Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Početnički kutak
Zaboravljena šifra? Registracija

Početnički kutak Pomoć novim i potencijalnim korisnicima elektronskih cigareta

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 24-02-2018, 21:35   #76
Danone
Veteran

Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 754
Pohvaljen: 904
Nivo reputacije: 194
Danone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvaluDanone je za svaku pohvalu
Uobičajeno Re: Šta ne preporučujete početnicima i zašto?

Od stranih recenzenata ubedljivo najobjektivniji je Jai Haze
Danone nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 24-09-2019, 18:52   #77
gjankovec
Moder

gjankovec's avatar

Registrovan: Apr 2014
Godine: 39
Pohvala: 167
Pohvaljen: 267
Nivo reputacije: 85
gjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosigjankovec ima čime da se ponosi

Pre 4 godine sam pario imao neku skromnu opremu tipa nemesis kaya... i standardne ego baterije i atomisere.
Prestao sa parenjem i koristio analogne opet mislim godinu i jace.
Vratio sam se sada opet na parenje kad ono cuda...
Sve novo, ne postuje se Omov zakon, oprema otisla daleko VV i VW, nic salt tecnosti, podovi, D2L atomiseri...
Danas sam dobio na poklon smok pen 22 ne znajuci da je d2l grejac 0.15ohm, koji sam namenio da dam sestri(nikad nije parila).
Oprema d2l nije za pocetnike. Danas sam shvatio kada sam probao neku tecnost duvansku na 6mg nic.
Treba biti veoma pazljiv i obazriv sto se opreme tice jer moze da se covek iz ne znanja unisti.
To se upravo desava u Americi gde se zabranjuje vape. Gledao sta se danas desava u svetu sto se parenja tice.
Drage kolege parioci postepeno idite, kao sto gore ima u vise postova napisano sta i kako sa opremom.
Ovo je samo moje skromno iskustvo kao nanovo peceni vaper.
Budimo povezani i pitajmo, nije sramota pitati.
A veoma je opasno misliti da znate sve parenju i biti kao nekada ja koji je mislio da zna sve, da doprinosi kolegama pariocima jer je uzeo dve cevke od ss i poceo da pravi modove...
I eto ovom prilikom se ovde izvinjavam svim kolegama koji me se secaju iz tih starih dana...
Ako je ovo otislo u off molim admine da izbace sto je suvisno.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
gjankovec nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 10-11-2019, 13:33   #78
M&H@
Iskusan član

M&H@'s avatar

Registrovan: Mar 2019
E-cig: Berserker mini v1.5
Pohvala: 544
Pohvaljen: 213
Nivo reputacije: 51
M&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosi

Iz neznanja sam mogao da otrujem tastu :/

Naime, potpuno neinformisan, nabavo sam pre nekoliko godina Atlatis sub-ohm i Mod 100w 12mg tecnost u pokusaju da batalim analogne ali sam brzo odustao. Pre 12ak meseci pokusam ponovo, opet ista tecnost, slabe baterije u modu ( iz stare baterije za lap top) , jak grejac 0,3 ohm, zbog slabih baterija moram da vucem na manjoj snazi bas dugo da bih dobio pare i veoma jak TH. Naviknem se ja nekako na to, i parim i pusim analogne.
Dolazi mi tasta u goste i zeli da proba to sto ja "dimim", dajem joj uz savet da mora dugo i jako da vuce da bi osetila ista. Ljudi moji , kako li je to prezivela, kasalj , suze neprekodno nekoliko minuta. Nije mi bilo bas svejedno.
Posle cele te neslavne epizode pronadjoh ovaj forum , i sad parim Mtl vec 10m i super mi je.
Zato pocetnicima savetujem da se prvo dobro informisu oko opreme koju nabavljaju, a po mom misljenju manje snage za pocetak a mozda i zauvek, sto je slucaj kod mene.

Izvinjavam se ako je off
M&H@ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 10-11-2019, 15:38   #79
CatVape
Veteran

CatVape's avatar

Registrovan: Dec 2018
Godine: 36
Pohvala: 711
Pohvaljen: 966
Nivo reputacije: 186
CatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvaluCatVape je za svaku pohvalu

ako već paziš da ne povrediš nekoga ili sebe kupi baterije u vape shopu a ne da vadiš baterije iz laptopa

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

CatVape nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 10-11-2019, 23:18   #80
M&H@
Iskusan član

M&H@'s avatar

Registrovan: Mar 2019
E-cig: Berserker mini v1.5
Pohvala: 544
Pohvaljen: 213
Nivo reputacije: 51
M&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosiM&H@ ima čime da se ponosi

U potpunosti se slazem sa tobom i imam odgovarajucu bateriju. Ali takodje i napisah da sam to uradio iz neznanja i pre nego sto sam pozeleo da saznam vise o tome i potrazio neki forum o tome. ��
M&H@ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 29-06-2020, 08:26   #81
JakoIntiher
Banned

Registrovan: May 2020
Pohvala: 0
Pohvaljen: 2
Nivo reputacije: 0
JakoIntiher je na dobrom putu

Citat:
Originalna poruka od MiniM Vidi poruku
Ne preporucujem nista ispod 1 oma i nista preko 15W - pocetnicima u parenju.
To sto mod moze da tera do 80W, ne znaci da treba da paris na toliko..itd.

Pocetnicima na forumu - ne preporucujem zameranje administraciji i respektivnim clanovima koji godinama doprinose zajednici.
Nije tesko biti fin.
Нажалост, нисам то знао и научио сам тежак пут. Хвала на савету, надам се да ће помоћи и другима.
JakoIntiher nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 04-03-2024, 12:07   #82
morskow
Nov član

Registrovan: Mar 2024
E-cig: LOST VAPE Thelema Mini
Pohvala: 0
Pohvaljen: 2
Nivo reputacije: 3
morskow je na dobrom putu

Da podelim moje iskustvo, možda nekom početniku pomogne:
Palio kutiju i više Marlbora red 100s dnevno, odlučio prestati s time, ali nikako nisam mogao ukrotiti ruke, stalno sam bio nervozan i jadan. Onda sam slučajno kupio u vejp prodavnici kiwi za jednokratnu upotrebu sa ukusom duvana. Iako je koštao 8,5 EUR sledečeg dana sam se vratio i kupio sva tri preostala. I tako je počelo.
Sinu se dopalo da ne smrdim više s cigaretama pa mi je kupio XROS3 pod i nikotinsku so sa ukusom duvana, normalno, 20mg nikotina. Bilo je to isto dobro, pa i malo jeftinije, opet pobeda 100%.
Prijatelj, koji je odustao od pare, dao mi je da probam za par dana njegov Innokin z80 sa zenith tankom i grijačem 0,8 ohm-a. Tu su počeli problemi: Nikako da podesim paru, da mi bude onako mtl kao na pod-u, pa onda nikakvog okusa, sve je nekako razvodnjeno, a bio sam i malo munjen od svega, jer sam ja to vukao bez prestanka, kao cigaretu.
Što se mene tiče, tu je mali pod glatko odneo pobedu.
E, onda mi vrag nije dao mira pa sam kupio THELEMA MINI od lost vape, dizajn kao pravi mod sa pravim mtl tankom, samo malo manje i sa integriranom baterijom. I baze 50:50 i 70:30 i tri longfill-a sa duvanskim okusom. Par dana bio sam ko alhemičar, mješao sam na sve moguče načine, pa sam konačno skužio pravi omjer za moj okus. I nešto, što početnicima nitko ne objasni, kad kupuju prvi vejp, a to bi bilo po mome:
- Pravi MTL (za mene kao pušača cigareta) je samo mali POD sa 10-12 WATT-i i omjerom PG:VG na 50%. Sve ostalo je sajnsfikšn za početnika. I 20 mg nikotina, da opali po živcima, hehe. I nikotinske soli, bože nedaj običan nikotinski šot, spališ grlo u pet minuta sigurno. To sada vučeš četrnaest dana, pa vidiš, kako si se navukao na paru ili nisi.
- E sad počneš primječivati, da svaki drugi dim vučeš direktno u pljuča i to ti postane onako više zadovoljavajuče, iako udara propisno. To je sada po mome ključni trenutak, kada treba razmišljati o opremi. Sada treba imati u vidu nekoliko stvari, do kojih sam opet morao težim putem, pošto ne poznajem nijednog ozbiljnog vejpera: Malo jači uredjaj sa mtl tankom, grijač 0,5-0,8 ohma-a, tekučina je u omjeru 70:30 i veča koncentracija arome, a nikotin smanjen na 6mg. To sada ide vrlo zadovoljavajuče, jedini problem je u tome, da za POD, kojeg još uvek koristim, jer je lak i možeš ga nositi svugde, mešam 50:50 sa manje arome i sa nikotinskim solima. Druge nema, barem po mom iskustvu.
Kako meni izgleda, daleko največi problem za početnike nisu naprave, one rade sve ko šus, nego tekučine. Svi saveti u prodavnici pa i na jutjubu idu u smislu "prva, bolja" oprema, ali mi "pušimo" tekučinu, a ne ****ni cekas i klepton i bateriju..
Nemam baš neki staž, ali bi dao preporuku početniku, da kupi neko MTL ****** od poda za 15 eura, pa nek si prvo nađe okus, koji mu odgovara i s njim može kroz dan umesto cigareta. Obavezno sa dobrom dozom nikotina (recimo barem 10mg ili više). Ako izdrži 14 dana, jasno če mu biti, šta traži. E, sada navali na kupine, kivi, konjak, kuler i modove.
To je moje iskustvo do sada, nadam se, da nisam previše u krivu..
morskow nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 06-03-2024, 21:47   #83
Mark0
Iskusan član

Registrovan: Nov 2022
Godine: 39
Pohvala: 2
Pohvaljen: 18
Nivo reputacije: 16
Mark0 je na dobrom putuMark0 je na dobrom putu

Ja mogu samo da dodam da to sto se u Americi desava nema veze sa nama ovde,zasto?
Pa u Americi se pretezno gura THC u vape i odatle poticu svi problemi,sto se ne zabranjuje u UK?
Sto se tamo tretirao kao lek,kao pomagalo?
Drugo d2l na 6mg,okne kazem ali mislim da je adekvatno na 3-4,ako cete vece koncentracije nic,pa uzmite mtl,sto se ohm zakona tice i sa time se slazem,ali vecina modova je regulisana pretezno su pa skoro svi stepup/down sada onome kome ne smeta ukus zagorele vate sta da kazem osim da je grlo davno otislo i da treba da zaboravi i vape i cigare definitivno.
Ja sam kao pocetnik poceo sa D2L i dan danas sam na tome kasalj itd su propratne stvari kad predjete sa analognih na vape tako mora biti ali polako se pluca ociste i naviknu,mislim da je glupo raspravljati sta je stetno sta nije itd
Turci zabranili vpae a nargile nece,tako da biznis i novac kontrolisu sta je stetno sta ne,a svi mi znamo da li nam je bolje sa vape ili analognim svako je sam sebi lekar tako da ne koristite THC i nemate problem sa vape,nic soli svi znamo da su stetnije od klasicnog nic,svako bira sta mu odg i prija
Mark0 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Početnički kutak

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 13:30 sati.