![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

|
|||||||
![]() |
|
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
|
#1862 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Jun 2016
Godine: 42
Pohvala: 2,569
Pohvaljen: 2,481
Nivo reputacije: 419 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala catvape, nemam thanks
Ne milanez legendo, nisam sposoban a sa baterijama nema zezanja ![]() ![]()
|
|
Da bi zlo napredovalo, dobri ljudi trebaju samo – ne činiti ništa."
Edmund Burke |
|
|
|
|
| Zahvalili : |
|
|
#1863 |
|
Aktivan član
![]() Registrovan: May 2019
Pohvala: 17
Pohvaljen: 12
Nivo reputacije: 27 ![]() ![]() |
Spasila si me CatVape, pomesao karakteristike od vtc5a i vtc6 u svojoj glavi kada sam kupovao baterije. Hvala
![]() Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока |
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Dec 2018
Godine: 37
Pohvala: 711
Pohvaljen: 966
Nivo reputacije: 190 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
haha nema na čemu, svi download slike u telefon
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Aktivan član
![]() Registrovan: Aug 2018
Pohvala: 88
Pohvaljen: 20
Nivo reputacije: 32 ![]() ![]() ![]() |
Ajde da ozivimo malo temu baterija
Koristim vec godinu dana dve VTC5A i jednu VTC6 bateriju par meseci krace. Kupio sam VTC5A kao pocetnik i drzao se logike da dok jos ne znam kako i sta funkcionise sto veci CDR to bolje. Sad jurim 18650 bateriju sa sto vecim kapacitetom konkretno 3500mah jer je moj stil parenja konsanto oko 10w na 1.2ohma u proseku. Hteo sam da porucim LG MJ1 18650 Baterija 3.6V Li-ion 3500mAh sa 10A CDR i interesuje me misljenje i iskustva clanova sa njom? Takodje sam video i IMR 18650 Power 3500 mAh Vap Procell sa 17A CDR pa me ova baterija posebno interesuje jer je po specifikaciji bolja od MJ1 medjutim malo sam sumnjicav oko nje jer do sada nisam video da postoji neka slicna baterija na trzistu. Hvala.
|
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Senior
Pohvala: 233
Pohvaljen: 228
Nivo reputacije: 70 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja imam lg mj1 evo već tri pune godine je koristim,dve u rotsciji i dobra je. Preporučio bih i samsung 30Q,isto ok batka. Slabije su mi se pokazale Murata vtc6 što se tiče trajanja, mislim brže se isprazne. Mogu da preporučim još i samsung 35E, jeste 3000Mah ali mi možda i duže drže kapacitet od vtc6. E sad kolega ako pari na 10w mora barem dve u rotaciji dnevno da koristi,jer teško da sa jednom može da se istera ceo dan, naravno ako su u pitanju više puffova 800-1000 i više.
|
|
Imperare sibi maximum imperium est
|
|
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Aktivan član
VTC6 mi prebaci 1 dan koriscenja na Picu plus koji mi otprlike na 3.45V gasi bateriju. VTC5A jedva izdrzi dan, ali dobro dodje jednom u par meseci kad hocu da parim DTL na slabijim snagama. A sto se tice LGMJ1 i navedenih samsungovih pre cu uzeti LG jer je veceg kapaciteta, a i za LG sam pogledao rezultate testiranja kod battery moocha dok ih za S35E jos uvek nije radio.
|
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Senior
Nivo reputacije: 70 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaboravih da napišem da sam recimo primetio da mi se iako vtc6 brže isprazni, prilikom punjenja brže i napuni i to dosta brže u odnosu na sve ove baterije koje sam naveo. Neznam o čemu se tu radi, ali kod mene je tako. Inače punim na Nitecore punjačima.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Aktivan član
Имам исто нитокоре пуњач који сам на основу батерије одређује оптималну струју пуњења која је на VTC5a i VTC6 батеријама већа од просек па је можда до тога?
|
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Senior
Ja nemam objašnjenje baš za to, možda se neko javi ko zna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Senior
![]() Registrovan: Nov 2019
Pohvala: 1,592
Pohvaljen: 530
Nivo reputacije: 108 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citat:
Inače se struja punjenja i pražnjenja računa sa C rating vrednošću tj preko kapaciteta. Npr baterija za koju piše da ima struju pražnjenja 4C, a kapacitet je 2000mah (2ah), onda je struja pražnjenja 8 ampera. Imaš baš detaljno za svaku bateriju na netu i često pišu preko C ratinga specifikacije. Što se tiče punjenja uvek je bolje za Lion baterije da bude malo niža od max, a 1 amper ti je sigurica za 18650. One veće npr 21700 imaju i po 4 ampera za punjenje, a standardno na 2 ampera se pune bez problema. Ako te još nešto zanima slobodno napiši. Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Jul 2018
Pohvala: 820
Pohvaljen: 963
Nivo reputacije: 195 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koristim samo LG MJ1 jer na 11W i 3A koje trošim pri povlačenju bitniji mi je što veći kapacitet.Više puta sam upoređivao LG sa VTC6,sa istim setupom i istom snagom,zavisno od moda i elektronike od VTC6 sam izvlačio oko 1000-1100 povlačenja od 3 sekunde,dok sa LG sam gurao od 1400-1750.
|
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
| Način prikaza | |
|
|