|
|
Alati za teme | Način prikaza |
21-05-2020, 17:18 | #1 |
Nov član
Registrovan: Mar 2020
Pohvala: 3
Pohvaljen: 1
Nivo reputacije: 17 |
D2l vs M2l
Pozdrav, nisam uspeo da nadjem slicnu temu, pa se nadam nekim odgovorima. U principu, jasno je sta je razlika izmedju ove dve vrste parenja. Interesuje me u cemu je razlika pri samom parenju, odnosno gde je bolji ukus po vasem misljenju, koji grejaci su izdrzljiviji, koji tank - ovi po vasem misljenju su se pokazali najboljim za obe vrste parenja? Lep dan i vape on!
|
21-05-2020, 22:50 | #2 |
Veteran
Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 2,112
Pohvaljen: 2,678
Nivo reputacije: 393 |
Re: D2l vs M2l
Zdravo druze
Ja sam pario godinama d2l sada parim m2l, tako da znam sta su razlike Iskreno da se ne lazemo d2l daje dosta bolji ukus, znaci za osobe koje jure dobar ukus d2l za osobe koje jure solidan ukus i imaju potrebu za nikotin m2l je resenje Oba nacina parenja su izvanredna i zadovoljstvo pruzaju Posto si pocetnik ja ti savetujem m2l nacin parenja jer je jeftinije i ekonomicnije Moj savet je za pocetak da kupis Uwell Caliburn pod sistem A sto se tice grejaca i tankova sad me mrzi da ti objasnjujem verujem da ce ti to neko od clanova objasniti |
21-05-2020, 23:08 | #3 |
Nov član
Hvala puno na odgovoru. Kupio sam za pocetak aegis mini i zenith tank, u principu sam zadovoljam, iako bih voleo vise pare i malo jaci ukus, posto se jako cesto desava da izgubim, odnosno ne osecam ukus nakon svega par sati parenja. Ne pomaze ni menjanje tecnosti, makar 2 - 3 puta dnevno nista ne osecam, pa sam mislio da probam sa Twisterom, vidim da ga ima u domacoj radnji.
|
21-05-2020, 23:25 | #4 |
Veteran
Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 2,112
Pohvaljen: 2,678
Nivo reputacije: 393 |
Ne zuri nigde, sve je to normalno da ti se ukus gubi i da ne osecas nista
Treba tvoj sistem da se prilagodi parenju, bilo koju opremu da imas to se desava u pocetku Kada se tvoj sistem prilagodi parenju bice sve bolje, svi smo mi imali te probleme |
22-05-2020, 07:28 | #5 |
Iskusan član
Registrovan: Jul 2015
Pohvala: 109
Pohvaljen: 115
Nivo reputacije: 56 |
Odmah da ti kazem, koji god MTL RTA da kupis, bio to berserker, kayfun, dvarw...ne ocekuj da ces primetiti neku specijalnu razliku u aromi u odnosu na Zenith. To su nijanse, i to ne u kolicini arome koliko u subjektivnim parametrima (vlaznost vazduha, mekoca vazduha, izvlacenje drugih nota iz tecnosti itd). Vrlo je moguce da ti se Zenith vise svidi nego sta god da probas. Uz Nautilus i Nicolas o njemu najvise cujemo hvale...
Ako hoces da probas DTL, to bi znacilo kupovino moda sa 2 18650 baterije , ili 21700 moda. I DTL tanka, npr Valyrian ili Crown neki. I naravno bateriju za njega. I punjac. Skupo je ako ti se ne svidi, mozda je bolja opcija da nadjes nekoga od koga bi mogao da probas. Sta je bolje.... MTL ili DTL biras po drugim parametrima, nikad ni ne poredimo aromu na MTL i DTL jer se toliko razlikuju. Kod nas ljudi cesto koriste Duvanske arome za MTL, a Vocke i Dezerte za DTL. Ne koristim gotove grejace, pa ne mogu da dajem konkretnije predloge, ali sad sam izguglao. Mozda bi ti bilo dobro (za pocetak) da kupis Z-coil 1.0 ohm, otvoris vazduh do kraja i podesis mod na 20-25w (po preporuci za grejac) i uvlacis direktno u pluca. Bice restriktivno (RDL-restricted direct lung), ali tako npr ja volim da parim DL. Videces da li ti se svidja da uopste ulazis dalje u tu pricu ili da ostanes na MTL. |
|
|
Zahvalili : |
22-05-2020, 21:26 | #6 |
Veteran
Registrovan: Dec 2017
Godine: 53
Pohvala: 2,344
Pohvaljen: 1,656
Nivo reputacije: 267 |
Kako rece @Dragon, ne zuri. Nekada je i Protank 2 davao dobru aromu na 8-9W. Mene samo cudi sto pocetnici pocinju da DTL parenjem. Valjda zatoo sto je takav nacin prisutan u medijima.
Gustina pare u mnogome zavisi od odnosa PG i VG u tecnostima. Arome u danasnjim tecnostima idu i do 10-15% pa cak i vise. Ono sto ima da se kupi je prilagodjeno trzistu. Gubljenje osecaja za aromu je zbog zasicenja receptora za ukus, sto znaci da ne vadi "cuclu" iz usta a ne pije mnogo vode. Opet zbog DTL nacina parenja koji zahteva do 3-4mg/ml nikotina u tecnosti a to je pocetniku nedovoljno, pogotovo ako je pusio jake cigarete. Naravno na to utice snaga na kojoj se pari, nije velika snaga za uslov dobrog dozivljaja parenja. Citaj forum sto vise, pitaj iskusne. Sa MTL nacinom mozes imati odlican dozivljaj parenja. Npr. jedan Ehpro 101 mod 50w, uz njega 2 kom 18650 baterija i punjac, (ima dobrih i jeftinih) na njega bilo koji Kayfun ili Bers ili Dvarw, ili Galaxies ntl ili ...... pa cak i Joyetech EgoMega V2 sa CLR gejacima (mogu da se repariraju). Za to vreme ucis, krades zanat i stvaras svoju perspektivu i biras nacin kojim ces pariti.Jedsnom reci stices iskustvo. |
22-05-2020, 22:07 | #7 |
Moderator
Registrovan: Mar 2018
Godine: 46
Pohvala: 2,306
Pohvaljen: 1,923
Nivo reputacije: 431 |
|
22-05-2020, 23:14 | #8 |
Nov član
Hvala svima na odgovorima, problematika je u tome sto pijem jako dosta tecnosti, higijena usta je na maksimumu, citao sam dosta o tome, ali i pored svega toga - ukusa jednostavno nema. Koristim beznikotinske tecnosti i tecnost sa 3 mg/ml nikotina i nemam problem sa zeljom za necim jacim iako sam vec dugo okoreli pusac, kod mene je izgleda poenta da je nesto u ruci i da ima dim odnosno paru. Iz tog razloga sam mislio da bi mi mozda d2l vise prijao, ne zbog neke reklame, hajpa ili neceg slicnog, a svakako bi mi d2l bio kucni vape dok bi aegis i zenit koristio na poslu, u kaficu itd. Hvala jos jednom svima, nadam se da sam lepo objasnio problematiku.
|
Zahvalili : |
23-05-2020, 00:45 | #9 |
Veteran
Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,205
Pohvaljen: 5,722
Nivo reputacije: 1027 |
Konkretno - DTL kada želiš puna usta ukusa i pare, oblake, da osetiš neku aromu maksimalno.
MTL - klasičan način parenja, obično veći udeo nikotina čime zadovoljavaš potrebu za nikotinom i to je to. MTL svakako ima svoje prednosti jer sa nekoliko povlačenja sa većom koncentracijom nikotina zadovoljavaš potrebu organizma za istim. DTL možeš povremeno koristiti da se proluftiraš, napraviš te oblake i osetiš neke arome i tečnosti koje praktično nisu za MTL način parenja. Ja konkretno koristim MTL 80% na dnevnom nivou, ostatak je DTL napolju, ponekad u kući i slično. Treba probati ali i sa DTL imaš isti problem kao sa MTL - posle par sati parenja jedne arome/tečnosti dolazi do zasićenja i ne osećaš ukus kao na početku dana. Uglavnom, preporuka za MTL svakako a DTL rekreativno - za DTL možeš da kupiš i neki driper za sitne pare, namotaš grejač, provučeš vatu i nakapaš malo tečnosti te probaš da li ti se sviđa. To ti je dodatno ulaganje od recimo 1000 dinara i možeš kupiti neki bolji grejač ili sam napraviti. Nema potrebe za novim modom - od ulaganja ti samo ostaje još da izabereš ukus koji ti se sviđa i probaš i DTL. Eto |
17-07-2024, 20:13 | #10 |
Nov član
Registrovan: Nov 2023
Pohvala: 0
Nivo reputacije: 4 |
D2I uvek
|
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |