![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

|
|||||||
| Razne poruke Prostor za razne diskusije (ili poruke) kojima nije bilo mesta u ostalim forumima |
![]() |
|
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
|
#31 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Jul 2012
Godine: 52
Pohvala: 2,737
Pohvaljen: 1,901
Nivo reputacije: 324 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mnogi brljaju (nevezano za proizvođača).
I uopšte 3rd party apps su za koristi što manje. Tek one koje su provereno dobre (nemaju, ili imaju jako malo bugs). Viber je jedna od gorih.. WeChat je recimo bolja - ali slabo zastupljena kod nas. Plus, ne koristi kontakte.. (ne mora da koristi (ne znam kod Veber-a kako je to rešeno, može li bez.. ne koristim)). |
|
Vapor running through my veins
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Dec 2013
Pohvala: 2,375
Pohvaljen: 2,029
Nivo reputacije: 381 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni je brljavljenje s imenikom (doduse sasvim drugi model telefona) resio custom rom, jedan dan mi se smucilo i zamenila telenorovo njes..od roma custom romom, od tad nema problema...a i telefon mi je prodisao...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Veteran
Nivo reputacije: 324 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa, koji sada koristiš? Mislim, ako pod custom podrazumevaš custom (hand made developer ROM), ne "custom" kao stock, samo za drugo tržište.
Inače, ne pravi Telenor svoj ROM/Firmware. Možda misliš na verziju koja dolazi sa njihovim preinstaliranim apps.. što je u principu sve isto. Ali, sve je i moguće. I ja sam kod Telenor-a, ali nikada problema nisam imao. Čak, od njihovih apps imao samo SIM Toolkit, što čak mislim da dolazi sa SIM-om (ili kako već - ne znam. Poslednji sam uzeo u Handy, slobodna prodaja - i imao je SIM Toolkit kada sam karticu ubacio.. mada, mislim se sada - taj mi nije kao kod Telenor-a, ne umem da ga koristim - možda to i nema veze sa njima.. pa od njih onda nemam ni jednu preinstaliranu apps). Hoće Samsung da brljavi sa tim raznim ROMs.. kod njih sve komplikovano mora da bude. I opet - sve je do proizvođača, a Samsung se ne snalazi uvek najbolje Itd. Nebitno.. pričamo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Moder
![]() Registrovan: Dec 2011
Pohvala: 4,616
Pohvaljen: 6,178
Nivo reputacije: 1021 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Google nexus....
|
|
Subtank mini
![]() You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. ![]() The richest person is not the one who has the most, but the one who needs the least. |
|
|
|
|
| Zahvalili : |
|
|
#35 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 1,610
Pohvaljen: 2,421
Nivo reputacije: 430 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Veteran
Ili HTC
I Nexus i plus - plus preko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Veteran
Citat:
Duga stvar je što su app na internoj i brže i stabilnije, ali nije loše imati ih i na SD. Ako ti fali malo memorije - "čisti" cache, briši data app koje su zgodne i odnose najviše (FB, Messenger, Google+..) pre update neke app, pa ćeš dobiti koji MB free.. |
|
|
|
||
|
|
|
|
|
#38 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Oct 2011
Pohvala: 372
Pohvaljen: 334
Nivo reputacije: 164 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poto sam na nekim drugim forumima pitao,pa niko neogovara,da pitam ovde.
Pre 10 dana mi na tel pisalo,nadjena je greska i da li to hocu njima da posaljem,ja sam odbijao,a kada sam poslao pisalo je htc sense je zaustavljen,i sta kod da radim ta poruka stoji,nekako ga resetujem,i uspelo je,medjutim neki dan opet,ja ga odneo u servis oni ubacili novi softver i za sada radi,sta ako se ponovo pojavi?Nesto sam nasao preko googla al nerazumem nista,u pitanju je htc 500? |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Nov član
![]() Registrovan: Dec 2013
Pohvala: 7
Pohvaljen: 12
Nivo reputacije: 47 ![]() ![]() |
Da li neko zna koji su ovlasceni servisi za xiaomi telefone u Srbiji.... Samo da nije mesc.rs
Hvalaa Послато са 2201117TY помоћу Тапатока |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Aktivan član
![]() Registrovan: Sep 2022
Pohvala: 19
Pohvaljen: 27
Nivo reputacije: 18 ![]() ![]() ![]() |
Pise na dnu njihovog sajta,ali evo i ovde..
Mobis - Ovlašćeni servis (Telefoni) servisnicentar@mesc.rs 011/313-33-14 ProMobi - Ovlašćeni servis (Telefoni) servis@promobi.rs 069/2255-417 011/3555-047 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Aug 2016
Godine: 47
Pohvala: 3,485
Pohvaljen: 1,801
Nivo reputacije: 403 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pozdrav
koristim starinski mobilni sa dugmicima .nisu me privlacili oni mobilni veliki ko tableti danas vidim od deteta koleginog da koristi neki manji telefon imate li neki predlog sta kupiti (tako manjeg gabarita) ,a da stvarno valja ? hvala
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Veteran
Android?
Mislim da je teško naći manju dijagonalu ekrana, a da stvarno valjda. Mada, to da nešto stvarno valjda, jeste subjektivno. Generalno svi oni valjaju, samo je pitanje koje i koliko kompromisa je korisnik voljan da prihvati. Ćerka je nedavno imala potrebu za novim telefonom i htela je nešto manje (tipa, oko 6 inch) i da ne košta više od dvadesetak hiljada. Pronašao sam joj Motorola g52 u tom cenovnom rangu (tada je bila na akciji) i kao prednost naveo gotovo čist Android. Ali je ekran 6.6 inch. Reče da će pogledati u prodavnici i odlučiti. Uzela. A kada je dolazila kod nas u posetu, videh da i nije neka velika razlika između njenog i mog telefona u gabaritima (6.6 prema 6.0). Tako da mi ne deluje preveliko. E sada, još manji ekrani se obično nalaze u rugged telefonima (Oukitel, Cat, Ulefone..). A tu je prednost i to što su fizički izdržljivi. Nije prednost to što su uglavnom skuplji od ostalih.. ali, mislim da se može naći i neki jeftiniji stariji model. Mana je i što mislim da obično nemaju softverska ažuriranja, ali moguće da grešim. To nekome znači, nekome ne. Tako da ako cena odgovara, eto u kom segmentu tražiti kompaktniji uređaj. Treća varijanta je Google Pixel 6a. To je telefon srednje klase, sa manjim ekranom, ali zato generalno najbolji izbor odnosa između uloženog i dobijenog. Pixel je iPhone u Android svetu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Veteran
Nivo reputacije: 403 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala
ne razumem se u telefone dibidus uzeo jednom iphone u mts na rate i prodao ga nekom koji otkupljuje . ne dugmicima sam maltene uvek ...do sada videcu hvala jos jednom |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Veteran
Nema na čemu.
Gledaj da RAM memorija ne bude ispod 4 GB. Eventualno 3 GB.. ali, da u tom slučaju piše da je Android Go edicija (to je softver posebno prilagođen za telefone ispod 4 GB). RAM je bitan, jer 1, 2.. pa i 3 GB modeli su osetno sporiji u radu. Toliko, da ume da baš smeta. Mislim, ovde pričam o jeftinijim varijantama, koji se možda mogu naći sa manjim ekranima. Pošto sve skuplje je i veće. Dok Apple ima manji iPhone SE ili neki od starijih iPhone modela, koji su tada bili manji. Sve u svemu (za Android), ispada da se treba "progutati" veća dijagonala, ako se hoće normalan rad. Ili neki noviji rugged Android ili ići na iPhone, koji ima u ponudi manje modele. Pa polako. Pronaći ćeš nešto, sigurno. Pogledaj Mobilnisvet sajt.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Veteran
hvala brate
![]() od iphone sto ima ,a i noviji je- video sam iphone 13 mini ali je skoro 1000 evra ...iPHONE 13 MINI RECENZIJA | NAJBOLJI I POSLEDNJI MALI TELEFON? |
|
|
|
![]() |
| Poalji link |
| Alati za teme | |
| Način prikaza | |
|
|