Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Elektronske cigarete > Raspršivači > Kliromizeri
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 08-10-2014, 01:31   #31
velko
Aktivan član

velko's avatar

Registrovan: Aug 2014
Pohvala: 2
Pohvaljen: 17
Nivo reputacije: 42
velko je na dobrom putuvelko je na dobrom putu
Uobičajeno Re: Aspire Nautilus Mini BVC

Jej, stigao paket. Preuzimam ujutru iz pošte pa da probam konačno Nautilus.
velko nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 08-10-2014, 10:45   #32
velko
Aktivan član

velko's avatar

Stigao konačno. Prvi utisak: odličan airflow, sve klikće kako treba, ništa ne curi, izrada jako dobra, na 4.8V/12.8W nema onog blago zagorelog ukusa koji imam sa ProTank2 (1.8 glave), pakovanje je ok, drip tip mi se vizuelno nije svideo pa ga odmah zamenio, odlično leži na mojoj Aspire CF VV+ bateriji, grejač ne cvrči tako glasno pri većoj voltaži kao na ProTank-ovima.

Što se tiče ukusa ja ne osećam nešto drastično izraženiju aromu u odnosu na ProTank 2. Čak mi se čini da ProTank2 mini pruža nešto jaču aromu.

Ono što "zameram" je visina klira, verujem da su mogli da ga skrate malo u gornjem delu, baza drip tipa bi mogla biti kraća za jedno 5mm bez problema.

Videćemo kako će se pokazati ovih dana ali iskreno na prvu loptu nisam baš oduševljen koliko sam se nadao. Jeste dobar, bolji od drugih solidnih klirova. Ali ne toliko dramatično. Možda je do tečnosti, imao pri ruci Joyetech Bananu, provaću ovih dana nešto bolje.

Inače meni je stigao sa naprslim staklom. Radi bez problema i tako, nije velika naprslina i nalazi se na sredini stakla, ne na ivici. Svakako reklamiraću na FT pa će mi valjda poslati zamensko staklo.

Zahvalili :
Staro 08-10-2014, 11:47   #33
Zvukoljub
Senior

Zvukoljub's avatar

Registrovan: Jun 2012
Godine: 49
E-cig: Kraftшerk
Pohvala: 924
Pohvaljen: 602
Nivo reputacije: 142
Zvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvalu

Hvala na informacijama i opisu. Po onome što sam do sada isprobao, rekao bih da između ozbiljnijih brendiranih klirova i ne može biti nekih ogromnih razlika u ugođaju - svodi se na nijanse, pa kako ko voli. Takođe, čini mi se da je Kanger single coil grejač još uvek referenca za dobru aromu, kad su fabrički grejači u pitanju.

koliko ušiju - toliko kanala
Zvukoljub nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 08-10-2014, 11:50   #34
zogu
Moder

zogu's avatar

Registrovan: Dec 2011
E-cig: Samo jako
Pohvala: 4,616
Pohvaljen: 6,178
Nivo reputacije: 1017
zogu ima reputacijuzogu ima reputacijuzogu ima reputacijuzogu ima reputacijuzogu ima reputacijuzogu ima reputacijuzogu ima reputacijuzogu ima reputacijuzogu ima reputacijuzogu ima reputacijuzogu ima reputaciju

Single coil kod klira dodje kao real stereo u audiu

Subtank mini

You can fool all the people some of the time,
and some of the people all the time,
but you cannot fool all the people all the time.

The richest person is not the one who has the most, but the one who needs the least.
zogu nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 08-10-2014, 12:24   #35
Estariol
Veteran

Estariol's avatar

Registrovan: Jan 2014
Godine: 48
E-cig: Defender 2/Balrog + Rose
Pohvala: 3,841
Pohvaljen: 1,386
Nivo reputacije: 337
Estariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputaciju

I kako sad mi koji ne vozimo audi, a imamo klirove, da znamo na šta si mislio?

Vanzemljaci? Ako oćeju da dođeju, neka dođeju, ako nećeju, ne moraju...
Estariol nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 08-10-2014, 12:29   #36
Sava89
Veteran

Sava89's avatar

Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 1,610
Pohvaljen: 2,421
Nivo reputacije: 426
Sava89 ima reputacijuSava89 ima reputacijuSava89 ima reputacijuSava89 ima reputacijuSava89 ima reputacijuSava89 ima reputacijuSava89 ima reputacijuSava89 ima reputacijuSava89 ima reputacijuSava89 ima reputacijuSava89 ima reputaciju

Ako je ovako kako je Velko opisao Nautilus onda ovi na ECF sto kazu da je rad kao na kayi il nisu ni probali kayfune il ne znaju da naprave setup. Ja na pt2 sa vatom i microcoil osecam 2x jacu aromu nego stock glava, kad parim kayu pa uzmem par cimova sa pt2 aroma je 80% slabija skoro da se i ne oseca posle kaye...
Sava89 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 08-10-2014, 13:21   #37
BrankoBL
Veteran

BrankoBL's avatar

Pohvala: 1,147
Pohvaljen: 861
Nivo reputacije: 182
BrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvalu

A kad se samo sjetim onih izbečenih faca po YT, kao "ostao sam bez teksta kako je dobra aroma"..itd!
Fuj.....
NIšta, čekam i ja moj primjerak koji nikako da dođe, a kako je krenulo neće uskoro jer su mi danas javili da ga ne mogu poslati China Air mail, te su me pitali dal šalju preko singapurćana. I tako.... ne znam koji mi bi da odmah ne odaberem Singapur Post.
BrankoBL nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 08-10-2014, 13:46   #38
Nez
Senior

Registrovan: Sep 2014
Pohvala: 753
Pohvaljen: 199
Nivo reputacije: 74
Nez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosi

I ja bih se također pros**avao 5-10 minuta o nekom proizvodu koji košta 40 USD, a dobijem ga na poklon. I to na bar 3 jezika ako treba.

Ja nemam živaca za to čekanje, mrcvarenje danima, sedmicama. I onda dođe sa naprslim tankom. Skakao bih metar u vis. Najviše me nervira kad nešto želim a nema da se kupi kod nas. Je*ote u Hrvatskoj na 3 sajta i u ko zna koliko maloprodaja. To razumijem da se poručuje. Ovako kad ima kod nas, napakujem repa i pravo po novu igračku u prodavnicu. Takav sam bio i kad sam bio mali za nove igračke.

.....
Nez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 08-10-2014, 13:56   #39
Zvukoljub
Senior

Zvukoljub's avatar

Zvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvaluZvukoljub je za svaku pohvalu

Nautilus Mini bi trebalo da ima da se kupi kod nas.

Staro 08-10-2014, 14:03   #40
Nez
Senior

Nez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosiNez ima čime da se ponosi

Ima. Gledao sam ga neki dan i odustao jer je tank samo 2 ml a košta Boga-oca. Onda sam za inat kupio Kanger Aerotank V2 i nisam pogriješio kako se pokazalo.

Evo recimo jednog dobrog primjera. Nisam našao u cijeloj Srbiji gdje bih kupio rezervni drip tip (usnik) za Aspire. Nisam ni za Kanger doduše. Pikiram ove naše mini oglase na forumu ne bi li upecao odgovarajući. Silikonske gumice također. I šta onda napravim za usnik? Kupim jeftiniji klir od 699,00 dinara, izvadim iz njega BDCC glavu koja je cirka 300 din, skinem usnik koji me izađe 399,00 i budem sav sretan jer sam riješio problem.

Kritika našim trgovcima da jako malo vode računa o rezervnim i zamjenskim dijelovima za proizvode koje prodaju.

.....
Zahvalili :
Staro 08-10-2014, 14:39   #41
Zvukoljub
Senior

Zvukoljub's avatar

E da, to sa malom zapreminom je stvarno bezveze. Ako ću već da nosam budžu od klira, onda bar neka to bude s razlogom. Vivi Nova-S je istog prečnika, 5 milimetara niža i prima 3,5 mililitra, a sa novim BVC grejačima (isti proizvođač, ista tehnologija) pitanje je koliko je lošija od Mini Nautilusa po performansama i aromi. Okej, Vivika nema AFC, ali to i dalje ne opravdava daleko manji kapacitet, a veće dimenzije Mini Nautilusa.

Zahvalili :
Staro 08-10-2014, 14:54   #42
Nez
Senior

Vidi, ja koristim 2 Vivi Nove-S. Jednu na SVD, drugu na eVic Easy-ju. SVD na ukrasnom prstenu ima 2 rupice za vazduh + gap koji se može smanjivati ili povećavati okretanjem ukrasnog prstena. eVic opet ima 4 kanala na vrhu kontrolne glave i to je sasvim dovoljno za moj ukus. Znači meni AFC za Vivi Novu nije zaista ni potreban. A 3,5 ml tank je stvarno optimum. Cijena zaista OK. Na VAMO V5 koristim Aerotank V2. on je kao pravljen za VAMO. Nisam ni probao na njemu Vivi. Mada i on ima 2 rupice za vazduh na ukrasnom prstenu, tako da ne bi trebalo biti problema ni na njemu.

.....
Staro 08-10-2014, 22:50   #43
velko
Aktivan član

velko's avatar

Do veceras vec potrosio 2ml Joyetech banane i presao na RY4. Aroma je i dalje bolja ali ne neverovatno bolja nego na PT2, videcu ovih dana kako radi u poredjenju sa PT2 mini ali kao sto rekoh nesto mi se ne cini bolja (tj. preciznije receno nije izrazenija).

ACF je stvarno odlican, tacno zategnut koliko treba uz veoma dobar klik na svakoj rupi uz dobro odmeren opseg. I dalje se odusevljavam tim klikovima.

Za sada nista ne curi, nema dry hit-ova, nikakvih problema.

Ono sto mi je zanimljivo je "osecaj" (ne mesati sa jacinom ili izrazenoscu) arome. Jedino tako mogu da opisem razliku izmedju Kangerovih i Aspire grejaca. Oba su single coil i oba su 1.8. Na malim voltazama (3.3, 3.7) ne primecujem vecu razliku ali kada se ode na 4.8V sto je maksimum moje baterije primecuje se nekako da je aroma sa Aspirea umerenija, finija, nije toliko ostra kao sa Kangerom. Na Kangeru imam osecaj kao da zagori tecnost malo i dobijem ostriji ukus nego sto bih trebao. U tom pogledu se stvarno primecuje da je Aspire bolji. Verujem da je to do materijala koji se koristi u grejacu jer je to najveca razlika u odnosu na druge klirove.

Na zalost nemam jacu opremu pa da isprobam Nautilus na stvarno vecim voltazama, sasvim je moguce da se tek tada vidi neka dramaticna razlika. Sa par strana sam cuo da je mnogima sweet spot negde oko 5.5-6V. Sto ja ne mogu da isprobam.
Zahvalili :
Staro 09-10-2014, 08:47   #44
BrankoBL
Veteran

BrankoBL's avatar

Pohvala: 1,147
Pohvaljen: 861
Nivo reputacije: 182
BrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvaluBrankoBL je za svaku pohvalu

Vjerovatno to treba da se potjera nekim karakternijim modom. Ajd ti to još malo testiraj. Ne mogu da vjerujem da je taj klir za poređenje sa pt2 mini!?
Bez obzira na rivjue onih sponzoraša sa YT, nigdje nema neki posebno negativan utisak o ovom kliru. Osim drip (stvar ukusa i navike) i eventualno napuklo staklo.
BrankoBL nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 09-10-2014, 09:20   #45
NBGvap
Aktivan član

Pohvaljen: 9
Nivo reputacije: 41
NBGvap je na dobrom putuNBGvap je na dobrom putu

Vidim ja da ce mi novci ostati u novcaniku
NBGvap nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Elektronske cigarete > Raspršivači > Kliromizeri

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 00:42 sati.