|
|
Alati za teme | Način prikaza |
27-07-2024, 10:29 | #1 |
Nov član
Registrovan: Apr 2023
Pohvala: 2
Pohvaljen: 1
Nivo reputacije: 6 |
Pomoć - prva DIY tecnost
Zdravo svima,
molim za pomoć oko pravljenja tečnosti. Krenuo sam sa pravljanjem svoje prve tečnosti i došao do katastrofalnih rezultata. Nabavio sam Meilab VG i PG, KTS Nic Salt baza 100PG 100mg/ml i par Inawera aroma. Koristim Vaporesso Xros sa podovima od 0.8 i 1.2 ohm-a. Sa kupljenim tečnostima do sada nisam imao nikakvih problema. Kupovne tečnosti sam koristio od 10mg i 20mg bez problema pa sam hteo da napravim tečnost sa 10mg. Odnos koji sam koristio za 50ml tečnosti jačine 10mg je: VG 25ml PG 17.50ml NIC Salt 5ml Aroma 2.5ml. Posle 2 nedelje sazrevanja, na pod-u od 0.8ohm-a je kao da gutam staklo. Kasljem, boli glava i osećam mučninu. Probao sam na skroz novom pod-u od 1.2ohm-a i dobio samo izgoreo ukus. Probao još jedan novi pod od 1.2ohm-a i isto izgoreo ukus. Bacio tu tečnost i napravio nove 2 sa manje nikotina: VG 25ml PG 19ml NIC Salt 2.5ml Aroma 2.5ml i VG 25ml PG 21ml NIC Salt 1.5ml Aroma 2.5ml i tek je ova sa 1.5ml nikotina mogla da se vuče na pod-u od 0.8ohm sa malim grebanjem grla. Još jedan pod od 1.2ohm-a je izgoreo. Čitao sam ovde na forumu da probam čist VG pa 50-50 PG/VG i sa tim nisam imao problema. Nema nikakav udarac u grlo. Sad sam smućkao 50-50 PG/VG i dodao aromu da vidim kakav će ukus da ima kad sazri bez nikotina. Da li neko možda zna gde grešim ? |
30-07-2024, 12:22 | #2 |
Moderator
Registrovan: May 2015
Godine: 50
Pohvala: 3,107
Pohvaljen: 2,995
Nivo reputacije: 558 |
Re: Pomoć - prva DIY tecnost
Koliko vidim ne grešiš nigde.Jedino što mi pada napamet je da smanjiš nikotin još koji procenat. Mada ova sa 1.5ml ispada svega 3mg/ml što je baš malo i za klasični nikotinsku bazu a kamo li za nicsalt kada je MTL u pitanju. Nemam iskustva sa nicsalt nikotinskom bazom tako da ne bih mogao da ti sa sigirnopću kažem ništa, još manje sa POD sistemima. Ostale razmere su ok.
Eventualno da probaš da promeniš grejače, jer simptomi mi liče na nepravilno sagorevanje ne na problem u telnosti. Edit BTW, tečnosti nikada ne bacaš, već ih doteraš razblaživanjem, pojačavanjem supstanci, dodavanjem arome i tome slično. Možda jedino kada možeš da baciš je kada je aroma koju ni po koju cenu ne možeš da pariš jer ti je ogavna.... Čak i tada se ne baca, već se ponudi kolegama na forumu. Uvek ima kome bap to najviše prija. Stara vaperska kaže:"Nekom smrdljive čarape, nekome cveće"! |
"Nesposobni posjeduju tu sposobnost da onesposobe sposobne".
|
|
30-07-2024, 14:46 | #3 | |
Nov član
Citat:
|
|
Zahvalili : |
31-07-2024, 06:47 | #4 |
Nov član
Registrovan: Aug 2019
Pohvala: 0
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 19 |
Uzmi jednu malenu bocicu nic shot-a koji nije nicsalt, ima po prodavnicama, nije skupo, sa tih 10ml od 20mg nikotina imas dovoljno za probu tecnosti. Ja sam prosle nedelje kupio u inhalici za moje tecnosti, vec sam probao, sve je ok.
|
Zahvalili : |
31-07-2024, 09:05 | #5 |
Nov član
Hocu. Probacu razne varijante. Znam da ce malo vise da me kosta dok ne naucim kako sve to radi ali vredece .
|
31-07-2024, 09:29 | #6 |
Nov član
Nemoj da se zeznes kao ja u startu, pravi mikkseve na manjim kolicinama, tj.da ti gotova mesavina bude oko 10ml, sto manje to bolje. Ja sam neke tecnosti pravio na 100ml sa aromama koje su mi odgovarale samo u opisu, na kraju je ispalo da mi se ne svidja ili mi ne prija a bacio sam 200-300ml baze zbog probe. Lepo ljudi ovde pisali, muckajte po 10-15ml za probu pa ako ti se svidi onda pravis na vise.
---------- Post dodan 31-07-2024 u 10:35 ---------- Ajd i ja nesto da pitam, malo sam u nedoumici. Pravio sam baze u odnosu 70vg/30pg 3mg nic. Pre mesanja vg i pg, glicerin sam razblazio sa 15% redestilovane vode, jer sam ranije citao i ovde i po drugim forumima da se pg i vg po malo razblazuju sa vodom zbog gustine i temperature isparenja. Da li sam pogresio sto sam razblazivao, inace tecnosti jako dobro isparavaju i aroma je ok i nakon samo nedelju dana stojanja pre prve probe. |
31-07-2024, 10:02 | #7 |
Moderator
Nisi pogrešio, ali za deset godina parenja sam shvatio da je za nijansu bolje ne stavljati vodu. Ima više razloga.
Prvi po meni najbitniji je parenje DTL na višim trmperaturama. Kada ima vode prvo okidanje posle dobro ohladjenog grejača je explozija, koja i te kako može da opeče usne ili jezik. Nije bauk, ali može da se desi. Kod MTL je dosta manje izraženo ali je i dalje ima (eksplozija). Drugi razlog je dosta redja tečnost u zavisnosti odnosa vode i VG. Recimo 50/50 tečnost je gotovo retka kao voda, što nekim atomizerima kao kaifun lite 2019 nikako ne prija - vlaži. Takodje stariji atomizeri kao rose v2, v2s uvek suze pomalo da li stavljao mnogo vate ili mnogo puno pate. Uvek slini. Bez vode suv kao barut. Ima jop atomizera, ali ovi su mi pali na pamet. I treća je brže tamnjenje tečnosti sa tamnim aromama koja prljaju grejač. Recimo ista tečnost sa vodom je mnogo tamnija od tečnosti bez vode. Ovo važi za pojedine tečnosti ne za svaku, i narano radi se o tečnostima 6-7 + meseci. Btw PG nikad ne rwzblažuješ vodom jer je i onako redak. VG ako stavljaš vodu makdimalno 10 procenata. Mislim da je po 15 procenata i na VG i na PG ogromna količina vode. Uradio sam edit kada sam pažljivije pročitao da i PG razblažuješ. PS Ako nisi extrem na 200+W parenja voda ti apsolutno ništa ne znači u smislu spuštanja temperature ključana tečnost. PS2 Kada je tečnost bez vode, sagorevanje tečnosti je što bi ameri rekli baš smooth nema ključanja, pucketanja... ničega što bi ukazivalo da se nešto veoma ružno dogadja unutra, što bi navelo pink gledaoce da misle da pariš sam kancer, kako su čuli na toj televiziji. |
|
|
31-07-2024, 10:37 | #8 |
Nov član
Dtl nisam jos pario, imam kylin mini cuvam ga za to, ns verujem da ce raditi bilo sta preko 50w. Tamo davne 2020te sam imao problem sa grlom ali nije bio manifestovan ni zbog nikotina niti odnosa tecnosti, bio je zbog moje nemarnosti jer sam isprobavao sve i svasta, koristio lose atomizere i lose postavke na njima. Nisam dobro napisao, na 300ml vg sam dosuo 45ml redestilovane vode i razmutio dobro, preko toga dolio 155ml pg i dobro izmesao. Posle sam razdelio u bocice i dodavao nicshot po potrebi i racunici iz kalkulatora. Tacnije sve je radjeno po kalkulatoru, ovo sam sve naveo ovako po secanju.
Inace, hvala ti na detaljnom objasnjenju, dosta si mi pomogao. Hvala druze! |
31-07-2024, 10:48 | #9 |
Moderator
Kylin mini je fantastičan za voćkice. Imao sam nekada dva komada. Jedan klasičan deugi mesh. Mesh me je oduševio kao jedan od najsvestranijih atomizera u smislu da prepoznavao sve note u aromama, od voća, kokača do mixa duvana i voća.
Ja sam prvih 4-5 god pario isklučivo DTL. Tada sam počeo da izbacujem velike količine providnog belog šlajma, što je bio alarm da promenim način parenja ili da dosta smanjim DTL parenje, što sam i uradio. Parim i danas DTL ali mnogo mnogo redje. Oko sat vremena dnevno recimo. Nemam baš nikakvih problema. Uživam u parenju kao i prvog dana. |
|
|
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|