![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#31 | |
Veteran
![]() Registrovan: Dec 2018
Godine: 36
Pohvala: 711
Pohvaljen: 966
Nivo reputacije: 187 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
što se tiče beta blokatora mene su zamalo ubili ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#32 |
Moderator
![]() Registrovan: May 2015
Godine: 51
Pohvala: 3,110
Pohvaljen: 3,007
Nivo reputacije: 561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ne varajte se i ne pripisujte ubrzan rad srca nekim drugim bolestima jer sigurno u najvećem delu problema udeo ima nikotin. Kada se pretera sigurno da ima udela nikotina, naročito kod DTL parenja. Moj prelazak na MTL se velikim delom desio i zbog tiga.
Elem pre oko 3 - 4 meseca sam od kolege čija je komšika donela iz Austrije TIBETANSKU GLJIVU dobio istu i počeo da je koristim. Ima na netu sve o njoj pa ako vas zanima pročitajte. Posto sam se lečio od hipertenzije još iz doba kada sam pušio analogne cigarete (oko 5-6god) pio sam lekove uporedo sa tom gljivom. Posle svega 10 dana koriščenna te gljive počeo sam da osećam vrtoglavice. S obzirom da sam ušao u kolotečinu koriščenja tih lekova pritisak sam merio jednom u 20 dana. Kada sam izmerio pritisak bio mi je 105 sa 65. Nikada u posledih 10 godina manji. Pripisao sam to gljivi i odmah prestao sa lekovima. S obzirom da **** traje 20 dana pa sledi 10 dana pauze pa u krug dokle god ko želi, ja sam posle 20 dana prestao da pijem gljivu i već posle 2 dana pritisak se vratio. Naravno vratio sam lekove i sve je bilo OK Kada sam krenuo sa sledećom kurom od 20 dana, ponovo isti simptomi vrtoglavice. Ponovo sam prestao sa lekovima ali sam ovoga puta lekove za ubrzan rad srca nastavio da pijem pošto sam kod avakog pokušaja da ne pijem posle 2 dana uvek rad srca pogoršavao tj išao i do 105u minuti. U svih sledećih 20 dana druge kure imao pritisak oko 130 sa 85 bez lekova. Kada sam završio drugu kuru uz lek za ubrzan rad srca održavao svih 10 dana pritisak na 130 sa 85. Evo počeo i 4. ili 5. kuru a lekovi za pritisak su prošlost. Medjutim i dalje pijem bisoprolol za ubrzan rad srca i to pripisujem isključivo nikotinu. Osećam se odlično uz jednu strogu dijetu (nabacio 4 kg za 1god u viška još 4 koje sam nabacio ranije) od koje mije sinoć i pozlilo usled posta za veliki petak. Preporuka za sve koji imaju pritisak da nadju TIBETANSKU GLJIVU i počnu da je koriste. Odličan prirodni lek za puno bolesti. |
"Nesposobni posjeduju tu sposobnost da onesposobe sposobne".
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Veteran
Nivo reputacije: 187 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
nema šta da se pripisuje ja sam ga pitala jer ja se lečim od depresije i anksioznosti a uvek imam nizak pritisak, normalan pritisak mi je 110 sa 70 i puls mi je kao i kod svakog sportiste uvek bio 60 do 65 u mirovanju i kad sam bila pušač i kad nisam, onda su usledile epizode tahikardije naglašavam bez skoka pritiska što je kod mene značilo da bilo šta od prolol lekova ne smem da pijem jer kad su mi ga prepisali zbog tahikardije pritisak mi je spao na boga pitaj koliko jer nisu mogli da ga izmere a puls otišao na 136 a nema kod kog specijaliste nisam išla. zato sam mu rekla da ode kod kardiologa i interniste da se prvo sve fizički ispita. kod mene je situacija da fizički apsolutno ne postoje indikacije da pijem bilo kakve lekove za srce i pritisak. sada mi je puls normalan, pušila ili parila s tim što kao i kod bilo koje osobe ako preteram sa nikotinom na momenat mi skoči malo puls i posle pola sata prođe
|
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Iskusan član
![]() Registrovan: Mar 2019
Pohvala: 124
Pohvaljen: 66
Nivo reputacije: 33 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Postovani,zahvaljujem se svima na iskrenoj brizi i savetima koje ste mi uputili
![]() Da ne bih sirio temu mada bih imao jos po nesto da dodam oticicu prvo kod kardiologa da utvrdimo da li postoji neki fizicki problem ili se samo radi cisto o psihickom koji se samo dodatno pogorsava zbog stetnog dejstva nikotina. Javljam prvom prilikom sta sam uradio kad sve to obavim a svima vama veliki pozdrav i svako dobro ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Veteran
![]() Registrovan: Dec 2013
Godine: 57
Pohvala: 3,695
Pohvaljen: 1,061
Nivo reputacije: 240 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kod mene nikotin definitivno utiče na povišen puls,ali parenjem sam puls sveo skoro na normalan u odnosu na pre 5 godina dok sam pušio 2,5 pakle cigaretta, a puls nije bio ispod 90 otkucaja u minuti.Sada parim mtl preko 10ml dnevno 6 mg,imam 15 kg više nego pre 5g., 1/4 rivotrila i 1 latu dnevno za anksioznost a puls ide preko 90 samo ako sam malo više fizički aktivan što se vrlo retko dešava
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Veteran
![]()
@gojkov o kolega ista priča ista terapija
![]() moram da dodam da su kod mene cigarete dizale puls i generalno sam se osećala lošije dok sam pušila nego otkad parim a terapija mi je ista. sad je sve kako treba ali skoči nikotin svakome pa i meni kad preteram sa nikotinom |
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Veteran
![]()
e baš to, nego nekad se zanesem malo preteram sa nikotinom skoči puls kao i od kafe i prođe za 15min do pola sata
tek sad vidim da sam napisala skoči mi nikotin od nikotina ![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Veteran
Nivo reputacije: 240 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ono što nisam pomenuo i promenio to je unos nes kafe u toku dana i noći, a to je oko 1,5 l, umesto vode, u malim gutljajima što mnogo poomaže prilikom parenja da grlo ne bude suvo.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Veteran
![]() Registrovan: Nov 2015
Pohvala: 1,326
Pohvaljen: 1,633
Nivo reputacije: 326 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Milina, da povecas na 3l kafe dnevno.
|
I need a beer
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Veteran
![]()
Nije lepo sprdati se sa starijim čovekom! Pokušavam da smanjim al,ne ide tako lako
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Veteran
![]() Registrovan: Apr 2018
Pohvala: 552
Pohvaljen: 760
Nivo reputacije: 164 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
pa ja mslm da ništa ne diže puls tako kao 1.5l nes kafe
i laž je da se ne može smanjiti količina tog otrova pitanje je samo da li stvarno to želimo ili nas boli ... za naše zdravlje Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока |
kad vidiš kaju ti je kupi
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Veteran
![]()
oko 1,5 l je negde oko 6-7 veliki šolja rasporedjenih u toku 18 sati, otprilike jedna šolja na 3 sata. Nes kafa je sa mlekom koje malo neutrališe kofein.Kofein kod mene nema skoro nikakav uticaj na puls,al nes kafa sa šećerom i mlekom svakako je utcala na moju težinu.A da je otrov sa tim se baš ne slažem.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Veteran
![]() Registrovan: Nov 2015
Pohvala: 1,326
Pohvaljen: 1,633
Nivo reputacije: 326 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Gora kombinacija od kafe sa mlekom ne postoji, to bi trebali ovi doktori na forumu da ti kazu. A to da 1.5l kafe ne utice da organizam okaci macku o rep.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk |
I need a beer
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|