Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > e-cigSerbia caffe > Razne poruke
Zaboravljena šifra? Registracija

Razne poruke Prostor za razne diskusije (ili poruke) kojima nije bilo mesta u ostalim forumima

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 16-07-2024, 00:39   #1
mmladen
Veteran

Registrovan: Jan 2018
E-cig: sta do'vatim
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 254
mmladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputaciju
Uobičajeno Forum i buducnost ecig industrije

Forum polako prelazi u mrtvilo. Nijedna nova tema, nijedan review...nista...

Mada, kako ide razvoj ove nase industrije to je i logican sled dogadjaja. Sem nekog high end-a u poslednjih godinu dana se nije pojavio nijedan atomizer, bilo mtl, bilo dl, da ga je bilo vredno kupiti. Jedina oblast koja je jos ziva je boro varijanta a tu su trenutno na nivou RTA od pre 5-6 godina (fali prostora da se napravi kako treba).

Pre 3, 4 godine na nedeljnom nivou se pojavljivalo nesto zanimljivo za kupiti ili samo probati...a sad samo podovi (koristim ih i ja, de ne bude da ih mrzim) i tankovi sa fabrickim grejacima (i to koristim). Jednokratne ni ne spominjem jer to je totalni krs, prezasiceno aromom, preslatko, kvalitet grejaca na nivou prvih fabrickih grejaca al kad se naroka aroma i secer bude "vau". Srecom sam u prethodnom periodu nakupovao rta dovoljno da sam miran godinama. Da sad pocinjem ne znam sta bih od rta kupio, verovatno bih bio samo u varijanti sa fabrickim grejacima.

Mi koji smo duze u ovome smo imali srecu da propratimo zlatne trenutke razvoja RTA i RDA ali i tugu sto je to sad sve propalo.

Jednostavna je matematika. Proizvodjac napravi dobar rta, proda ga 30$ i to mu je sav prihod. Zicu, obicnu ili neku plemenitu, kupis negde drugde i ukupan godisnji trosak (bez tecnosti) sa pamukom ti je max 10$.

A matematika sa podovima i fabrickim grejacima je odlicna za proizvodjace, kupis uredjaj (mogu i dzabe da ti ga daju) i onda kupujes bilo grejace bilo prazne podove i ako imas "osetljivo" culo ukusa menjas ih, u zavisnosti od tecnosti, na 20-30ml, maximalno 50ml za dl, sto je nekih nedelju dana. Za godinu dana ti treba 50 podova ili grejaca a to je nekih 100$ ako kupujes preko sa on line sajtova, kod nas 200$.

Savet za kraj. Ne prodavajte svoje RTA jer necete imati drugi nov da kupite.
mmladen nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 16-07-2024, 15:58   #2
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
Godine: 46
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,400
Pohvaljen: 1,698
Nivo reputacije: 383
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju
Uobičajeno Re: Forum i buducnost ecig industrije

a zica i vata?
ako umiru RTA onda dal ce biti zice i vate? ko to zna
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 16-07-2024, 18:31   #3
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Registrovan: Mar 2018
E-cig: chinese middle class
Pohvala: 2,320
Pohvaljen: 1,939
Nivo reputacije: 435
Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju

Znam da je postojalo i ranije, ne brini
Kod:
https://www.kanthal.com
Dj_ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 19-07-2024, 14:40   #4
zajchik
Moderator

zajchik's avatar

Registrovan: May 2015
Godine: 51
E-cig: istick30....
Pohvala: 3,110
Pohvaljen: 3,007
Nivo reputacije: 561
zajchik ima reputacijuzajchik ima reputacijuzajchik ima reputacijuzajchik ima reputacijuzajchik ima reputacijuzajchik ima reputacijuzajchik ima reputacijuzajchik ima reputacijuzajchik ima reputacijuzajchik ima reputacijuzajchik ima reputaciju

mmladen, jes da nam je e cig industrija u žešćem padu, ali nije sve tako crno. Ima RTA na pretek, ima modova koliko hoćeš. Doduše ništa inovativno, ali pre svega dopadljivo, ima. Ah, ti podovi. Od samog početka, ne sečam se god. 2019-20 kada sam od woopoo dobio na nagradnoj igri mali pod ne sećam mu se ni imena, svatio da su pod sistemi navlakuša za raju. Odmah sam ih neopozivo odbacio, ocrnio i sa njima zauvek završio. Ne iz razloga jer su jako loši, ali da iz razloga jer su isključivo kreirani za potrošačko društvo. Za ljude koje ne zanima da napreve bilo šta sopstvenom rukom i osmisle svojom glavom. Čini mi se da je i instant kafa sve popularnija. Ovu našu domaću mladji ne znaju ni da skuvaju. Naprosto i ecig pada u kandže sistema polako i sigurno. Pitanje je vremena kada više niko neće hteti da proizvede RTA jer neće imati ko da ga kupi. Prerpostavljam da je to već sada razlog zašto sve manje ima tih atomizera.
Što se mene tiče ja sam miran već nekoliko god sa mojim kayfunima, a biću i još nekoliko. Vate i žice imam do kraja života (kupovalo se jašta), ali me brine restrikcija slanje nikotina, tečnosti a uskoro očekujem još dosta toga mislim na restrikciju, kako bi svako ušao u samoposlugu i kupio djubre od 1000 din koje traje dok si u gradu i za ujutro za prvu kafu. Taman da te to djubre košta više od pakle cigareta koja je btw svakome od tih koji koriste to, već u džepu.

"Nesposobni posjeduju tu sposobnost da onesposobe sposobne".
zajchik nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 25-07-2024, 13:53   #5
PřisřN
Veteran

PřisřN's avatar

Registrovan: Jul 2012
E-cig: Vaporesso Luxe XR Max pod
Pohvala: 2,708
Pohvaljen: 1,876
Nivo reputacije: 316
PřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputaciju

Citat:
Originalna poruka od mmladen Vidi poruku
Mi koji smo duze u ovome smo imali srecu da propratimo zlatne trenutke razvoja RTA i RDA ali i tugu sto je to sad sve propalo.
Istina.
I sam koristim isključivo pod sistem i samo iz razloga jednostavnosti i malih dimenzija, što mi je preko potrebno. Kao i manje potrošnje tečnosti..
ali mi je RDA i dalje broj jedan u sećanju.
Od svega do sada proživljenog, ostao sam na podu u DL varijanti. I dalje se pari nesmanjenim doživljajem.

I istina da sada već slabo učestvujem na forumu, baš zato što nemam šta posebno novo dodati.
Ova tema me je izmamila napolje. A i na odmoru sam. Imam napokon slobodnijeg vremena.

Svakako, pozdrav svima koji su trenutno ovde.
Industrija ide svojim već proverenim putem konzumerizma i masovne kapitalističke proizvodnje, a mi.. pa, tu smo. Prilagođavamo se i gledamo da pametno iskoristimo ono što se može naći i iskombinovati.
Pa, dokle god traje..

Vapor running through my veins
PřisřN nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 03-08-2024, 11:38   #6
Milanez
Veteran

Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

mozda
mozda
cemo mi sa modovima i RTA biti kao ex yu rock - proslo je njegovo vreme ali se i dalje slusa
Zahvalili :
Staro 07-08-2024, 23:55   #7
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Registrovan: Mar 2018
E-cig: chinese middle class
Pohvala: 2,320
Pohvaljen: 1,939
Nivo reputacije: 435
Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju

Možda se samo sve ponovi za desetak godina

Sent from TvOS
Dj_ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 08-08-2024, 15:22   #8
Milanez
Veteran

to sam i ja pomisljao
kao vinili
Staro 08-08-2024, 15:38   #9
PřisřN
Veteran

PřisřN's avatar

Registrovan: Jul 2012
E-cig: Vaporesso Luxe XR Max pod
Pohvala: 2,708
Pohvaljen: 1,876
Nivo reputacije: 316
PřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputaciju

Ima smisla. Svet se okreće.

Mada. Ako ima ponuda RBA i modova koji ih pokreću, kao što kažete. Mislim, ako se i dalje proizvode, pa makar i onih koji su predstavljeni pre više meseci ili godina, to je ok.
Ne trebaju nama stalno nove stvari i mnoštvo izbora. Dovoljno je ono što provereno dobro radi. Ako pogledamo u suštinu.

Npr, ja sam svoj mod prodao, ali zadržao RDA. I pošto se neće pokvariti praktično nikada, dok tako stoji u kutiji - to znači da se može koristiti odmah onoga dana ako i kada osetim potrebu da opet parim na takvom atomizeru.
Pretpostavljam da su i ostali ozbiljni RBA u takvoj mogućnosti.

E sada, jedino da se ne prestane sa proizvodnjom modova potpuno. Što mi nekako ne izgleda da hoće, sem ako ne bude zabranjeno.

Znači, meni liči da nismo u nikakvoj opasnosti najezdom drugačijih sistema (podovi, jednokratne i sl). Ostaje nam samo da ne tražimo stalno nešto novo. A novo kada se bude pronašlo, nešto novo i unapređeno.. verujem da će se i na tržištu naći.
Do tada, i sadašnje je dovoljno dobro..

Vapor running through my veins
PřisřN nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 23-08-2024, 17:57   #10
Milanez
Veteran

ne znam dal je kriminal da lepim ovaj link ovde

https://www.e-cigserbia.com/showthread.php?t=56591
Staro 23-08-2024, 18:02   #11
mmladen
Veteran

Registrovan: Jan 2018
E-cig: sta do'vatim
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 254
mmladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputaciju

Nije...prvi mtl nakon pola godine...
mmladen nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 08-10-2024, 20:37   #12
Milanez
Veteran

u jednoj od najvecih prodavnica kod nas nema 18650 baterija na stanju . bez vejpa kao nekog oslonca i dopinga stvari su prilicno daun
Staro 26-10-2024, 20:21   #13
Milanez
Veteran

nema opustanja ni spokoja
da li vam je frka u smislu da ce opstati vejp? ko se mnogo vezao za ovu naviku nije mu lako ,a taj sam ...
Zahvalili :
Staro 27-10-2024, 00:30   #14
Allegreto
Veteran

Allegreto's avatar

Registrovan: Feb 2017
E-cig: Hadron Pro DNA 250C
Pohvala: 3,018
Pohvaljen: 1,673
Nivo reputacije: 358
Allegreto ima reputacijuAllegreto ima reputacijuAllegreto ima reputacijuAllegreto ima reputacijuAllegreto ima reputacijuAllegreto ima reputacijuAllegreto ima reputacijuAllegreto ima reputacijuAllegreto ima reputacijuAllegreto ima reputacijuAllegreto ima reputaciju

Isti sam.

Allegreto nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > e-cigSerbia caffe > Razne poruke

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 01:54 sati.