![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Iskustva, saveti i pitanja Teme u kojima mozete pisati o svojim iskustvima, kao i dati ili pitati za savet. |
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Nov član
![]() Registrovan: Jan 2023
Pohvala: 0
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 1 ![]() |
![]()
Pozdrav svima, da skratim priču, neposredno pred NG rešim da se počastim i uzmem sebi kromu z u ambreli, bio sam zadovoljan(pošto preferiram mtl), dobar ukus i para, ali odmah sam video da imam problem pošto mi je konstantno curila na (kako se kaže) usnik, znači imao sam utisak da koliko god povučem čim okrenem cigaru naopako toliko tečnosti mi iscuri. Ne na bateriju, ne na protok vazduha. Gledao sam po netu, pokušavao sve i svašta ali slaba valjda. Odem u radnju stave mi novi grejač - isto, novi tank - isto. Pošalju na servis, vrate sa obrazloženjem da je pod ispravan. Dokažem na licu mesta da i dalje curi, proba mi tu opet novi grejač i tečnost ali sve isto. Tu mi urade povraćaj novca uz savet da ipak sledeći put ne uzimam kromu z. I tu se vratim mom vaporeso luxu. Nakon toga, žena mi kupi innokin adept zlide za rodjendan i pogađajte, identično curenje. Odličan mod, prezadovoljan sam mtl-om. Probao sam drugi grejač, nisam prepunjavao tečnost. Ostaje mi samo da zamenim one gumice ali treba prvo da naručim šrafciger. Znam da sam smorio, ali me zanima jesam li ja lud ili toliki baksuz. Hvala
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Registrovan: Feb 2016
Godine: 32
Pohvala: 2,967
Pohvaljen: 1,539
Nivo reputacije: 247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Pa verovatno su isti ili slični grejači u pitanju, jer je isto Innokin. Ako kupuješ gotove tečnosti u pomenutoj prodavnici (ne pominjemo im naziv jer je protiv pravila foruma, osim u posvećenim temama za prodavnice), te tečnosti su obično 50VG / 50PG + su razredjene odredjenim procentom destilovane vode. Pretpostavljam da se grejač pretopi i onda curi tečnost.
Možeš da probaš sa nekim tečnostima koje imaju odnos 70VG / 30PG, ili barem 60VG / 40PG bez destilovane vode u sastavu, pa da vidiš da li se problem i dalje dešava. Još jedan problem može biti da koristiš veću snagu za MTL, a ne vršiš dovoljno duga povlačenja, pa se onda višak pare koji ne povučeš zadržava unutar grejača i kondenz se nakuplja u dimnjaku ili komori tojest samom grejaču, pa procuri kada okreneš naopako. Samo nagadjam. Možeš da probaš da nastaviš da vučeš još neku sekundu dve čak i kada otpustiš taster, pa da vidiš da li će to pomoći. Svakako, nemam pomenuti uredjaj, ali ako je neko imao slična iskustva sa istim verovatno će se javiti da pomogne. |
Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://youtube.com/channel/UC1gr6Rh3Gv3QxNzXvXgYVAw
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
![]() Registrovan: Aug 2016
Godine: 44
Pohvala: 3,127
Pohvaljen: 1,474
Nivo reputacije: 341 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ili,ako ti nije bas puno stalo do tog modela uzmes neki drugi
ja sam imao srecu da naletim na atomizer koji mi bas odgovara pa sam miran .Hvala i Slava Bogu i narodu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Nov član
![]() Citat:
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 316
Pohvaljen: 1,547
Nivo reputacije: 230 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
nemam kroma z ali imam zenith II koji koristi iste grejace....koristim 50/50 tecnost na 0,8 oma grejacima i na 14-15w nema nikakvog curenja...jos ja svaki put napravim duplo povlacenje (ukupno je 5-6 sekundi) gde se stvara mnogo vise kondenza....
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Nov član
![]() Citat:
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
![]() Registrovan: Aug 2017
Pohvala: 1,389
Pohvaljen: 756
Nivo reputacije: 155 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ipak probaj drugu tecnost sa vecim udjelom vg-a,mada na mom primerku Kroma Z nije nista curilo na drip tip-u...Ali ispod poda jeste(i sa 0.8 i sa 1.2 i sa 1.6ohm grijacima)mada su sve tecnosti bile odnos 50/50 pa kontam da bi vise vg-a ublazilo to curkanje...Drugaru na Zenith atomizeru ne curi nista na 0.8ohm grijacima,a vec ih 5 godina koristi sa Joyetech Usa Red-om,cini mi se,koji je 50/50 odnos...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Nivo reputacije: 247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Uf, ovo sve deluje kao da je nasumično, nekom curi, nekom ne i to je to... Najbolje uzmi Nicholas ili Nicholas 2, nisam čuo da se neko žalio na njih... Ili neki RTA još bolje
![]() |
Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://youtube.com/channel/UC1gr6Rh3Gv3QxNzXvXgYVAw
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 316
Pohvaljen: 1,547
Nivo reputacije: 230 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
nicolas ... prvu verziju i stavis bubble staklo....5ml i miran ceo dan
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
![]() Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 257
Pohvaljen: 967
Nivo reputacije: 196 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ali zasto okreces mod naopackee!?!?!?
![]() ![]() ![]() Nemoguce da 10 grejaca nisu ispravni i da ti se uvek isto desava. Nesto ne radis kako treba. Ahh da, okreces mod naopacke 50/50 je retka tecnost, grejac je prenatopljen, kad okrenes mod jednostavno iscuri kao iz case..... Послато са SM-N975F помоћу Тапатока |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Nov član
![]() Citat:
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
![]()
Pa da, grejač ti se u principu prenatapa. Nešto se tu ne uklapa. Možeš li možda sve u jednom postu, da opišeš malo ceo proces, kako koristiš grejač, koji grejač, na kojoj snazi, koliko duga povlačenja vršiš, koja tečnost konkretno, koliko je otvoren vazduh itd.
Takodje napiši da li si probao 70/30 vg/pg tečnost i kakvi su rezultati. |
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2018
Godine: 45
Pohvala: 2,088
Pohvaljen: 1,739
Nivo reputacije: 384 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
@Miškoza, Stavi male O ring gumice na grejač gde su rupe za natapanje .
Brzo i jednostavno rešenje ◔‿◔ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#14 | |
Nov član
![]() Citat:
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2018
Godine: 45
Pohvala: 2,088
Pohvaljen: 1,739
Nivo reputacije: 384 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Možeš se vratiti na 50/50 sa reducirom za natapanje
◔‿◔ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|