|
|
Alati za teme | Način prikaza |
22-11-2023, 02:48 | #1 |
Aktivan član
Registrovan: Mar 2017
Pohvala: 46
Pohvaljen: 12
Nivo reputacije: 30 |
Innokin Zenith II VS Aspire Nautilus 3 | Nautilus grejači VS Z Coil?
Zdravo,
Dvoumim se između Zenith II i Nautilus 3. Ja volim nešto između MTL i RDTL, tj. i jedno i drugo, a mislim da oba tanka prižaju tako nešto. Trenutno imam Kroma Z na kojem koristim Z Coil od 0.8Ω koji je namenjen za MTL, podešen je da radi na 16W ali koristim onaj širi prsten koji je kao za "RDTL" + uvek mi je namešten maksimalni protok vazduha. Znam da Zenith II takođe koristi Z Coils, ali kada mi stigne novi mod nisam siguran koji tank da izaberem, tj. dal da promenim i prоbam Nautilus 3. Meni je problem što sa Z Coils više ne osećam ukus, mada moguće je da je problem do mene a ne do samih grejača jer ih već konstantno koristim neko duže vreme sa istim tečnostima, pa možda sam oguglao... S druge strane, nisam siguran dal je Nautilus bolji. Malo sam pretraživao na netu (tj. čitao komentare na Redditu) i vidim da ljudi mnogo hvale Nautilus 3 dok se mnogi žale da Zenith II ima problem sa curenjem (dosta je takvih komentara) + mnogo je negativnih komentara na račun Z Coils (da nema ukusa). Mada, takođe ima dosta komentara (žalbi) da i sa Nautilus grejačima nema ukusa, ali i da kraće traju on Z Coils (mada mnogo je više žalbi po pitanju (ne)ukusa na račun Z Coils). Što se tiče tankova, više mi se sviđa Zenith II jer prima više tečnosti (5,5ml vs 4ml) + staklo je zaštićeno (dok je kod Nautilusa "golo"). Mada ako su Nautilus grejači bolji - onda bi ta veličina tanka nije bitna (+ ima na AliExpress da se kupi "balon" on 6ml za Nautilus 3). Ako imate iskustva sa oba tanka ili i sa jednim i drugim grejačima - puno bi mi značilo vaše mišljenje |
22-11-2023, 06:27 | #2 |
Veteran
Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 253 |
Re: Innokin Zenith II VS Aspire Nautilus 3 | Nautilus grejači VS Z Coil?
Imam i jedan i drugi...i bubble staklo za nautilusa 3 i staje vise od 6ml tecnosti...na nautilusu uglavnom koristim 1,8 i 1,0 grejace za mtl a tebi bi legao 0,7 oma za to sto ti treba....meni je on onako jer nije pravi mtl a nije ni rdl vec komotni mtl....i bolji mi je zicani 0,7 od mesh 0,7 mada sam ih koristio samo za duvanske tecnosti. Sto se tice arome kod Z koila se pojavio duo od 0,6 oma i on je odlican, bolji od 0,8 koji je inace njihov najbolji grejac.... Ko daje bolju aromu...ne znam...iako su slicni grejaci izvlace razlicito iz tecnosti....inace, meni su nicolas grejaci najbolji, mana je sto je mali tank mada na starom nicolasu moze se bubble da se stavi pa da bude 5ml kapacitet
|
Zahvalili : |
22-11-2023, 20:24 | #3 | |
Aktivan član
Citat:
Ja isključivo koristim duvanske tečnosti (sa veoma malo nikotina), pa možda bi meni više odgovarali žičani umesto mesh grejača, ali razumem da je sve to stvar ukusa i nekome se više sviđa jedno a nekome drugo... Ono što je mene interesovalo u vezi Z Coil VS Nautilus grejača jeste da li je neko ko je koristio i jedne i druge primetio baš neku veliku razliku (npr. da kaže da su Nautilus mnogo bolji od Z Coil). Probaću taj novi Z Coil od 0,6 oma ove ili sledeće nedelje (čim ugrabim priliku da ga kupim). Da li za Z Coil koristiš 70% VG tečnosti? Ja isključivo takve koristim pa je moguće da zato nema ukusa, možda je velika gustina pa se unutra ne natopi dovoljno (mada uvek, kada stavim novi grejač, dodam dve kapi unutra + ostavim ga da odstoji u napunjenom tanku barem 15 minuta pre prve upotrebe). A možda je problem što sam ja chain vaper pa grejač možda ne stiže da se natopi... Moguće je da Z Coil (od 0,8 i ovaj novi od 0,6 oma) bolje rade sa tečnostima koje imaju 50% VG, mada mene je nekako strah da ne procure (jer sam nekada ranije, sa drugim uređajem, imao problema da je sa 50% VG znalo da procuri kroz grejač pa kroz otvore za vazduh, pa se od tada držim isključivo 70% VG... ). Što se tiče tankova (Zenith II VS Nautilus 3), da li si imao problema sa curenjem? Meni Zenith II deluje bolje jer može da primi više tečnosti + ima kakvu-takvu zaštitu stakla, a negde sam pročitao da Nautilus 3 zahteva skidanje drip tipa da bi mogao da se dopuni. S druge strane, Nautilus 3 ima prednost da lakše može da se zameni grejač (ima valjda neku zaštitu pa i kada je pun možeš da menjaš grejače bez rizika od prosipanja tečnosti, dok Zenith II nema to). Sve u svemu, ako nema neke velike razlike u grejačima po pitanju ukusa, onda generalno dajem prednost Zenith II (valjda nema problema sa curenjem kao što su mnogi pisali na raznim forumima, Reddit stranicama, YouTube komentarima... ). |
|
22-11-2023, 20:43 | #4 |
Veteran
Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 253 |
za mtl koristim 50-50 jer sa 70vga me golica u grlu i tera da kasljem u mtl varijanti....
ne cure ni innokin ni aspire sa 50-50...i kod mene je uvek duplo povlacenje u mtl varijanti (zato ne volim podove koji nemaju fire button) koje traje preko 5 sekundi i nema dry hita niti bilo kakvih drugih problema... i razlika u aromi nije vau ni na ciju stranu jer da je vau ti drugi bi batalili posao....nijanse i sta se kome vise svidja..meni cak ni gozee+ ne curi koji ima pomalo labav slide za dopunu... oko curenja, mnogo zavisi kako se koristi tank, kako se povlaci, koliko dugo, koliko jako...isti tank (horizontech falcon) koji meni ni kap ne curne kod koleginice malo malo napravi poplavu.... |
22-11-2023, 23:52 | #5 |
Aktivan član
Hvala još jednom na odgovorima!
Najverovatnije ću naručiti Zenith II, mada ću prvo probati taj novi Z Coil od 0,6 oma, a takođe ću kupiti 50VG tečnost pa ću videti kako je i sa 0,8... Ako ima poboljšanja, defiintivno naručujem (iz Kine, preko Alija, jer mi nije hitno pa mogu da čekam mesec i kusur dana da stigne... ). Pored Zenith II i Nautilus 3 atomizera ja nisam uspeo da nađem još neki koji bi mi odgovarao: ili primaju suviše malo tečnosti, ili im je komplikovano sipanje tečnosti (zahteva se odšrafljivanje), ili nemaju tu mogućnost da možeš da podešavaš od "tesnog MTL-a" do "veoma komotnog MTL-a / RDTL-a". Možda ovaj Geekvape Z NANO 2, mada nešto nisam siguran dal taj tank može da se koristi za MTL... U svakom slučaju - da ne davim više, to je to |
26-11-2023, 20:36 | #6 |
Iskusan član
Registrovan: Nov 2023
Pohvala: 161
Pohvaljen: 162
Nivo reputacije: 27 |
Ja vec nekoliko nedelja koristim Nautilus 3 ali nisam imao prilike da probam Zenith...
Sem Nautilusa, koristim i Smok-ov pod IPX-80, pa mogu jedino sa time da uporedim. Nautilusom sam bas odusevljen. Bas lepo rastavi aramu na sacinitelje i svaki delic se oseti jako lepo. Parim najvise duvanske tecnosti, ali uglavnom sve imaju i neku dodatnu, vocnu ili orasastu notu. Te note jedva osetim na pod-u, cega nisam ni bio svestan dok nisam iste tecnosti probao na Nautilusu i odusevio se. Jedino u cemu je pod "bolji" je - potrosnja tecnosti. Dok mi pun tank na pod-u (5.5ml ako se dobro secam), traje 3.5-4 dana, Nautilus 3 (4.5ml) mi traje dva dana maks. Mada, trenutno mi je mesh grejac na njemu i, zbog osecaja aroma koji sam opisao gore - koristim ga sigurno bar malo cesce. Jos jedna razlika izmedju ova dva je da mi je para na pod-u osetno suvlja u odnosu na Nautilus (para sa Nautilusa mi i u tom pogledu vise prija). |
27-12-2023, 12:47 | #7 |
Nov član
Registrovan: Dec 2023
Pohvala: 20
Pohvaljen: 20
Nivo reputacije: 6 |
Probao sam na
ZLIDE TOP ATOMIZER novi 0,6 0,8 1,6 za moj ukus najbolji mi se pokazao 1,6 ovaj 0,6 mi slabije daje aromu od 0,8 |
30-08-2024, 21:26 | #8 |
Nov član
Registrovan: Aug 2024
Pohvala: 20
Pohvaljen: 4
Nivo reputacije: 1 |
Mene ja zanimalo da čujem iskustva vezano za Zenith 2 atomizer, a evo i mojih iskustava.
Prvi koji sam ikada probao bio je Innokin Sensis bottom fill, i često se nalazila tečnost na donjoj strani grejača. U njega ide S-coil. Lepo izgleda skroz providan ovalan, ali teško se ispira i uvek se bojim da ga ne razbijem. Takodje magnet je dovoljno jak da be otpadne sam atomizer, ali ako ga vadim iz džepa ili torbe mogu da ga iščupam. Onda sam zaključio da nikako neću bottom fill, pa sam se opredelio za Zenith, jer je top fill i zato što se šrafi preko 510 navoja, što je mnogo pouzdanije. Zlide mi je bio isto u top izboru, manje više rame uz rame za Zenith 2, ali Zlide mi je imao manu što je manjeg kapaciteta i nije svaki sa zaštićenim staklom. Ima nekih Zlide atomizera koji će se naći na listi da se kupe i probaju ali tek nakon Zenith 2 (jer je Zenith 2 išao u kompletu sa MOD-om koji mi se svideo). Ja koristim Zenith 2 atomizer na malo čudan način: stavim otvor vazduha na jednu rupu, minimalan protok za MTL, a koristim ga na MTL-RDTL način. Nemam veliku učestanost uvlačenja, više pravim intenzitet i trajanje puff -a. Curenje se dešava samo ako previše hvatam za atomizer rukom, a ne za MOD, pa malo olabavim navoj pa prestane pritisak na grejač odozdo. Ali to sam svestan da je moja greška, od upotrebe. Za sada sam na 0.8 ohm Z-coil + Zenith 2, ukus je solidno dobar, zavisi dosta od tečnosti. Ali nadam se i cenim da će sa 0.5 ohm ukus biti bolji. E sad dolazimo do onog ključnog, što je i moje pitanje: da li sam u zabludi ako poredim iskustvo sa Sensis modela i njegovog S-coil i Zenith 2? Meni je sa 0.5 ohm S-coil ukus bio sajan. Sa 0.8 ohm Z-coil je nešto slabiji ali dovoljno dobar. Daleko bolji od S-coil na 1.2 ohm. Ja sad očekujem da 0.5 ohm Z-coil daje bolji ukus od 0.8 ohm, kao što mi je na 0.5 ohm S-coil najbolji u MTL-RDTL režimu. Koliko je to realno uporediti, uz način kako koristim atomizer? Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|