![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
![]() Registrovan: Jul 2014
Godine: 54
Pohvala: 6,053
Pohvaljen: 7,563
Nivo reputacije: 1119 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nisam zapalio cigaretu od jula 2014 do juna 2024. Većina godina 5mg nic, 50/50, aroma FA Perique Black. MTL poslednjih 6-7 godina. DTL sam potpuno batalio.
Konstantno sam sanjao da puim (hoće to posle dugog puačkog staa i 2 ipo kutije dugog Winstona dnevno). Neko ludilo me uhvatilo juna ove godine i puio sam ceo mesec pola pakle ili celu paklu na dan (i pario paralelno). Pred kraj juna sam najavio da od jula ne puim. I evo prođe oputeno 12 dana bez pljugi. Ne vuče me da zapalim. ta li sam sebi hteo da dokaem juna, pojma nemam. Moda da mi nebo neće pasti na glavu ako zapalim... Definitivno sam neumeren kad su cigarete u pitanju i ono jedna, dve, nekoliko dnevno kod mene ne funkcionie. Ili, ili. Uglavnom, idemo dalje... ![]() |
"Duboko u tebi strasti slamaju i ono to je preostalo i ono to ne postoji..."
Smoke free since 11-07-2014 |
|
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#2 |
Veteran
![]() Registrovan: May 2014
Pohvala: 711
Pohvaljen: 355
Nivo reputacije: 189 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Meni se desilo pa skoro isto, nisam nijednom zapalio od avgusta 2014. I isto sam povremeno sanjao da opet pušim cigarete. I počeo sam opet da pušim zadnja 3-4 meseca, ali u proseku 2-3 cigarete dnevno, a nekad i par dana bez da zapalim.
Mislim da je kao i kod tebe to bio neki podsvesni nagon. I celo vreme sam kupovao različite brendove da probam kakve su cigarete sad. Zaključak je da je kvalitet katastrofa, još 2014 su bile loše, sada su još gore. Jedina kvalitetna cigareta koju sam zapalio je bio Parliament kupljen na turskom fri šopu. Nemam nameru da batalim vaping,izgustirao sam cigarete, sada su još veće ****** i ne trebaju mi nikako. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 254 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ja na svakih godinu do dve ogrebem se za jednu cigaru kod nekoga, zapalim i povucem max 3-4 dima i ne mogu vise...i nepojmljivo smrde i nije mi jasno kako sam to ****** koristio preko 25 godina....
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Video Recenzent
![]() Registrovan: Feb 2012
Godine: 42
Pohvala: 2,632
Pohvaljen: 1,335
Nivo reputacije: 490 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ja palim pljuge samo kad odem kod caleta i njegovih na groblje (skoro svi bili pusaci) upalim za caleta, dedu i strica ali samo upalim ne povucem ni dim u pluca i ostavim, i ceo dam imam gadan osecaj u ustima, sto kaze mmladen ne znam kako sam pusio 17 godina...
|
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2018
Godine: 46
Pohvala: 2,325
Pohvaljen: 1,951
Nivo reputacije: 437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Meni takođe prolo vie od deset godina.
Toliko su mi odvratne analogne, da izbegavam čak i na otvorenom prostoru dim. Fuj; suva usta, pljuvanje.. ali se moda ne smatram prosečnim, jer do danas pretvaram ljude tj učim ih da odustanu ili promene naviku. Aktivista sam ( Kod:
www.vaper.hu ↓ Citat:
Da li su e-cigarete tetnije od puenja? Do sada se znalo da samo najizopačeniji poricatelji činjenica umeju da sastave takve gluposti, ali sad imam papir o tome, da je to glupost. Prosvećeniji stručnjaci koji se bave različitim aspektima puenja (na primer, najprestinija medicinska profesionalna organizacija na svetu) već due vreme govore da su zdravstveni rizici e-cigareta manji od 5% rizika od puenja. To nije komplikovana stvar, u puenju je duvanski dim taj koji ubija (ne, ne nikotin), tako da nije tako teko uočiti da eliminisanjem duvanskog dima problem u sutini prestaje da postoji. Ali ta nije u redu sa duvanskim dimom? Samo to opterećuje organizam neverovatnom količinom supstanci tetnih po zdravlje, u slučaju aktivnog puača, brzinom sa kojom detoksikacione funkcije pluća i organizma uopte ne mogu efikasno da se izbore. Kao rezultat toga, respiratorni sistem će biti dugoročno otećen, a ljudska cirkulacija krvi će biti slična skladitenju otpada u malom hemijskom postrojenju. Dodatne probleme izaziva ugljen monoksid u dimu, koji smanjuje količinu kiseonika koju krv moe da nosi, to primorava srce da radi jače, to dovodi do raznih problema sa cirkulacijom. Retko se pominje da je ugljen monoksid, na primer, potpuno odsutan iz para e-cigarete. Zvanični stručnjaci, koji sa moje strane ne bi bili svrstani u eksperte, jer po sopstvenom priznanju nemaju posla da prate naučnu literaturu, u nedostatku bolje, uvek iznesu konačni argument da dugo- Terminalni efekti e-cigareta jo nisu poznati. Na osnovu onoga to smo od njih do sada videli, to se nikada neće zaista saznati, jer nadleni ili ne čitaju, ili ne razumeju ta čitaju, ili se ponaaju kao da nita nisu pročitali. Na sreću, nisu svi tako mračni kao dobra debela majka zemlja, tako da postoje istraivanja koja se bave ova dva kritična aspekta. Jedna od ovih dugoročnih studija, analizirajući supstance tetne po zdravlje u uzorcima urina i pljuvačke bivih puača koji su koristili elektronske cigarete u periodu od najmanje 17 meseci (ovo su uzroci bolesti cirkulacije i raka), zaključila je da su rezultati onih koji su koristili samo elektronske cigarete bili isti kao i oni koji su počeli da pue uz terapiju zamene nikotina. Ovo poslednje su one koje svi smatraju sigurnom alternativom na osnovu vie od trideset godina istraivanja. U praksi, dakle, ne postoji značajna razlika između tela korisnika e-cigareta i ne-korisnika e-cigareta u pogledu supstanci tetnih po zdravlje. Drugo istraivanje, koje se odvija u naoj zemlji na Univerzitetu u Debrecinu pod nadzorom prof. dr Lasla Galuske, tako da su mnogi od nas mogli da učestvuju, analizira razlike između e-cigareta i puenja u respiratornim funkcijama i alveolo-kapilarna membrana pluća u vezi. Prvi je onaj koji se pogorava usled neprekidnog puenja, nepovratno posle izvesnog vremena, a drugi je onaj koji puenjem kratkoročno otećuje, izazivajući kontinuirano edematozno stanje usled iritativnog dejstva čestica duvanskog dima. Iako rezultati istraivanja jo nisu objavljeni, obrada nalaza će uskoro biti zavrena, ali prema izvetaju profesora, preliminarni podaci su veoma ohrabrujući. Ovo potkrepljuju moji sopstveni nalazi, u svetlu kojih se moe reći da posle skoro est godina veoma intenzivnog puenja e-cigareta, moja pluća daju zdrave rezultate tipične za nepuače. Ako to nije dugoročni efekat, ne znam ta jeste. Dakle, ukratko, e-cigarete ne proizvode ugljen-monoksid, one jednostavno opterećuju telo sa onoliko toksina koliko drugi proizvodi koji se smatraju potpuno bezbednim, i nema znakova otećenja pluća, čak ni na dui rok. Posle toga, ne čudi to sa desetinama miliona korisnika, za vie od deset godina, jo nije povezana ni sa jednom boleću. Dobro je poznato da je 35 godina kritična granica pre koje, ako prestanete da puite, telo će verovatno i dalje moći da povrati prvobitno stanje pre puenja. E-cigarete sam počeo da puim neto pre 34. godine, posle dvadeset godina puenja. Da sam tada sluao nae uzbunjivače, a ne naučne rasprave, kojih ima u mnogo manjem broju nego danas, puio bih i danas, a do sada, sa svoja četiri paklice cigareta dnevno, sve bih verovatno su naneli trajnu tetu mom zdravlju. Srećom, nisam ih posluao. To je verovatno kotalo ivota moga ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
![]() Registrovan: May 2015
Godine: 51
Pohvala: 3,110
Pohvaljen: 3,007
Nivo reputacije: 561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Seniori nekoliko komada.
![]() |
"Nesposobni posjeduju tu sposobnost da onesposobe sposobne".
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Nov član
![]() Registrovan: Aug 2019
Pohvala: 0
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 21 ![]() |
![]()
Ja sam pusio 19 godina bez prestajanja, od plavog besta do crvenog malbora. 2020-te je toliko pocelo da mi smeta pa sam morao nesto da preduzmem. Presao sam na paru jako tesko, cak sam i jedan period mesao cigare i paru. Imao opasan problem sa grlom i glasnim zicama posle 3-4 meseca parenja, naravno bez cigara, a mogu reci da sam se zestoko navukao bio na paru. Morao sam zbog zdravlja u tom trenutku da batalim. Posle 3 godine pauze bez ikakvog cuclanja, vratio sam se opet na cigare i nastavio do pre 2 nedelje. Opet sam se vratio na paru, mnogo lakse nego ranije. Nisam palio 2 nedelje, niti me vuce da zapalim, niti sam nervozan, u drustvu pusaca nemam nikakvih problema ali zato kad ne mogu da udenem vatu kako treba u grejac
![]() Jedino mi je zao sto sam u to vreme kada sam imao problem sakupio dosta opreme i morao da je prodam jer nisam mogao sam sa sobom da raskrstim da ne smem ni jedan dim iz atomizera da povucem. Za sada je sve ok, vucem samo na mtl, dtl mi jos ne pada na pamet ni da probam, pa cemo videti kako ce biti. Mozda bih i ja imao vec 4god staza parenja da me nije strefilo onomad. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
![]() Registrovan: Jul 2014
Godine: 54
Pohvala: 6,053
Pohvaljen: 7,563
Nivo reputacije: 1119 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Samo polako, dan po dan.
|
"Duboko u tebi strasti slamaju i ono to je preostalo i ono to ne postoji..."
Smoke free since 11-07-2014 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Poalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |