Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Iskustva, saveti i pitanja
Zaboravljena šifra? Registracija

Iskustva, saveti i pitanja Teme u kojima mozete pisati o svojim iskustvima, kao i dati ili pitati za savet.

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 23-01-2023, 15:03   #1
Miškoza
Nov član

Registrovan: Jan 2023
Pohvala: 0
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 1
Miškoza je na dobrom putu
Uobičajeno Problem

Pozdrav svima, da skratim priču, neposredno pred NG rešim da se počastim i uzmem sebi kromu z u ambreli, bio sam zadovoljan(pošto preferiram mtl), dobar ukus i para, ali odmah sam video da imam problem pošto mi je konstantno curila na (kako se kaže) usnik, znači imao sam utisak da koliko god povučem čim okrenem cigaru naopako toliko tečnosti mi iscuri. Ne na bateriju, ne na protok vazduha. Gledao sam po netu, pokušavao sve i svašta ali slaba valjda. Odem u radnju stave mi novi grejač - isto, novi tank - isto. Pošalju na servis, vrate sa obrazloženjem da je pod ispravan. Dokažem na licu mesta da i dalje curi, proba mi tu opet novi grejač i tečnost ali sve isto. Tu mi urade povraćaj novca uz savet da ipak sledeći put ne uzimam kromu z. I tu se vratim mom vaporeso luxu. Nakon toga, žena mi kupi innokin adept zlide za rodjendan i pogađajte, identično curenje. Odličan mod, prezadovoljan sam mtl-om. Probao sam drugi grejač, nisam prepunjavao tečnost. Ostaje mi samo da zamenim one gumice ali treba prvo da naručim šrafciger. Znam da sam smorio, ali me zanima jesam li ja lud ili toliki baksuz. Hvala

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Miškoza nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 23-01-2023, 15:45   #2
Nexus
Moderator

Nexus's avatar

Registrovan: Feb 2016
Godine: 32
E-cig: Hyperion dna100c + Bskr 1
Pohvala: 2,967
Pohvaljen: 1,539
Nivo reputacije: 247
Nexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputaciju
Uobičajeno Re: Problem

Pa verovatno su isti ili slični grejači u pitanju, jer je isto Innokin. Ako kupuješ gotove tečnosti u pomenutoj prodavnici (ne pominjemo im naziv jer je protiv pravila foruma, osim u posvećenim temama za prodavnice), te tečnosti su obično 50VG / 50PG + su razredjene odredjenim procentom destilovane vode. Pretpostavljam da se grejač pretopi i onda curi tečnost.
Možeš da probaš sa nekim tečnostima koje imaju odnos 70VG / 30PG, ili barem 60VG / 40PG bez destilovane vode u sastavu, pa da vidiš da li se problem i dalje dešava.
Još jedan problem može biti da koristiš veću snagu za MTL, a ne vršiš dovoljno duga povlačenja, pa se onda višak pare koji ne povučeš zadržava unutar grejača i kondenz se nakuplja u dimnjaku ili komori tojest samom grejaču, pa procuri kada okreneš naopako.
Samo nagadjam. Možeš da probaš da nastaviš da vučeš još neku sekundu dve čak i kada otpustiš taster, pa da vidiš da li će to pomoći.
Svakako, nemam pomenuti uredjaj, ali ako je neko imao slična iskustva sa istim verovatno će se javiti da pomogne.

Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://youtube.com/channel/UC1gr6Rh3Gv3QxNzXvXgYVAw
Nexus nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 23-01-2023, 16:24   #3
Milanez
Veteran

Milanez's avatar

Registrovan: Aug 2016
Godine: 44
Pohvala: 3,127
Pohvaljen: 1,474
Nivo reputacije: 341
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

ili,ako ti nije bas puno stalo do tog modela uzmes neki drugi
ja sam imao srecu da naletim na atomizer koji mi bas odgovara pa sam miran .Hvala i Slava Bogu i narodu
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 23-01-2023, 18:12   #4
Miškoza
Nov član

Citat:
Originalna poruka od Nexus Vidi poruku
Pa verovatno su isti ili slični grejači u pitanju, jer je isto Innokin. Ako kupuješ gotove tečnosti u pomenutoj prodavnici (ne pominjemo im naziv jer je protiv pravila foruma, osim u posvećenim temama za prodavnice), te tečnosti su obično 50VG / 50PG + su razredjene odredjenim procentom destilovane vode. Pretpostavljam da se grejač pretopi i onda curi tečnost.
Možeš da probaš sa nekim tečnostima koje imaju odnos 70VG / 30PG, ili barem 60VG / 40PG bez destilovane vode u sastavu, pa da vidiš da li se problem i dalje dešava.
Još jedan problem može biti da koristiš veću snagu za MTL, a ne vršiš dovoljno duga povlačenja, pa se onda višak pare koji ne povučeš zadržava unutar grejača i kondenz se nakuplja u dimnjaku ili komori tojest samom grejaču, pa procuri kada okreneš naopako.
Samo nagadjam. Možeš da probaš da nastaviš da vučeš još neku sekundu dve čak i kada otpustiš taster, pa da vidiš da li će to pomoći.
Svakako, nemam pomenuti uredjaj, ali ako je neko imao slična iskustva sa istim verovatno će se javiti da pomogne.
Jačina je dobra, uglavnom sam na 12-13w, uvlačenje verujem da je dobro Jedino mi ostaje da probam to za tečnost, pošto pravim svoju 50/50. Hvala na odgovoru

Staro 23-01-2023, 18:41   #5
mmladen
Veteran

Registrovan: Jan 2018
E-cig: sta do'vatim
Pohvala: 316
Pohvaljen: 1,547
Nivo reputacije: 230
mmladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputaciju

nemam kroma z ali imam zenith II koji koristi iste grejace....koristim 50/50 tecnost na 0,8 oma grejacima i na 14-15w nema nikakvog curenja...jos ja svaki put napravim duplo povlacenje (ukupno je 5-6 sekundi) gde se stvara mnogo vise kondenza....
mmladen nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 23-01-2023, 20:28   #6
Miškoza
Nov član

Citat:
Originalna poruka od mmladen Vidi poruku
nemam kroma z ali imam zenith II koji koristi iste grejace....koristim 50/50 tecnost na 0,8 oma grejacima i na 14-15w nema nikakvog curenja...jos ja svaki put napravim duplo povlacenje (ukupno je 5-6 sekundi) gde se stvara mnogo vise kondenza....
Ne znam brate, ubačen mi je 1,6 oma na 12w i aroma i količina pare su odlični, ali čim kad okrenem mod prodje par sekundi ono se samo slije. Ista priča sa 0,8 grejačem (kao i sa kromom). Probaću sutra 70/30 ali čisto sumnjam da je to. Što je najgore, uzeo bih opet ovaj atomizer pošto mi baš odgovara ali u isto vreme nije da sam baš Rokfeler

Staro 23-01-2023, 21:15   #7
Gaga Kanasta
Veteran

Registrovan: Aug 2017
E-cig: Imam
Pohvala: 1,389
Pohvaljen: 756
Nivo reputacije: 155
Gaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvaluGaga Kanasta je za svaku pohvalu

Ipak probaj drugu tecnost sa vecim udjelom vg-a,mada na mom primerku Kroma Z nije nista curilo na drip tip-u...Ali ispod poda jeste(i sa 0.8 i sa 1.2 i sa 1.6ohm grijacima)mada su sve tecnosti bile odnos 50/50 pa kontam da bi vise vg-a ublazilo to curkanje...Drugaru na Zenith atomizeru ne curi nista na 0.8ohm grijacima,a vec ih 5 godina koristi sa Joyetech Usa Red-om,cini mi se,koji je 50/50 odnos...
Gaga Kanasta nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 23-01-2023, 21:18   #8
Nexus
Moderator

Nexus's avatar

Nexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputaciju

Uf, ovo sve deluje kao da je nasumično, nekom curi, nekom ne i to je to... Najbolje uzmi Nicholas ili Nicholas 2, nisam čuo da se neko žalio na njih... Ili neki RTA još bolje

Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://youtube.com/channel/UC1gr6Rh3Gv3QxNzXvXgYVAw
Staro 23-01-2023, 23:49   #9
mmladen
Veteran

Registrovan: Jan 2018
E-cig: sta do'vatim
Pohvala: 316
Pohvaljen: 1,547
Nivo reputacije: 230
mmladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputaciju

nicolas ... prvu verziju i stavis bubble staklo....5ml i miran ceo dan
mmladen nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 24-01-2023, 08:04   #10
DusanM
Veteran

DusanM's avatar

Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 257
Pohvaljen: 967
Nivo reputacije: 196
DusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvaluDusanM je za svaku pohvalu

Ali zasto okreces mod naopackee!?!?!?
Nemoguce da 10 grejaca nisu ispravni i da ti se uvek isto desava. Nesto ne radis kako treba. Ahh da, okreces mod naopacke

50/50 je retka tecnost, grejac je prenatopljen, kad okrenes mod jednostavno iscuri kao iz case.....

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
DusanM nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 24-01-2023, 11:04   #11
Miškoza
Nov član

Citat:
Originalna poruka od DusanM Vidi poruku
Ali zasto okreces mod naopackee!?!?!?
Nemoguce da 10 grejaca nisu ispravni i da ti se uvek isto desava. Nesto ne radis kako treba. Ahh da, okreces mod naopacke

50/50 je retka tecnost, grejac je prenatopljen, kad okrenes mod jednostavno iscuri kao iz case.....

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Iskreno ako ga ne okrenem naopačke da taj višak tečnosti iskaplje, nakon određenog broja povlačenja bukvalno mi tečnost ulazi u usta, jedino da konstantno držim mod pod uglom od 90 stepeni

Staro 24-01-2023, 11:56   #12
Nexus
Moderator

Nexus's avatar

Pa da, grejač ti se u principu prenatapa. Nešto se tu ne uklapa. Možeš li možda sve u jednom postu, da opišeš malo ceo proces, kako koristiš grejač, koji grejač, na kojoj snazi, koliko duga povlačenja vršiš, koja tečnost konkretno, koliko je otvoren vazduh itd.
Takodje napiši da li si probao 70/30 vg/pg tečnost i kakvi su rezultati.

Staro 24-01-2023, 13:26   #13
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Registrovan: Mar 2018
Godine: 45
E-cig: chinese middle class
Pohvala: 2,088
Pohvaljen: 1,739
Nivo reputacije: 384
Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju

@Miškoza, Stavi male O ring gumice na grejač gde su rupe za natapanje .

Brzo i jednostavno rešenje

◔‿◔
Dj_ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 25-01-2023, 10:06   #14
Miškoza
Nov član

Citat:
Originalna poruka od Nexus Vidi poruku
Pa da, grejač ti se u principu prenatapa. Nešto se tu ne uklapa. Možeš li možda sve u jednom postu, da opišeš malo ceo proces, kako koristiš grejač, koji grejač, na kojoj snazi, koliko duga povlačenja vršiš, koja tečnost konkretno, koliko je otvoren vazduh itd.
Takodje napiši da li si probao 70/30 vg/pg tečnost i kakvi su rezultati.
Stavio sam 70/30 i prestalo je da curi, ne mogu da verujem Hvala svima na pomoći

Zahvalili :
Staro 25-01-2023, 13:55   #15
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Registrovan: Mar 2018
Godine: 45
E-cig: chinese middle class
Pohvala: 2,088
Pohvaljen: 1,739
Nivo reputacije: 384
Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju

Možeš se vratiti na 50/50 sa reducirom za natapanje

◔‿◔
Dj_ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Iskustva, saveti i pitanja

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 08:58 sati.