|
|
Alati za teme | Način prikaza |
17-06-2017, 20:26 | #31 |
Junior Admin
Registrovan: Mar 2013
Godine: 48
Pohvala: 12,183
Pohvaljen: 17,076
Nivo reputacije: 2804 |
Re: Iqos zapazanja i pitanja
I samoubilačke namere bez recepta 😊
|
"The needs of the many outweigh the needs of the few."
|
|
Zahvalili : |
23-06-2017, 20:16 | #32 |
Veteran
Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 716
Pohvaljen: 1,017
Nivo reputacije: 187 |
Sad sam skontao ovu temu i bogami imam šta da se napričam.
Pošto razlog za moj ulazak u svet vejpa jeste da se odviknem od analognih cigareta. I razmišljao sam se IQOS ili Vape. I bukvalno sam istovremeno čitao i za jedno i za drugo. Izučavao materiju, probao materiju. Pa su onda prijatelji oko mene kupovali IQOS masovno i prodavali priču kako je zdravije, et cetera... Pre svega IQOS - I Quit Ordinary Smoking ceo taj naziv je više nekako... Kao modni trend. Znači više je kao ukras i kao da izgleda kul. Pošto je Japan jedan od prvih zemalja dobio IQOS, dosta ljudi se "napalilo" na to sve i samim tim je vrlo brzo postalo ultra-mega-popularno. Tako je i kod nas. Pošto ljudi pričaju " ja ću da ostavim cigarete uz ovo" Ljudi verujte mi na reč. Ne pravi ovo svetski zavod za zdravlje ili štatijaznam ko. Već jedna velika kompanija koja proizvodi duvan. Sumnjam baš da ima za cilj da se korisnici odviknu od njihovih proizvoda. Naravno, nema potrebe voditi raspravu Vape vs IQOS jer vape itekako dominira u svim pogledima i tako će i ostati. |
26-06-2017, 08:51 | #33 |
Banned
Pohvala: 50
Pohvaljen: 55
Nivo reputacije: 0 |
Zyban jeste bolji. Daleko bolji.
Komponenta mu je antidepresiv bupropion, samo u razlicitoj dozi u odnosu na pravi AD bupropion. Ista supstanca, druga doza. (radi drugu stvar. Lekovi i njihova multi-talentovanost/prakticnost) Ali je i 3x skuplji. Tabex jeste hemija. Bugarska hemija. Koja radi po principu: uzmes ga, i kad zapalis pljugu - k'o da si zapalio prvi put u zivotu (unisti ti ukus, kasljes, grebe ti grlo) -- a to je preagresivan pristup za mene. To = NO NO princip, "ako uzmes - bice ti lose". Ali je ne 3 nego 5x jeftiniji od Zibana. I to ima svojih prednosti. Dostupniji je, povoljniji. Deluje odmah. Zibanu treba vremena... = Vaping. Pa i pljuga, ponekad. Real deal u malim kolicinama. Slobodan od svih tih... ubica ukusa Iako ne'am nista ni protiv cega (od metoda), pa ni farmakoterapije. Kome sta pomogne - SAVRŠENO je. Ako je to iQOS - dobro je, takodje! |
26-06-2017, 10:28 | #34 |
Veteran
Registrovan: Jul 2014
Godine: 53
Pohvala: 6,052
Pohvaljen: 7,563
Nivo reputacije: 1118 |
I Question Our Sanity...
|
"Duboko u tebi strasti slamaju i ono što je preostalo i ono što ne postoji..."
Smoke free since 11-07-2014 |
|
26-06-2017, 11:56 | #35 |
Junior Admin
Registrovan: Mar 2013
Godine: 48
Pohvala: 12,183
Pohvaljen: 17,076
Nivo reputacije: 2804 |
Ima zgodan segment u A Billion Lives...
|
"The needs of the many outweigh the needs of the few."
|
|
26-06-2017, 12:05 | #36 |
Senior
Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 1,463
Pohvaljen: 486
Nivo reputacije: 107 |
Ja sam pre desetak dana bila u stadion soping centru i ima stand tamo za te iqos- mogu vam samo reci da su me sinusi razbili koliko to smrdi i iritira...
|
|
|
26-06-2017, 15:40 | #37 |
Banned
^Ja sam i seo, popio (odvratnu) instant kafu i probao. Zbog tih šarmantnih mladih dama.
Može čovek da se navikne... Podseća na ukus pravog duvana. Ali oseti se i taj ukus zagrevanja... Ali nije isplativo. Patrone su ko cigarete (250 din) Ali jeste - zdravije od analognih pljuga. Ali izgleda pristojno. Ali imaš 5 minuta pauze između cigareta, da se baterija napuni.. a mini su cigarete, daju malo pare, desetak cimova i - 5 minuta pauza. Ali fragilni su. Ljudi otkinu taj grejač (silom) i ubiju svoj iQOS, bar to one navode kao najveći reklamacioni problem. Summa summarum - metod je: ZA NEKOG. Kao takav, što da ne. |
09-07-2017, 22:02 | #38 |
Veteran
Registrovan: Apr 2012
Pohvala: 281
Pohvaljen: 757
Nivo reputacije: 224 |
Osim sto zagrevanje topi plastiku/filter u kojem je duvan pa je pitanje da li je to bas zdravije cak i od cigarete. Ima review iz komsijske Kroacije negde na temi.
|
10-07-2017, 05:29 | #39 |
Banned
Filter je od plastike!?
I "heat not burn" ipak ima - burn, ali plastike? Wtf? To zvuci: odvratnog ukusa Imam drugara koji ga poseduje (iQOS). Moracu da rastavim njegovu cigaretu, mnogo mi to sumnjivo zvuci / ne bih da sporim bilo ciji kredibilitet, pa ni komsija (komsije Hrvate obozavam. i rado im se vracam.) Video sam - video. I taj deo mi je upao u oko. Samo izrazavam sumnju, obzirom da su cigarete koje su koriscene kupljene u Italiji i izgledaju skroz drugacije pakle nego kod nas. Mozda je to bio neki prvi/test batch.... |
11-07-2017, 10:20 | #40 |
Veteran
Registrovan: Apr 2012
Godine: 52
Pohvala: 2,179
Pohvaljen: 3,267
Nivo reputacije: 528 |
Meni i klasicne pljuge sada imaju ukus nesto izmedju zapaljene sperploce i novinske hartije
Licno smatram da nije losa sprava za pusace, ali ne za nas vapere. Jedino sto mi se stvarno ne svidja je ekonomska strana cele price - I dalje je to otimanje para kao i kod klasicnih pljuga |
"Talk sense to a fool and he calls you foolish."
|
|
12-07-2017, 16:09 | #41 |
Nov član
Registrovan: Jul 2017
Pohvala: 25
Pohvaljen: 12
Nivo reputacije: 28 |
Pozdrav svima,
Danas sam se registrovao na forum i ovo je moj prvi post. S obzirom da sam procitao da nekoliko vas iskusnijih smatra da IQOS tema ne treba da postoji na ovom forumu zelim da vam napisem da sam ja slucaj da treba, jer zelim sa IQOSa da predjem na e cigarete odnosno vaping. IQOS sam na nagovor kupio pre 25 dana i od istog trenutka nisam zapalio nijednu obicnu cigaretu i to me je u startu odusevilo. Strastven sam pusac i pusim vec 26 godina izmedju jedne i po i dve kutije marlbora dnevno. IQOS me odmah udario u glavu i posle dva tri dana sam se apsolutno navukao. Imao sam do sada odbojsnost prema e cigaretama, odnosno nisam imao nikoga u okruzenju ko ih je koristio i nisam znao nista o njima. Tek kada sam presao na IQOS poceo sam o svemu tome da razmisljam i da istrazujem i zakljucio da su e cigarete daleko manje stetne. Uglavnom, da skratim pricu, smatram da je IQOS velika prevara duvanske industrije i nacin da se UNISTE elektronske cigarete i zato je bitno otvoreno o svemu razgovarati. Nazalost, potrosio sam vec vise od 10000 din na e cigarete i nisam nasao ono sto mi odgovara. Prodali su mi CE5 i uzeo sam FA tecnosti sa 9mg i one mi se cine OK, ali CE5 mi je mlak, hladan. Jednostavno mi treba malo jaci TH. Onda su mi prodali EGO AIO i posto on ima 0,6 oma grejac, to mi je bilo prejako za iste FA tecnosti, kao da pokusavam da pusim brener. Nista o e cigaretama nisam znao i zato su mi sve to i prodali a da nisam resio problem. Sada znam malo vise, makar mislim da znam... Hocu da kazem, nazalost, izgleda da je IQOS nasao neku zlatnu sredinu za pusace, i toplotu i jacinu, tako da brzo mogu da predju na njega. Voleo bih da postoji takvo nekakvo lako resenje za e cig, silver bullet. Ako postoji, molim vas predlozite mi nesto toplije od CE5. IQOS ima ukus kao sperploca to je najbolja definicija. Coveku se vrati miris i ukus posle par dana, imam utisak da imam vise energije i da sam se oslobodio nekih otrova, ali definitivno bih zeleo da predjem da vaping jer mislim da je daleko bezazleniji i cistiji, dok za IQOS ocigledno ni ne smeju da napisu od cega se sve sastoji. |
12-07-2017, 18:05 | #42 |
Veteran
Registrovan: Jan 2014
Pohvala: 349
Pohvaljen: 872
Nivo reputacije: 240 |
Ego AIO i 6mg tecnosti, mozda tada nece biti kao brener jako?
|
12-07-2017, 18:23 | #43 |
Veteran
Registrovan: Sep 2015
Godine: 32
Pohvala: 617
Pohvaljen: 491
Nivo reputacije: 155 |
mislim da je on mislio da mu je pretoplo
|
Long live Hon Lik!
|
|
12-07-2017, 20:02 | #44 |
Nov član
Registrovan: Jul 2017
Pohvala: 25
Pohvaljen: 12
Nivo reputacije: 28 |
Da, bas tako, vruce je. Probacu i sa nizim nikotinom i sa vecim VG. Uglavnom, poenta je da IQOS nazalost ima gotovo savrsen most za prelezak na njega a e cig nema, ili ga makar ja ne znam. Pretpostavljam da negde na forumu ima tih tema za pocetnike, potrazicu, zato se u prici i vracam na IQOS. Ako nekoga zanima jos nesto na temu IQOSa neka slobodno pita, eto, imam iskustva od skoro mesec dana. U pocetku sam pusio manje skoro 50% da bi se vratio posle dve i po nedelje skoro na 80% kao i ranije. Ne znam da li ima i koliko PG i VG ali definitivno ima slican efekat kao e cig, mora da se pije malo vise vode nego inace, makar u mom slucaju.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
16-07-2017, 15:47 | #45 |
Aktivan član
Registrovan: Nov 2015
Pohvala: 177
Pohvaljen: 94
Nivo reputacije: 45 |
@Rogan (Joe Rogan?)
Meni se čini da ti jednostavno voliš da pušiš. Moj prelazak na vejp se desio pre skoro 6 godina, sa spravom koja nije bila ni na nivou tadašnjeg Ego-T. Sećam se da sam tog jutra popušio jednu pljugu pre nego što mi je stigao paket. Na kraju radnog vremena pogledam u pikslu - i vidim taj jedan jedini pikavac. Današnja oprema je toliko bolja, da mi je teško da zamislim da se neko sa nje vrati na pljuge, osim ukoliko nije ljubitelj pušenja (što savršeno razumem). Vejp je nešto sasvim drugačije i, po meni, puno bolje od pušenja (sve i da nije zdraviji, jeftiniji i manje smrdljiv). Znam da smo u početku svi tragali za aromama i ugodjajem koje najviše liči na "pravi duvanski", a onda, kada se odlepimo od tog tripa, shvatimo da volimo baš taj ugodjaj i tu raznovrsnost ukusa koje vejp nudi. O IQOS-u znam jako malo, ali ne mislim da je "prevara duvanske industrije" i zavera protiv e-cig. Tebi, recimo, više prija od vejpa. Ako se na tom polju pojavi više potražnje i konkurencije, cene će ići na dole, a kvalitet na bolje. Najbitnije je da su ljudi slobodni i da imaju mogućnost izbora. |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|