![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Početnički kutak Pomoć novim i potencijalnim korisnicima elektronskih cigareta |
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Nov član
![]() Registrovan: Jan 2023
Pohvala: 0
Pohvaljen: 0
Nivo reputacije: 2 ![]() |
![]()
pozz raja
Kupio sam prije 25 dana svoju prvu e cig tacnije pod sistem innokin klypse. u tih 25 dana zapalih cca 15ak analognih cigareta a pusio sam oko 15ak cigara dnevno neke srednje jacine. Od tecnosti uzeh neku duhansku aromu 70vg 30pg 4mg nikotina a sam innokin ima grijace 0.8 oma i radi na 16w. Naime od kako sam poceo vejpati stalno kasljem naravno dok vejpam vec 5 do 10min nakon sto odlozim vejp kasalj mi se smiri pa me zanimaju savjeti dali sam pogrijesio sa kombinacijom tj dali je sama tecnost pregusta za innokina. probao sam i jednokratne dva tri vocna okusa sa onim hladilom koje mi se jako svidja i od njih nisam imao nikakav kasalj. A razlog prelaska na vejp je bio cisto finansijske prirode jer su cijene cigareta bas u nebesa otisle. Pa eto pisite svoja iskustva savjete sve bi dobro doslo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Iskusan član
![]() Registrovan: Sep 2018
Pohvala: 31
Pohvaljen: 231
Nivo reputacije: 52 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Naucices da volis
![]() U startu svi kaslju od pare sa freebase nikotinom. Salt nikotin se ne oseca uopste koji je uglavnom u tim jednokratnim podovima. Istraj. Batali analogne u medjuvremenu skroz. Najbitnija stvar je volja i menjanje jedne navike drugom. Za tu vatazu mozes glat da uzmes, pogotovo u pocetku 8-12 mg tecnost. Vremenom smanjujes nikotin na nivo da ga dovoljno osetis u grlu i da te ne tera da cevcish spravu non stop. Sa srecom, sta drugo da ti kazem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Nov član
![]()
thanks na odgovoru
Inace cekam vec 4ti dan da mi stigne nic salt neka ledena jagoda 20mg nikotina 50vg 50pg pa javim utiske kad to isprobam. Eh ovi pod sistemi su totalno cool jer su bas bas jednostavni lako se pune sistem ketridza koji nisu skupi prakticni su itd. I da volio bih cuti misljenje naravno od forumasa koji koriste pod sisteme sta je provjereno dobro i koji su podovi onako dosta dobri posto bih volio nabaviti jos jedan a ovog trenutnog innokina bih stavio u rezervu. Imao sam priliku prije 5 dana pariti na umbrella luxe 80 nekih pola dana sam se druzio sa njim i nije mi legao ni malo ugl to gdje mu se stavlja ketridz sve je bilo klimavo i curio je podosta. Pa eto navalite sa savjetima oko pod sistema |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
![]() Registrovan: Jul 2012
Godine: 49
Pohvala: 2,668
Pohvaljen: 1,832
Nivo reputacije: 305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Elegantno deluje taj Klypse. Verujem i da fino radi.
Ima čini mi se tema vezana za pod sisteme, ali koliko vidim, nema baš puno ekskluzivih korisnika - onih koji koriste podove duže vreme i koji imaju iskustva sa raznim modelima. Više su to korisnici modova, koji imaju pod ili dva za tu i tamo. Zato, ako se ne jave u dovoljnom broju, ja bih pogledao YouTube recenzije i odabrao zanimljive modele. Što se mene tiče, koristio sam i koristim Geekvape podove. Prvi model je bio ok, dok je drugi bolji (AP2), jer je zadržao jednostavnost, a dodao kontrolu izlazne snage i jednu glavu više (0.8 Ohm između postojećih 1.2 i 0.6). I sem ne previše jakih magneta koji drže pod na mestu i bez otvorenijeg RDL vazduha, ostalo funkcioniše kako se i očekuje. (Magneti jesu dovoljno jaki, i nema problema kod parenja, ali pod hoće da izađe malo ili skroz iz ležišta kada se uređaj vadi iz džepa držeći za sam pod) Drugi pod sistem koji koristim je Voopoo Argus Air, ali moguće da ga više nema u ponudi. Ostaje da vidimo da li će biti naslednika (ako ne grešim i već ima). I sa njim sam potpuno zadovoljan. Jedino što traži nešto gušću tečnost (više od 50-50 VPG), da ne bi cureo ispod glave. Sve u svemu, ja imam iskustva sa ovim pod sistemima koje koristim ekskluzivno i dok rade ne tražim drugo. Kao što cebzab reče, lepo bi bilo ostaviti analogne skroz. Generalno je potrebno nekoliko dana samo pariti i volja za dimom bi trebala proći. Čini mi se da dual korisnici ne žive dugo u oba sveta i na kraju se opredele za prvi. Ok, tebe žal za novcem drži između. Ali, eto realnog razloga više da olakšaš sebi i da se navikneš na zdravije, ukusnije, zanimljivije i jeftinije parenje. Liči da će tako i biti. Možda tebe vuče po koja cigareta, jer tih 4 mg/ml nije baš za prelazak. Obično je to previše "tanko" za početak. Ali ok. Zato stiže jagoda ![]() |
Vapor running through my veins
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Iskusan član
![]() Registrovan: Sep 2018
Pohvala: 31
Pohvaljen: 231
Nivo reputacije: 52 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Super je, ako te ne teraju na kasljanje ili sta vec. Ali su isto i opasne jer je jaci koncentrat, a ne osete se uopste. Neces da riknes, ali ako preterujes vrtece ti se u glavi, moze da te tera na povracanje i da te boli lobanja. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#6 |
Nov član
![]()
Eh raja stigla jutros prva nic salt tecnost ledena jagoda od dinner lady 20mg 50pg 50vg i moj prvi utisak je ovo je mnogo dobro barem na ovom mom innokinu arome na pretek th dosta slican cigareti ne moram silit stalno vejp da povlacim itd i uzeh jos neki duhan bez nikotina naravno freebase tecnost koja ce tako i ostat da se mogu za***avat onako reda radi u sustini 3 4 dima nic soli i 20 ove bez nikotina.
dobra stvar je sto sa ovom nic soli nemam onu ludjacku potrebu da stalno vucem i vucem. i da zanima me da li postoji neka tecnost koja npr moze da daje jos jace hladilo od ove dinner lady tecnosti posto mi bas bas prija hladilo u principu da bude kao hladilo iz jednokratnih ne mora nuzno biti nic salt moze i neka freebase |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Nivo reputacije: 305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Za pod sistem i odgovara više nikotina, kako bi se koristio ređe. Zato su i baterija i pod manjeg kapaciteta, jer i nije potrebno više.
Heisenberg od Vampire Vape je meni najhladnija koju koristim. Takođe, Full Moon proizvođač u našoj ponudi ima polovinu aroma sa izraženijim cooling efektom. Možda još neki proizvođač, ali za sada sam ja vezan za ova dva izbora, tako da nisam ni gledao ostalo. Naravno, ovo su arome. Ali, nije teško napraviti tečnost sa njima. Za gotove tečnosti ne znam kakav je izbor. |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Nov član
![]()
eh raja stvarno vam hvala na savjetima puno mi pomazete a imao bih jos pitanja znam da sam vec po malo dosadan al stacu ugl sto se tice analognih onako ponajvise mi se puse poslije jela au uz kafu nikako nebih zamjenio sada ovu hladnu jagodu ni za kakav pravi duvan.
elem kod nas u bosni je trziste po pitanju svega dosta bas ograniceno i sljedece sto bih zelio je uzet neku vocnu aromu sa hladilom a da to ne bude nic salt u sustini da mogu vise pariti a sto se tice same ponude gotovih tecnosti ukratko cu nabrojat sta imamo od proizvodjaca no smoke, dinner lady, t-juice, deep blue, guerrilla, riot squad i vampire vape pa me zanima koji su proizvodjaci provjereni ili ti ga dobri i da li iko od navedenih ima neki dobar duvanski ukus. I danas naletih u tom nasem shopu na uwell caliburn g na akciji 20 evrica pa ako je ko to koristio ono da li se isplati uzet taj pod |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
![]()
To za bez cigarete posle obroka, za vreme ispijanja kafe, nekome i uz alkohol, ko pije.. bude problem. Verujem.
Moj brat baš iz tih razloga nije bio dosledan i nije se zadržao na pari. Nego ok. Tebi je ovo sada, kako shvatam, prelazni period, dok se ne pronađe neki odgovarajući duvanski ukus. A da voćni ukusi ne idu za i posle istih, i to stoji. I ja, dok sam pio kafu redovno, koristio sam duvanske ukuse. A i prešao sam na mali hladni Nescafé i ispijao praktično na eks, tako da i nije bilo parenja "uz kafu". Sada koristim čajeve i to ide uz voće. A ide i uz energetska pića, kada se ponekad "častim" sa više kofeina, ali i pomalo teže uz poneki espresso u gradu. Svakako su se navike i rituali promenili. Čaj je čak i bolji od kafe, jer ima više benefita, a sadrži i kofeina (u manjoj količini, doduše). Itd. Sa proizvođačima koje ti imaš u ponudi kod sebe, sem Vampire Vape, ja nemam iskustva. Tu ništa ne mogu reći. A Caliburn G, kada je izašao pre neku godinu, video sam po recenzijama da je bio veoma dobro prihvaćen. Praktično pod sistem godine po izboru mnogih. Do danas je izašlo nekoliko naslednika u raznim varijantama, opet koliko sam ja ispratio, ali mislim da vredi probati za taj novac. Opet, ako se ne javi neko ko je imao iskustva sa celom ili većinom iz Caliburn serije - ti pogledaj recenzije, pa odluči da li uzeti njega ili ipak dodati još nešto novca i uzeti neki mlađi model, ako ti se učini da oni imaju značajnije unapređenje. Mada, ako koriste iste glave, unapređenja mogu biti samo u dimenzijama, dizajnu, protoku vazduha.. znači, sama para i dobijeni ukus bi trebali biti više ili manje isti. Pa tako. Slobodno pitaj. Ne možeš biti dosadan ![]() |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#10 |
Nov član
![]()
Eh raja narucen danas caliburn g za citavih 20e i tri razlicita grijaca 0.8 kao preporuceni grijac za dtl sto meni nema smisla na malom pod uredjaju i grijaci od 1.0 i 1.2 oma pa cemo da vidimo svakako javim utiske i o samom uredjaju.
A od aroma narucih duhan od no smoke cohiba pa cemo da vidimo. Inace ovaj prvi duhan sto narucih je bio od e joya proizvodjac ni ne postoji i to mi je cak par prijatelja nepusaca probalo kazu da ih je podsjecalo na okus bolnice tj hemijskih sredstava pretpostavljam da se osjecao samo pg ili vg, pa sad nez dal bih mogao posto imam te tecnosti jos nekih pofinih 70ml dodati neku duhansku aromu tj da li bi to valjalo da se skombinuje tako. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Poalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|