete nece biti vise u prodaji ili za njih ovo ucesce od 5.000.000 ne vazi ?

Droper narkoman.
Skraceno doper.
scooter nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 15-09-2023, 17:14   #34
maximum
Nov član

Registrovan: Sep 2023
Pohvala: 16
Pohvaljen: 9
Nivo reputacije: 6
maximum je na dobrom putumaximum je na dobrom putu

5m je za uvoznike i proizvodjače, trgovine koje prodaju duvan/ecig plaćaju 25000 godišnje i to je to. Trafike već prodaju jednokratne, iqos... proizvodi za višekratnu upotrebu će biti problem.
maximum nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 15-09-2023, 17:33   #35
mmladen
Veteran

Registrovan: Jan 2018
E-cig: sta do'vatim
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 254
mmladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputaciju

ostaje pitanje sta ce biti sa kupovinom sa stranih sajtova...da li su nesto o tome pricali? Generalno, kod nas ne kupujem nikakav hardver, ili bas retko, a arome kupujem pola-pola....kod nas su mi bitni nikotin, pg i vg...ako bude 500din nicshot sa 18mg nikotina sto je neka ocekivana cena posle svega ovoga cena pravljene tecnosti ce za recimo tecnost od 6mg porasti nekih dva do tri puta....i pitanje, ako zabrane gotove tecnosti sa neduvanskim ukusima da li biti slobodan izbor aroma?
mmladen nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 15-09-2023, 17:54   #36
maximum
Nov član

Registrovan: Sep 2023
Pohvala: 16
Pohvaljen: 9
Nivo reputacije: 6
maximum je na dobrom putumaximum je na dobrom putu

Ide se ka tome da se zabrani kupovina i iz inostranstva jer ti proizvodi nisu dozvoljeni na području Republike. Arome su takodje pogodjene tako da će ih biti samo u dozvoljenim ukusima kao i tečnosti.
maximum nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 15-09-2023, 18:08   #37
sla_vap
Aktivan član

sla_vap's avatar

Registrovan: Oct 2016
Pohvala: 6
Pohvaljen: 29
Nivo reputacije: 35
sla_vap je na dobrom putusla_vap je na dobrom putusla_vap je na dobrom putusla_vap je na dobrom putu

Što se tiče tih 25000, obzirom da i prodavnice duvana plaćaju tu taksu, gospođa iz Umbrelle, je predložila da prodavnice vape opreme plaćaju manje jer je udeo prodaje e cigareta znatno manji od duvana, na šta je dobila odgovor a zatim fenomenalnu sugestju. Odgovor je bio da zakon predviđa da svi plaćaju istu taksu što otvara mogućnost da vape prodavnice mogu da prodaju i duvan ako žele. Svi mi koji konzumiramo e cigarete smo uglavnom bivši pušači, ja lično duvan ne mogu ni da smislim. Vape mi je uvek bio navika, ne na istoj već na savim suprotnoj strani navike od pušenja. I sada zamislite da uđete prodavnicu u kojoj osim vape opreme i tečnosti, eto ima i cigareta. Meni je to totalna nebuloza.
sla_vap nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 15-09-2023, 18:20   #38
scooter
Moder

scooter's avatar

scooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputacijuscooter ima reputaciju

Meni nije , vazno je da postoji izbor i kako meni ne bi smetalo da u trafici mogu kupiti bilo koji ecig i tecnost tako ne vidim nista lose u tome da u prodavnici vape opreme postoji ista mogucnost, na kraju krajeva svi oni placaju isti porez pa zašto ne bi i zaradili ako imaju priliku...
Uz to , reklamirati proizvode na licu mesta sirokim narodnim masama koja dodje po cigarete

Droper narkoman.
Skraceno doper.
Zahvalili :
Staro 15-09-2023, 18:28   #39
mmladen
Veteran

Registrovan: Jan 2018
E-cig: sta do'vatim
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 254
mmladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputaciju

Citat:
Originalna poruka od maximum Vidi poruku
Ide se ka tome da se zabrani kupovina i iz inostranstva jer ti proizvodi nisu dozvoljeni na području Republike. Arome su takodje pogodjene tako da će ih biti samo u dozvoljenim ukusima kao i tečnosti.
Ako je vec madjarska, kako neko rece, najrestriktivnija....ne znam madjarski pa sam otvorio prvu stranicu koju mi je google ponudio kao vape shop u madjarskoj i tamo su arome svih vrsta...
mmladen nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 15-09-2023, 18:29   #40
sla_vap
Aktivan član

sla_vap's avatar

sla_vap je na dobrom putusla_vap je na dobrom putusla_vap je na dobrom putusla_vap je na dobrom putu

OK ali se onda prodavnice koje su do sada bile specijalizovanih za prodaju jedne vrste proizvoda, kao recimo apoteke ili prodavnice zdrave hrane npr. svode na obične trafike. Još samo novine da im dozvole da prodaju i to je to.
Staro 15-09-2023, 18:40   #41
scooter
Moder

scooter's avatar

Kolega , u nekim mestima ne postoje specijalizovane prodavnice vape opreme , nece vise biti internet narucivanja i sl.. Kako ce neko iz takvih krajeva nastaviti sa parenjem ukoliko mu se ne omoguci na svakom koraku da kupi opremu i tecnost ?

Droper narkoman.
Skraceno doper.
Staro 15-09-2023, 18:55   #42
BoT_SD
Veteran

Godine: 53
Pohvala: 540
Pohvaljen: 1,375
Nivo reputacije: 277
BoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputaciju

Vidim ja biće ovde i akcija tipa da podelimo bure VG-a i PG-a...
BoT_SD nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 15-09-2023, 20:19   #43
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
Godine: 46
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,399
Pohvaljen: 1,698
Nivo reputacije: 383
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

Citat:
Originalna poruka od sla_vap Vidi poruku
Još samo novine da im dozvole da prodaju i to je to.
hahahahahaha:clap :
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 15-09-2023, 21:19   #44
sla_vap
Aktivan član

sla_vap's avatar

Citat:
Originalna poruka od scooter Vidi poruku
Kolega , u nekim mestima ne postoje specijalizovane prodavnice vape opreme , nece vise biti internet narucivanja i sl.. Kako ce neko iz takvih krajeva nastaviti sa parenjem ukoliko mu se ne omoguci na svakom koraku da kupi opremu i tecnost ?
Kolega, ja živim u Leskovcu u kojem je tek pre mesec dana otvorena prva vape prodavnica. I ja uglavnom naručujem ono što mi treba a pošto uglavnom sve sam pravim, trebaju mi VG, PG nikotinske baze, arome, žice za grejače, vata, baterije, modovi RTA atomizeri i mnogo toga drugogo što se ne može, niti će se ikada moći kupiti u trafikama, već samo u specijalizovanim prodavnicama. Kada one počnu polako da se gase ili počnu da menjaju namenu, zato što im se recimo možda i više isplati da prodaju duvan od onogoa što meni treba, ja neću imati šta i gde da kupim. I nače iskreno želim da oni koji koriste jednokrtane cigarete, podove sa ketrižima , gotove tečnosti mogu da ih kupe u bilo kojoj trafici, posebno u malim mestima.Naravno, pod uslovom da su punoletni
Staro 15-09-2023, 22:35   #45
cebzab
Iskusan član

cebzab's avatar

Registrovan: Sep 2018
E-cig: Billet Box
Pohvala: 94
Pohvaljen: 300
Nivo reputacije: 68
cebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosi

Ne kapiram.
Kako ce da regulishu PG i VG?
Obe hemikalije se koriste za sve i svasta.
Od kolaca i sokova do antifriza.
Isto ne kapiram kako ce da regulisu zice?
Taj kantal koji mi koristimo za grejace za parenje se generalno koristi za brdo razlicith grejaca u elektronici.
Npr. grejac za bojler.
Isto mi nije jasno kako ce da regulisu arome?
Arome koje koristimo koristimo ih, jer su "food grade".
Znaci to su arome koje su za ishranu.
Drugim recima, ne regulisu proizvode nego regulisu firme koje se izjasne da se bave proizvodnjom/uvozom/prodajom vejp opreme?
Jel sam pogresno razumeo ili je to to?

Zanmljiva stvar u predlogu ovog zakona je sto je 40+k eur licenca na 5 godina za proizvodjaca, a ista je cifra i za uvoznika.
Sta se desava, ako je neko i proizvodjac i uvoznik?
Jel' to znaci da mora da uplati za obe stvari pojedinacno?
Znaci 40k za uvoz i 40k za proizvodnju?
Pozitivno je sto moze da se plati na 5 rata, ali ovo da se izboksa da bi bilo izdrzivo mora neki muljator koji je u toku sa ovim kombinacijama i gimnastikama da se bavi.

Ako ovo izglasaju, a realno je da ce izglasati posto se neko lepo otvorio da se to izglasa, jedino mi pada napamet da svi koji imaju male/srednje firme koje se bave ovim da se udruze i otvore jednu ili dve firme koje ce biti prozvodjac i uvoznik.
Procentualno na osnovu kolicine proizvoda koju ce da trebuju da ucestvuju u placanju rate.
Postojece firme zadrze i plate 25k rsd da im budu za prodaju.
Mada od toga najverovatnije nema nista.
Sloga i Srbin jedino postoje na grbu i nazalost nigde drugde.
cebzab nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Opšte diskusije > Novosti

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 10:44 sati.