![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

|
|||||||
![]() |
|
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
|
#901 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Jul 2012
Godine: 52
Pohvala: 2,737
Pohvaljen: 1,901
Nivo reputacije: 324 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikada ranije nisam koristio Samsung telefone. Niti sam imao nameru. A razlozi su potpuno lični i iz slike koju imam praćenjem tehnologija.
Ipak, kao službeni prošle godine, dobili smo A14 uređaje. I mogu potvrditi da rade zaista primetno fluidno. +1 Samsungu za to. Zanimljivo bi mi bilo da čujem za šta i kako koristiš AI. Možda je i za posebnu temu. A možda još uvek nema dovoljno korisnika da bi bila posebna tema. Galaxy AI je pogonjen Google Gemini LLM (koji je dostupan svima sa instaliranom aplikacijom, kao i bez nje, putem pretraživača) i ja pokušavam da koristim češće.. ali za sada, i nemam toliko (zahtevnijih) zadataka za njega. Ranije sam decenijama čekao na tehnologiju da iznedri AI. I sada kada napokon jeste.. nekako sam razočaran. Jer.. pa, ne znam. Još uvek nije to to. Ali, verujem da će jednoga dana biti.. (dolaskom AI agenata i sl) Biće interesantno videti šta budućnost donosi u AI svetu. A nama (ne profesionalnim) korisnicima verovatno i na štetu, da tako kažem, kada će se sve to početi naplaćivati više nego što se naplaćuje danas. Jer, koliko vidim, sve se svodi na to da plaćamo još jednu u nizu pretplata. Plus, tzv brain rot je intenziviran korišćenim AI umesto sopstvenog uma. I Samsung reče da je za sada besplatno, ali da će se Galaxy AI naplaćivati. Svakako, da ne zalazimo previše van teme. Kada si spomenuo AI, meni se odmah javilo pitanje za šta i kako se koristi. Ili, možda još konkretnije - da li zaista ima mogućnosti kao u reklamama koje viđam? Ja lično nisam od Gemini tražio ništa slično, a nisam doduše ni istraživao na tu temu da li Galaxy AI zaista može.. (a videli smo da je Apple čak i tužen zbog reklamama koje ne oslikavaju stvarnost) |
|
Vapor running through my veins
|
|
|
|
|
|
|
#902 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,212
Pohvaljen: 5,769
Nivo reputacije: 1041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samsung AI radi zajedno u sklopu svake akcije na telefonu, bilo slikanje, kucanje texta, neto deseto - uvek je prisutan.
Sve to radi, dobija opciju (hint) kako to da uradi bolje. Kadriranje alike, sklop rečenice, praćenje dnevne rutine, oitanje da li sada moda eli DND (do not disturb) kada napravi selfi sa vie ljudi i jo homila toga... Bukvalno poseban tekst i tema. |
|
|
|
|
|
#903 |
|
Veteran
Nivo reputacije: 324 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jasno. Zanimljivo.
Da, gledao sam u međuvremenu malo. Informativno. U principu je to, kao što rekoh, Gemini.. ali ga je Samsung dublje implementirao u svoj softver i ekosistem uopšte. AI je svakako ne samo budućnost, već i uveliko sadašnjost. I biće sve bolji i prisutniji. Pametni telefoni kao džepni kompjuteri sa ekranom, videćemo da li će se razrediti, verovatno ne i potpuno nestati, ipak su nam ti ekrani potrebni. Ali, ide se na to da se sve više prelazi na verbalnu komunikaciju i da AI preuzima naše svakodnevne zadatke (to su ti AI agenti). A biće prisutni u obliku naočara, mikrofona/slušalica, pinova i sl. Zanimljivo je kako je Samsung rano došao na ideju da ga implementira u svoj softver i iskoristi hardver. Google radi slično, viđam AI sve više u njihovim aplikacijama i servisima.. ali, još uvek nije na vrhu, iznad svega, da tako kažem. Ništa, koristi mogućnosti na svojim novim uređajima.. Hvala na odgovoru. |
|
|
|
|
|
|
|
|
#904 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,212
Pohvaljen: 5,769
Nivo reputacije: 1041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nema na čemu, to je bilo ukratko.
Poto se bavim informatikom kao sistem inenjer, svakodnevno skriptujem, piem powershell / bash/ batch scripte - e tu je Microsoft odradio vrhunski posao sa M365 Copilot implementacijom istog u Visual Studio Code. Bukvalno svaku ideju pretvara u stvarnost, nerealno je koliko je AI postao prisutan u svakodnevnom ivotu. |
|
|
|
| Zahvalili : |
|
|
#905 |
|
Veteran
HMD 150 Music
![]() Prethodni CAT mi je bio, skoro pa odličan. I o ničemu ne bi trebalo voditi brigu, sem gde nabaviti bateriju kada dotraje. Jedino što sam našao kao zamerku, jeste zadnji zvučnik. Kao telefon koji bi se koristio napolju, na gradilištu i sl - kvalitet zvuka je posebno još. Nekako, uopšte ne ide uz ovaj brend. A ja spikerfon koristim stalno. Nego, kupljen, pa sada.. to mi je. Onda je počeo da preskače pozive ponekad. Ljudima pokazuje da zvoni, ali kod mene ne. I - eto dobrog razloga za zamenu. Još nisam probao, ali bi HMD zadnji zvučnik od 2 W trebalo da zadovolji moje potrebe. Barem sam ja tako zaključio iz recenzija.. ![]() I što je takođe bitno - original baterija ima na svakom koraku kod nas. Prvo HMD tablet računar, sada i telefon.. zaokruženo, reklo bi se. |
|
|
|
|
|
|
| Zahvalili : |
![]() |
| Poalji link |
| Alati za teme | |
| Način prikaza | |