|
Razne poruke Prostor za razne diskusije (ili poruke) kojima nije bilo mesta u ostalim forumima |
|
Alati za teme | Način prikaza |
16-07-2024, 00:39 | #1 |
Veteran
Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 254 |
Forum i buducnost ecig industrije
Forum polako prelazi u mrtvilo. Nijedna nova tema, nijedan review...nista...
Mada, kako ide razvoj ove nase industrije to je i logican sled dogadjaja. Sem nekog high end-a u poslednjih godinu dana se nije pojavio nijedan atomizer, bilo mtl, bilo dl, da ga je bilo vredno kupiti. Jedina oblast koja je jos ziva je boro varijanta a tu su trenutno na nivou RTA od pre 5-6 godina (fali prostora da se napravi kako treba). Pre 3, 4 godine na nedeljnom nivou se pojavljivalo nesto zanimljivo za kupiti ili samo probati...a sad samo podovi (koristim ih i ja, de ne bude da ih mrzim) i tankovi sa fabrickim grejacima (i to koristim). Jednokratne ni ne spominjem jer to je totalni krs, prezasiceno aromom, preslatko, kvalitet grejaca na nivou prvih fabrickih grejaca al kad se naroka aroma i secer bude "vau". Srecom sam u prethodnom periodu nakupovao rta dovoljno da sam miran godinama. Da sad pocinjem ne znam sta bih od rta kupio, verovatno bih bio samo u varijanti sa fabrickim grejacima. Mi koji smo duze u ovome smo imali srecu da propratimo zlatne trenutke razvoja RTA i RDA ali i tugu sto je to sad sve propalo. Jednostavna je matematika. Proizvodjac napravi dobar rta, proda ga 30$ i to mu je sav prihod. Zicu, obicnu ili neku plemenitu, kupis negde drugde i ukupan godisnji trosak (bez tecnosti) sa pamukom ti je max 10$. A matematika sa podovima i fabrickim grejacima je odlicna za proizvodjace, kupis uredjaj (mogu i dzabe da ti ga daju) i onda kupujes bilo grejace bilo prazne podove i ako imas "osetljivo" culo ukusa menjas ih, u zavisnosti od tecnosti, na 20-30ml, maximalno 50ml za dl, sto je nekih nedelju dana. Za godinu dana ti treba 50 podova ili grejaca a to je nekih 100$ ako kupujes preko sa on line sajtova, kod nas 200$. Savet za kraj. Ne prodavajte svoje RTA jer necete imati drugi nov da kupite. |
16-07-2024, 18:31 | #3 |
Moderator
Registrovan: Mar 2018
Godine: 46
Pohvala: 2,319
Pohvaljen: 1,939
Nivo reputacije: 435 |
Re: Forum i buducnost ecig industrije
Znam da je postojalo i ranije, ne brini
Kod:
https://www.kanthal.com |
19-07-2024, 14:40 | #4 |
Moderator
Registrovan: May 2015
Godine: 51
Pohvala: 3,110
Pohvaljen: 3,007
Nivo reputacije: 561 |
mmladen, jes da nam je e cig industrija u žešćem padu, ali nije sve tako crno. Ima RTA na pretek, ima modova koliko hoćeš. Doduše ništa inovativno, ali pre svega dopadljivo, ima. Ah, ti podovi. Od samog početka, ne sečam se god. 2019-20 kada sam od woopoo dobio na nagradnoj igri mali pod ne sećam mu se ni imena, svatio da su pod sistemi navlakuša za raju. Odmah sam ih neopozivo odbacio, ocrnio i sa njima zauvek završio. Ne iz razloga jer su jako loši, ali da iz razloga jer su isključivo kreirani za potrošačko društvo. Za ljude koje ne zanima da napreve bilo šta sopstvenom rukom i osmisle svojom glavom. Čini mi se da je i instant kafa sve popularnija. Ovu našu domaću mladji ne znaju ni da skuvaju. Naprosto i ecig pada u kandže sistema polako i sigurno. Pitanje je vremena kada više niko neće hteti da proizvede RTA jer neće imati ko da ga kupi. Prerpostavljam da je to već sada razlog zašto sve manje ima tih atomizera.
Što se mene tiče ja sam miran već nekoliko god sa mojim kayfunima, a biću i još nekoliko. Vate i žice imam do kraja života (kupovalo se jašta), ali me brine restrikcija slanje nikotina, tečnosti a uskoro očekujem još dosta toga mislim na restrikciju, kako bi svako ušao u samoposlugu i kupio djubre od 1000 din koje traje dok si u gradu i za ujutro za prvu kafu. Taman da te to djubre košta više od pakle cigareta koja je btw svakome od tih koji koriste to, već u džepu. |
"Nesposobni posjeduju tu sposobnost da onesposobe sposobne".
|
|
25-07-2024, 13:53 | #5 | |
Veteran
Registrovan: Jul 2012
Pohvala: 2,708
Pohvaljen: 1,876
Nivo reputacije: 316 |
Citat:
I sam koristim isključivo pod sistem i samo iz razloga jednostavnosti i malih dimenzija, što mi je preko potrebno. Kao i manje potrošnje tečnosti.. ali mi je RDA i dalje broj jedan u sećanju. Od svega do sada proživljenog, ostao sam na podu u DL varijanti. I dalje se pari nesmanjenim doživljajem. I istina da sada već slabo učestvujem na forumu, baš zato što nemam šta posebno novo dodati. Ova tema me je izmamila napolje. A i na odmoru sam. Imam napokon slobodnijeg vremena. Svakako, pozdrav svima koji su trenutno ovde. Industrija ide svojim već proverenim putem konzumerizma i masovne kapitalističke proizvodnje, a mi.. pa, tu smo. Prilagođavamo se i gledamo da pametno iskoristimo ono što se može naći i iskombinovati. Pa, dokle god traje.. |
|
Vapor running through my veins
|
||
03-08-2024, 11:38 | #6 |
Veteran
Registrovan: Aug 2016
Pohvala: 3,399
Pohvaljen: 1,698
Nivo reputacije: 383 |
mozda
mozda cemo mi sa modovima i RTA biti kao ex yu rock - proslo je njegovo vreme ali se i dalje slusa |
Zahvalili : |
08-08-2024, 15:22 | #8 |
Veteran
to sam i ja pomisljao
kao vinili |
08-08-2024, 15:38 | #9 |
Veteran
Registrovan: Jul 2012
Pohvala: 2,708
Pohvaljen: 1,876
Nivo reputacije: 316 |
Ima smisla. Svet se okreće.
Mada. Ako ima ponuda RBA i modova koji ih pokreću, kao što kažete. Mislim, ako se i dalje proizvode, pa makar i onih koji su predstavljeni pre više meseci ili godina, to je ok. Ne trebaju nama stalno nove stvari i mnoštvo izbora. Dovoljno je ono što provereno dobro radi. Ako pogledamo u suštinu. Npr, ja sam svoj mod prodao, ali zadržao RDA. I pošto se neće pokvariti praktično nikada, dok tako stoji u kutiji - to znači da se može koristiti odmah onoga dana ako i kada osetim potrebu da opet parim na takvom atomizeru. Pretpostavljam da su i ostali ozbiljni RBA u takvoj mogućnosti. E sada, jedino da se ne prestane sa proizvodnjom modova potpuno. Što mi nekako ne izgleda da hoće, sem ako ne bude zabranjeno. Znači, meni liči da nismo u nikakvoj opasnosti najezdom drugačijih sistema (podovi, jednokratne i sl). Ostaje nam samo da ne tražimo stalno nešto novo. A novo kada se bude pronašlo, nešto novo i unapređeno.. verujem da će se i na tržištu naći. Do tada, i sadašnje je dovoljno dobro.. |
Vapor running through my veins
|
|
23-08-2024, 17:57 | #10 |
Veteran
|
23-08-2024, 18:02 | #11 |
Veteran
Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 254 |
Nije...prvi mtl nakon pola godine...
|
08-10-2024, 20:37 | #12 |
Veteran
u jednoj od najvecih prodavnica kod nas nema 18650 baterija na stanju . bez vejpa kao nekog oslonca i dopinga stvari su prilicno daun
|
26-10-2024, 20:21 | #13 |
Veteran
nema opustanja ni spokoja
da li vam je frka u smislu da ce opstati vejp? ko se mnogo vezao za ovu naviku nije mu lako ,a taj sam ... |
Zahvalili : |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|