![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

|
|||||||
![]() |
|
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
|
#76 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2014
Pohvala: 349
Pohvaljen: 875
Nivo reputacije: 245 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E to je old school umetnost napraviti grejac da natapa i przi muski, a ne vuci traktorski akumulator od 100Ah u dzepu.
Ima snage, dobro je kamry odradio ovo, znas da ja sigurno ne bih koristio bilo sta. Za svaki slucaj sam nalagerovao 5 komada, ali i prve dve drze jos dobro, bolje su odradili posao od Joyetecha.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Moder
![]() Registrovan: Dec 2013
Pohvala: 1,545
Pohvaljen: 2,272
Nivo reputacije: 462 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znas da se ja uvek pomalo salim ako tebi odgovara
|
|
Droper narkoman.
Skraceno doper. |
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Moderator
![]() Registrovan: Mar 2018
Godine: 48
Pohvala: 2,416
Pohvaljen: 2,003
Nivo reputacije: 451 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Veteran
Nivo reputacije: 245 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sta vidimo na slici, koja je zica? Po mojoj slobodnoj proceni ni u prvom ni u drugom slucaju to nece da valja kad se pusti u pogon sa tim podesavanjem na modu.
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Moder
Nivo reputacije: 462 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To Dj_ nesto isprobava nadam se da ce pojasniti kasnije a ja cekam Zadimljivaca da isproba ono sto smo nocas tipkali
|
|
Droper narkoman.
Skraceno doper. |
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Veteran
Meni lici na kanthal i u oba slucaja predebeo.
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Jun 2015
Pohvala: 703
Pohvaljen: 929
Nivo reputacije: 228 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Upravo isprobao. Sportski moram da priznam da je kolega @scooter bio u pravu
Na 3.2V grijac s mukom se uzari, tek preko 4V se zazari u neko normalno vrijeme, ali to je neki minimum gdje bi mogao da da paru i to dosta slabo.
|
|
Ko se moda ne ogrija, taj se pare ne napari
|
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Moder
Zadimljivac ok je bas sam nesto pretrazivao i vidim da skoro svake godine dodjemo barem po jednom u slicnu diskusiju a sve zbog toga sto imas misljenje o heat flux-u kako si ovde naveo da je to "za nas neka nebitna velicina" http://www.e-cigserbia.com/showpost....0&postcount=39 ali eto meni je on pomogao da budem u pravu iako nikada nisam motao slican grejac friends
|
|
Droper narkoman.
Skraceno doper. |
|
|
|
|
| Zahvalili : |
|
|
#84 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Jun 2015
Pohvala: 703
Pohvaljen: 929
Nivo reputacije: 228 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zbunilo me je najvise to sto sam koristio 2.4 Ohma grijac na neregulisanoj bateriji i to je radilo.
|
|
Ko se moda ne ogrija, taj se pare ne napari
|
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Veteran
To je radilo i uvek ce raditi jer veci otpor manje stresira bateriju, a i nisu to bili grejaci sa debljinom zice od 0.4 vec 0.16mm.
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Moderator
Nivo reputacije: 451 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kanthal, 0.25 mm.
Osam namotaja vs. četri puta dva(osam) namotaja oko 1.8 mm. I jedan i drugi rade lepo na 9 W. Ali dual paralel se ipak greje sporije, zahteva malo više snage, jer je grejna površina veća, znači ' heat flux ' vrednost [mW/mm˛] i ukupna dužina kantal žice je dao rešenje da treba smanjiti dual paralel sa jednim namotajem. Evo kako radi skoro pa identična grejna površina, samo je motano dual paralelno; 9 W ![]()
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Moderator
@maestro; da li je 0.25 mm kanthal zaista predebeo?
@zadimljivac prostora; da li je 50% razlike u voltaži za istu snagu zadovoljavajući primer ? @scooter; da li sam negde pogrešio?
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Veteran
Ja imam svoja pravila kojih se pridrzavam, koja poticu jos od davnih dana kada smo koristili fabricke grejace koje je fabrika pakovala, a mi po uzoru na njihov setup radili reparaciju. Za mene te egzibicije koje si ti izveo NE VALJAJU sto ne znaci da za tebe ili bilo koga drugog ne mogu biti dobre. U prvom slucaju ce ti se zica zariti veoma brzo i bice vrela para, u drugom se nece ni uzariti pre cut offa na modu. Nisam siguran da li si probao da paris na tim grejacima.
Dakle, za otpore od 1.5 do 2 oma se koristi zica debljine ~0.25mm, od 1 do 1.5 oma ~0.32mm, od 0.5 do 1 om ~0.4mm i od 0.1 do 0.5 oma ~0.5mm. Sto tanja zica, manje W, sto deblja zica, vise W, nema neke preterane mudrosti.
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Moderator
@maestro
Ti se držiš za Ohm zakon, imaš svoja zastarela pravila, nema mudrosti, samo ono osnovno, kao da ne postoji elektronika moda, Heat Flux i ostalo. Pa normalno da sam probao, više dana sam testirao to što sam napisao. Znači ako je Heat Flux vrednost (mW/mm2) isti, grejna površina ista(isto toliko žice je upotrebljeno), a jedan grejač je motano klasično, a drugi dual paralelno(ista žica), onda je napon upola manje kod paralelnog, a otpor je svega 1/4 od klasične. I jedan i drugi identično rade na istoj snazi. Dokazano, provereno Sent from my CAT S60 using Tapatalk
|
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
| Način prikaza | |
|
|