|
|
Alati za teme | Način prikaza |
27-12-2023, 12:04 | #1 |
Aktivan član
Registrovan: Nov 2022
Godine: 57
Pohvala: 37
Pohvaljen: 22
Nivo reputacije: 12 |
A&L Panda Wan
Nisam nasao adekvatnu temu, pa rekoh da pitam, posto nikada do sada nisam pravio dezertne tecnosti ...
Kupio sam ovu aromu, te preksinoc pravio novu turu mojih uobicajnih tecnosti. A po prvi put i neku ovakvu-dezertnu. Nikada do sada, evo za vise od godinu dana, nisam ni probao neku dezertnu. Nikotinsku bazu imam zamesanu VG/PG 70-30/5mg nikotin, i dobro je odstajala, vise od 3 meseca. Konacna A&L Panda Wan je VG/PG 55-45, 2mg nikotin, 6% aroma. Nju sam napravio samo 20ml za pocetak. E sad .. ..Nisam (zbog stvarno privlacnog mirisa i znatizelje) mogao da izdrzim i posle manje od 48h jutros probao. Po meni ovo ne treba vise dozirati, ukus je po meni fenomenalan, samo nemam iskustva sa takvim tecnostima koliko treba da odstoje i sta se menja vremenom ? Pravio bih mozda popodne jos 60ml, ali nisam siguran da li je ovo posle samo 48h konacni rezultat, ili mozda treba da ipak sacekam bar mesec dana, kao sto sam i citao za dezertne tecnosti u diy varijanti ... Ima li neko uopsteno pravilo za dezert, ili se sve razlikuje od arome do arome ... kazem.. ovo je meni bukvalno odmah upotrebljivo. A sa druge strane, 80ml napravljene ce sigurno da dozivi skoro 2 meseca (jer imam jos 6 drugih tecnosti, koje vec znam dobro), pa ako se nesto negativno desava, ne bih da posle bacam i prosipam. Kada kazem da je odmah upotrebljivo i odlicno, ogradjujem se da sam jos uvek skoro pa pocetnik u ovome, + sto nikada nisam niti probao niti pravio sopstvenu dezertnu ... u prevodu za dezertne - total laik i pocetnik. Uredjaj je Aspire Zelos, grejac mesh od 1 ohm. Hvala |
27-12-2023, 12:16 | #2 |
Veteran
Registrovan: Aug 2017
Pohvala: 1,401
Pohvaljen: 779
Nivo reputacije: 165 |
Re: A&L Panda Wan
Pandu ja doziram na 5% ali to meni uvijek stoji po 4 nedjelje minimum,mozda ona moze i prije.Vremenom,posle 3-4 mjeseca je jos malo jača tako da ja ne bih preko 5% licno išao...
Neke arome mogu posle 3 dana,a nekima treba po mjesec i po da dobiju neki konačan ukus-obično su to neke duvanske i dezertne kremaste arome/oneshotovi jer se kremovi pojačaju(podebljaju ili tako nesto)vremenom... |
Zahvalili : |
27-12-2023, 12:17 | #3 |
Iskusan član
Registrovan: Nov 2023
Pohvala: 161
Pohvaljen: 163
Nivo reputacije: 28 |
Baza (VG+PG+Nikotin) ne mora da ti stoji...
Sto se tice ove konkretne arome, preporuka proizvodjaca je da stoji bar nedelju dana pre upotrebe. |
27-12-2023, 12:41 | #4 |
Aktivan član
Ok, ipak cu da sacekam bar 15 dana i vidim rezultat. Pa posle toga ide bar novih 100ml.
Sto se tice baze, ne znam da li je to moze da bude praksa, ali meni mnogo zgodnije da flasicu sa nikotinom otvorim jednom u 3 meseca, i napravim malo jacu bazu i gusci viskozitet od onog koji mi finalno treba... nego da za svaku tecnost opet otvaram nikotinsku flasicu 100mg/ml. Mozda gresim sto radim tako ? Racunao sam, da recimo Pinkmana ili Heisenberga, koje su mi stalne tecnosti, i koje mogu da se pare nedelju dana posle muckanja, dobijam odmah sa adekvatnim th ukoliko je baza malo odstajala, ili gresim ? Kao sto vidite, smanjio sam nikotin bas bas od pre 3 meseca, i nije mi problem da bude 3 ili cak i 2 mg. I taj minimalni th mi je ok. Probao sam pre mesec dana i probu od 20ml, total bez nikotina, ali nije mi ok. |
28-12-2023, 12:15 | #5 | |
Aktivan član
Citat:
Procitao sam ovde u jos nekim temama sinoc da nikotinska baza rastvorena u pg-vg, nema neki period "zrenja". Dok se za aromu podrazumeva da ima taj period. Ima li neke razlike po vasim iskustvima u konacnoj tecnosti, kada koristite vec napravljenu bazu (nik+pg+vg) koja je stajala recimo mesec-dva dana pa se u nju doda aroma, u odnosu na to kada se komplet komponente nik+pg+vg+aroma stave u istom danu ? Ja sam nekako sebi olaksao posao, tako sto napravim bazu bez arome, recimo 300ml, 70/30/6mg, prvo dooobro izmutim mutilicom za nes kafu, potom je muckam povremeno, pa je vremenom iskoristim iz 2 ili 3x u roku od 2 meseca. Dodam pg,vg + aromu u takvu bazu, te mi je neki target za konacnu tecnost 55/45/3mg sada. Ne znam da li je tako ispravno ... jer sam nekako racunao da i nikotinu treba neko vreme da se lepo sjedini sa pg i vg. Hvala |
|
28-12-2023, 12:48 | #6 |
Iskusan član
Ono sto "zri" je aroma u tecnosti, a baza (PG+VG+Nic) nema aromu... to sto napravljena baza stoji duze ili krace, nema uticaj na krajnji rezultat bar po mom iskustvu, a ono nije veliko, ali i po svemu sto sam cuo i procitao do sada.
Edit: da dodam samo - trudim se i da mi nikotinska baza sto manje ima dodira sa vazduhom... sto mi je jaca ta nikotinska baza, veca mi je verovatnoca da ce nikotin oksidirati (potamni i dobije neku crvenkastu notu), tako da uglavnom unapred isplaniram sta cu praviti, koliko mi nikotina treba i kupujem otprilike toliko neposredno pred pravljenje. Naravno da je zgodno u mnogim situacijama imati vec napravljenu bazu sa jacinom koja ti odgovara, ali to nije preduslov pravljenja tecnosti sa aromom. Ja svasta nesto muckam i vremenom smanjujem kolicinu nikotina, pa ne pravim, niti kupujem vec napravljenu, bazu sa nikotinom. Ako dopunjavam Long Fill arome (koje su uglavnom u PG-u), dodajem uglavnom samo nikotin (koji je u PG-u) i VG, ako pravim testere, u zavisnosti od aroma i njihovih udela, trebaju mi razliciti udeli PG-a, VG-a i nikotina... Gotova nikotinska baza bi mi bila korisna samo za jednostavne tecnosti, sa samo jednom gotovom aromom, a to retko radim. |
28-12-2023, 13:21 | #7 |
Aktivan član
Ok, hvala.
Moracu onda da ponovim opet 1 moj eksperiment od letos cim prodje bar mesec dana od pre neki dan napravljene baze 70/30/6 ... jer nemam vise ni ml stare baze. Napravio sam ovakvu probu, mislim da je bilo u junu ... imao sam bazu 70/30/6 koja je bila stara oko 40-50 dana. Napravio sam i potpuno svezu istu bazu sa istim komponentama, nic, pg, vg i istim procentom nic, te dobro izmuckao. Ta nova baza je odstajala samo 24h. Nekako mi je na probu obe baze (znaci bez arome) vise prijalo da povlacim staru bazu, nego potpuno novu. Sada da me pitate sta je bilo "bolje" ne mogu da objasnim, mozda je bilo i sugestivno. Probano na istom uredjaju sa 2 ista isprana atomizera i 2 potpuno nova ista grejaca. Probacu opet za mesec dana, pa javljam moje utiske. Uredjaj je Aspire Zelos3, Nautilus3 i tada grejac mesh 0,7ohm. Znaci, ovo sto pisem je samo moj neki subjektivno-pocetnicki osecaj, uopste ne mora da znaci da je tacno. |
28-12-2023, 14:30 | #8 |
Iskusan član
Jedino sto mislim da moze biti drugacije, to je da sam nikotin malo oksidira, pa da to da tecnosti kao neku "aromu", ne znam.
Kao sto i sam kazes, receptori razlicito percipiraju arome kod svakoga, mozda si ti osetljiviji na te note pa osecas razliku. Najbitnije je da ne pravis nikakvu gresku sa time kako radis, tako da slobodno radi onako kako ti prija |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|