![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Aktivan član
![]() Registrovan: Mar 2016
Pohvala: 64
Pohvaljen: 5
Nivo reputacije: 28 ![]() |
![]()
Pozdrav svima, nakon nekoliko dobrih (za mene) POD MOD-ova, rešio sam da se prebacim na ozbiljnije stvari, odnosno RTA MTL atomizer sa novim MOD-om, tako mi je juče stigao Eleaf iStick Power 2 MOD BLACK MATE, VandyVape Berserker B3 RTA MTL ATY, dosta gotovih VandyVape Super Fine MTL Fused Klepton Ni80, SS316L i Ka1 grejača, kao i neki gotovi Coilology MTL grejači, alat za pravljenje grejača (VandyVape Simple Tool Kit PRO), Coil Jig, četkica itd, razne vrste preloaded vata (Cotton Bacon V2, Dart King, neke organske i sl.), kao i freebase NET tečnosti. Uspeo sam (za divno čudo) iz prvog da složim setup sa grejačem koji se dobija uz B3 ATY (ona dva koja idu u pakovanju). Isti radi na 0.61ohm umesto na 0.74ohm na 16.5 do 18W sasvim ok. Nema curenja, aroma, ukus, th i para su odlični, ali me zanima sledeće:
Pošto sam greškom kupio preloaded vatu 3mm a ne bih da je seckam, a takođe sam kupio i žice (Super Fine MTL Fused Klepton SS316L i NI80) da naoravim za B3 grejač od 1-1.2ohm na 3mm (isključivo zbog vate) i skinuo sam onaj VAPING calculator, izračunao sve, da li će nešto štetiti ako napravim par grejača prečnika 3mm, pošto znam da za MTL ide 2.5mm (ali sva vata mi je preloaded 3ml,nisam znao sitnice kada sam naručivao) i napravim ok setup? Da li je bitan otpor, namotaji, šta u toj soluciji da gledam ili je sve proizvoljno? Molim iskusne VAPERE za savet... Hvala unapred puno i evo opreme koja mi je juče stigla... P. S. Cavendish, White Rooster i White Tiger NET tečnosti mi je ćale (vozač šleper kamiona) kupio u Nemačkoj prošle nedelje i bile su poprilično skupe (još ih nisam otvorio, nekako mi žao ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Послато са SM-N960F помоћу Тапатока |
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#2 | |
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2018
Godine: 45
Pohvala: 2,140
Pohvaljen: 1,780
Nivo reputacije: 394 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Grejna površina je jedino važna, otpor ne. Neke žice imaju veći otpor (kanthal), neki malo manji(NiCr), a neki znatno manji (SS) PS: naravno da možeš praviti d=3mm grejač (ako ima mesta u atomizeru – ne poznajem taj model) ◔‿◔ ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() Registrovan: Feb 2016
Godine: 32
Pohvala: 2,993
Pohvaljen: 1,586
Nivo reputacije: 252 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Lepo, neka te u zdravlju služi!
![]() Pa u Bersu v3 (B3) definitivno ima prostora za 3mm ID coil. Ima komotno prostora i za vatu. Ali nikad nisam pravio 3mm ID grejače za MTL, tojest jesam na nekim drugim atomizerima, ali nisam bio oduševljen. Prevelika grejna površina za moj ukus, možda bude toplija para, možda mora veća rupa ispod grejača tojest pin/insert da se stavi, barem 1.4mm. Svakako je pitanje ukusa, možeš da probaš pa da vidiš da li ti odgovara TH (throat hit) i aroma sa takvim grejačem. |
Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://www.youtube.com/@vapingnexus
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Aktivan član
![]()
Ok, hvala Vam puno, jer svakako što je veći prečnik to je veća snaga (Wataza) koka je potrebna za isti grejač. Pa probaću jedan ali ne id SS316L već od VandyVape Super Fine MTL Fused Klepton Ni80 žice...
Mada imam i one Coilology gotove MTL grejače, "4 u 1" pa nisam ni zagledao, ali znam da ima raznih otpora pa čak i preko 2ohm, čini mi se. Zeznuo sam se što sam kupio tu vatu, ali za ubuduće znam da kupujem preloaded 2.5mm vatu sa Alija i gotove grejače od istog... Ili da ih pravim sam, svakako će mi biti poželjan i jedan deck za grejače (tipa 521 V˛ mini)... Послато са SM-N960F помоћу Тапатока |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
![]() Registrovan: Aug 2017
Pohvala: 1,389
Pohvaljen: 760
Nivo reputacije: 157 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kako misliš "preloaded 3mm vata"?Pa istanji je prstima,a ako izgleda kao pertla na kraju otkini taj dio...I ne bacaj pare na taj dek,samo ti malo prakse treba,bolje ih potrositi na jos jedan rta ako se tu pronalaziš nego na tu glupost...Imas mod koji radi istu stvar....
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
![]() Registrovan: Aug 2016
Pohvala: 3,182
Pohvaljen: 1,517
Nivo reputacije: 347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||||
Aktivan član
![]()
Da upravo na to. E sad da li je ok ići sa tim (on je oko 1300-1400RSD na Aliju) ili sa onim BP MODS deck-om koji je nešto preko 3000RSD na Aliju. Jesi li ti taj kupio na Aliju ili sa sajtova ili u radnji? Послато са SM-N960F помоћу Тапатока |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Nivo reputacije: 347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
tesko se nalazi
probaj u le petit vapoteur , meni je ok jer je stabilno postolje za pravljenje grejaca i mogu da zazarim grejac da vidim da li radi otpor ne citam /to me ne zanima ,.. edit nema kod francuza kolko vidim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Aktivan član
![]()
Ma ima ga na Aliju, to i kažem, isti takav oko 1300 do 1400RSD plus shipping, a ima i kni kao bolji sa slikama, malo veći BP MODS DECK,
To je ovo zar ne? Na slici, na zadnje dve slike je BP MODS DECK u više boja? Molim Vas da li neko može da mi kaže vezano za grejač, koliko mi namotaja treba na 3mm prečnik grejača, žica je VandyVape Super Fine MTL Fused Klepton Ni80 (30GA x 2/+38GA),a da bih pario na nekoj normalnoj watazi za MTL oko 15W? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Послато са SM-N960F помоћу Тапатока |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
![]()
ne znam koji je taj tvoj dek na slici nije isti kao ovaj sa moje slike ,jeste slican ali nije isti
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Aktivan član
![]()
Ma ro he sve isto, što se deck-ova tiče, rade posao i tvoj i taj na slici. Sve se pravi u Kini druže...
Nego mene zanima ako neko može da mi kaže koliko namotaja mi treba na 3mm sa VandyVape Super Fine MTL Fused Klepton Ni80 (30GA x 2/+ 38GA) da bih dobio oko 1ohm (okvirno), tj da bih pario na normalnim snagama za MTL (oko 15W)? Послато са SM-N960F помоћу Тапатока |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Aktivan član
![]() Registrovan: Jul 2022
Pohvala: 49
Pohvaljen: 41
Nivo reputacije: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Aktivan član
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Aktivan član
![]() Registrovan: Jul 2022
Pohvala: 49
Pohvaljen: 41
Nivo reputacije: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Skini "Vape tool" Android aplikaciju, idi na sekciju za grejače -> Fused clapton -> unesi koja žica, koje debljine, unutrašnji prečnik -> i onda eksperimentiši. EDIT: one 2 žice od 30GA idu paralelno, a ona extra tanka od 38GA je obmotana oko njih Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
![]() Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 261
Pohvaljen: 994
Nivo reputacije: 199 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Smotaj 2.5mm 5,6 namotaja sa tim cudom pa vidi sta ce ti pokazati, iz mog iskustva gadjaj oko 3.7V izlaz snage pa vidi gde si sta si(smanji-povwcaj po potrebi ). Stvaarno nema potrebe za 3.0mm grejacem na MTL
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|