Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Recepti
Zaboravljena šifra? Registracija

Zatvorena tema

Alati za teme Način prikaza
Staro 22-01-2022, 11:16   #16
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Registrovan: Mar 2018
Godine: 46
E-cig: chinese middle class
Pohvala: 2,295
Pohvaljen: 1,914
Nivo reputacije: 428
Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju
Uobičajeno Re: E tecnost od lekovitog bilja

+1
[nešto tu nije u redu]

Svi su koristili PG za slične stvari, s razlogom.
Detaljnije kasnije..

VG je podloga za bakterije

◔‿◔
Dj_ nije na Forumu   top
Zahvalili :
Staro 22-01-2022, 14:33   #17
Mirmingi
Nov član

Registrovan: Jan 2022
Pohvala: 1
Pohvaljen: 1
Nivo reputacije: 10
Mirmingi je na dobrom putu

Citat:
Originalna poruka od Dj_ Vidi poruku
Odakle tebi to da je VG manje štetno od PG?

◔‿◔
VG je biljnog porekla i jestiv je.
PG je sintetika
Moderator poruka
u prvih petnaest minuta koristi opciju Edit za dodavanje teksta

Citat:
+1
[nešto tu nije u redu]

Svi su koristili PG za slične stvari, s razlogom.
Detaljnije kasnije..

VG je podloga za bakterije

◔‿◔
PG bolje rastvara biljni materijal. Vise supstanci - i lekovitih "izadje" u propilen glikol nego u biljni glicerin za krace vreme. To je pre svega razlog zbog kojeg se koristi. Redji je od glicerina sto je kod e cigareta neophodno. Omogucuje kreiranje aroma intenzivnijeg ukusa i mirisa.
Moderator poruka

Citat:
Originalna poruka od Rokaj Vidi poruku
@Mirmingi
Razumljivo je da želiš zdravije za sebe, ali mislim da ti je čitav koncept pogrešan. Ništa to nije zdravo...manje štetno da, ali zdravo svakako nije. Takođe, čitajući celu temu shvatio sam da nisi uzela u obzir sledeće. Svo to bilje o kom pričaš je raslo po livadama, pašnjacima, čak i da nije, da koristiš bilje iz recimo kesica za čaj onda još gore, u tim kesicama sadržina samog čaja ne prelazi 2 do 3 procenta...elem! Po istim tim livadama i pašnjacima trčkaraju raznorazne živuljke, što sisari što insekti. Sve te živuljke imaju svoje prirodne potrebe da se tako izrazim, tako da uzmi u obzir da, to što radiš svakako nije sterilno i u najmanju ruku u sebe unosiš raznorazne bakterje, mikrobe, čestice, amebe i ostala čuda prirode. Sve je to prirodno je l. Iz ovoga možeš zaključiti da prirodno nije uvek najbolje je l, bar ne u ovom konkretnom slučaju je l. Dok u laboratorijskim uslovima...da...dobiješ sintetiku, ali bar je čisto, sterilno i provereno okej za ljudsku upotrebu, dok za tvoj miks niko ne može reći isto. Mislim da je ovo što bi braća englezi rekli commmon knowledge. Takođe se mora uzeti vazduh u obzir, vazduh o kom uopšte ne moramo da pričamo koliko je prljav i pun kojekakvih čestica koje izazivaju kancer, koje svakako filter od 2 mikrona neće procediti. I za kraj, to što se možda zagorelo ne oseća ne znači da zagorevanja nema. Grejači crkavaju od prljave tečnosti, niodčega drugog. Ne znam zašto ostali članovi ne izražavaju brigu ali ja mislim da se ti čak potencionalno i truješ.
Ako na ovaj nacin dozivljavas cajeve, dakle nesto sto je prljavo i puno necistoca onda je problem i kada pijemo cajeve.
Cajevi su Insituta Josif Pancic te su bezbedni za ljudsku upotrebu.
Moderator poruka

Citat:
@Mirmingi
Razumljivo je da želiš zdravije za sebe, ali mislim da ti je čitav koncept pogrešan. Ništa to nije zdravo...manje štetno da, ali zdravo svakako nije. Takođe, čitajući celu temu shvatio sam da nisi uzela u obzir sledeće. Svo to bilje o kom pričaš je raslo po livadama, pašnjacima, čak i da nije, da koristiš bilje iz recimo kesica za čaj onda još gore, u tim kesicama sadržina samog čaja ne prelazi 2 do 3 procenta...elem! Po istim tim livadama i pašnjacima trčkaraju raznorazne živuljke, što sisari što insekti. Sve te živuljke imaju svoje prirodne potrebe da se tako izrazim, tako da uzmi u obzir da, to što radiš svakako nije sterilno i u najmanju ruku u sebe unosiš raznorazne bakterje, mikrobe, čestice, amebe i ostala čuda prirode. Sve je to prirodno je l. Iz ovoga možeš zaključiti da prirodno nije uvek najbolje je l, bar ne u ovom konkretnom slučaju je l. Dok u laboratorijskim uslovima...da...dobiješ sintetiku, ali bar je čisto, sterilno i provereno okej za ljudsku upotrebu, dok za tvoj miks niko ne može reći isto. Mislim da je ovo što bi braća englezi rekli commmon knowledge. Takođe se mora uzeti vazduh u obzir, vazduh o kom uopšte ne moramo da pričamo koliko je prljav i pun kojekakvih čestica koje izazivaju kancer, koje svakako filter od 2 mikrona neće procediti. I za kraj, to što se možda zagorelo ne oseća ne znači da zagorevanja nema. Grejači crkavaju od prljave tečnosti, niodčega drugog. Ne znam zašto ostali članovi ne izražavaju brigu ali ja mislim da se ti čak potencionalno i truješ.
Ako na ovaj nacin dozivljavas cajeve, dakle nesto sto je prljavo i puno necistoca onda je problem i kada pijemo cajeve.
Mirmingi nije na Forumu   top
Staro 22-01-2022, 14:51   #18
JasminaM
Veteran

JasminaM's avatar

Registrovan: Dec 2018
E-cig: SOLO+ BISHOP
Pohvala: 649
Pohvaljen: 524
Nivo reputacije: 135
JasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvaluJasminaM je za svaku pohvalu

Jes, cajeve sa Insituta Josif Pancic beru na odredjenom mestu gde zec ne piša.. (mislim urinira da zvuci lepše) itd...

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk
JasminaM nije na Forumu   top
Zahvalili :
Staro 22-01-2022, 14:53   #19
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju

PG je u svakom sirupu iz apoteke.

VG je osnova za kozmetičke preparate. Inače nusproizvod biodizela.
Nemoj da te naziv zavara :(

Trebalo bi nas poslušaš.

Citat:
PG bolje rastvara biljni materijal. Vise supstanci - i lekovitih "izadje" u propilen glikol nego u biljni glicerin za krace vreme. To je pre svega razlog zbog kojeg se koristi. Redji je od glicerina sto je kod e cigareta neophodno. Omogucuje kreiranje aroma intenzivnijeg ukusa i mirisa.
To otprilike znamo svi.

Ostavi link, bilo šta, da vidimo ko, gde preporučuje VG

◔‿◔
Dj_ nije na Forumu   top
Staro 22-01-2022, 18:20   #20
Mirmingi
Nov član

Biljni glicerin je najcesce poreklom od ulja kokosa, ulja suncokreta, palme i soje stoga je biljni.

U vezi toga da li je stetan za udisanje googlaj. Ne umem da postavim link.

Na netu se mogu naci oprecna misljenja. Kao na svaku drugu temu.
Staro 22-01-2022, 18:49   #21
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Ako misliš nas učiti, bolje iskuliraj.
Ako hoćeš savete, poslušaj. Velike su šanse da radiš pogrešno

◔‿◔
Dj_ nije na Forumu   top
Staro 22-01-2022, 19:20   #22
Nexus
Moderator

Nexus's avatar

Registrovan: Feb 2016
Godine: 33
E-cig: Hyperion dna100c + Bskr 1
Pohvala: 2,998
Pohvaljen: 1,600
Nivo reputacije: 259
Nexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputaciju

Koliko znam tečnost sa većinskim VG-om više prlja grejače od tečnosti sa većinskim PG-om, može biti zbog same gustine. Možda grešim, ali možeš slobodno da pokušaš i sa PG-om neku manju količinu pa da doneseš sama sopstveni sud prema ličnom iskustvu... Nije kao da je litar PG-a skuplji od litre VG-a.
Mada iskreno ne bih preporučio parenje čajeva, lično mislim da nije dobra ideja. Inhalacija čajevima je nešto potpuno drugo...

Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://www.youtube.com/@vapingnexus
Nexus nije na Forumu   top
Staro 22-01-2022, 20:48   #23
mmladen
Veteran

Registrovan: Jan 2018
E-cig: sta do'vatim
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 253
mmladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputacijummladen ima reputaciju

A ako vec vodimo racuna sta udisemo...da li je stetno ili nije....ubedjen sam da para iz ecig je za klasu zdravija od vazduha u BG-u....
mmladen nije na Forumu   top
Zahvalili :
Staro 23-01-2022, 08:29   #24
Rokaj
Iskusan član

Registrovan: Mar 2021
Pohvala: 83
Pohvaljen: 58
Nivo reputacije: 25
Rokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svima

@mmladen
Za klasu? Čemu skromnost druže dobri?
Citat:
Originalna poruka od Mirmingi Vidi poruku
Sunce, ne radi se o tome kako ja doživljavam čajeve. Ja čajeve pijem svaki dan, i ove iz kesice, i ove iz radnje. Radi se o tome da te iste čajeve svi termički obrađujemo (bar se nadam ). Parenjem Bog zna šta se dešava sa svim tim bakterjama i virusima, o amebama ne želim ni pričati jer je jako gadno, ali pomenula si gore jednom članu pa ću i ja tebi, izgooglaj.
Ja ti sve ovo pišem dobre namere i čista srca, kao i ostali članovi, u to sam APSOLUTNO, velikim slovima i sto procenata rečima sa sve tačkom na kraju siguran. <---- evo je i tačka
Naravno, ti možeš raditi šta ti je volja, kao što si i sama videla niko ti nije rekao nešto tipa "zvaću policiju nemoj to da radiš", ali Bog ne zna šta sve unosiš u sebe, kako to sve utiče na organ pljuća u odnosu na isti koncept (zagrevanja, ne zagrevanja i delovanja materije) pri želudcu. Želudac ima kiselinu u sebi (je l ) i "zaštitnu" opnu od sluzokože (bar uslovno rečeno) koja se regeneriše jednom u par meseci dok pluća to nemaju i jako su nežna, srećno posle sa vađenjem svih tih sra*a koja potencionalno možeš uneti u sebe. Nekad je rizik nečega da se desi dovoljan nasuprot "nagrade" koju dobijamo, razmisli šta radiš.

Vape 'till grave! 💭💭💭
Rokaj nije na Forumu   top
Staro 23-01-2022, 10:37   #25
comid
Veteran

comid's avatar

Registrovan: Oct 2011
Pohvala: 370
Pohvaljen: 329
Nivo reputacije: 158
comid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosicomid ima čime da se ponosi

Mi smo u vojsci motali čaj i pusili.
comid nije na Forumu   top
Staro 23-01-2022, 10:52   #26
Rokaj
Iskusan član

Rokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svimaRokaj je poznat svima

Jele su se u vojsi i tatule pa su se neki vratili sa potpuno promenjenim ličnostima, ali znaš, prirodno je...mora da je...zdravo.......

Vape 'till grave! 💭💭💭
Zahvalili :
Staro 23-01-2022, 16:57   #27
Mirmingi
Nov član

Citat:
Originalna poruka od Nexus Vidi poruku
Koliko znam tečnost sa većinskim VG-om više prlja grejače od tečnosti sa većinskim PG-om, može biti zbog same gustine. Možda grešim, ali možeš slobodno da pokušaš i sa PG-om neku manju količinu pa da doneseš sama sopstveni sud prema ličnom iskustvu... Nije kao da je litar PG-a skuplji od litre VG-a.
Mada iskreno ne bih preporučio parenje čajeva, lično mislim da nije dobra ideja. Inhalacija čajevima je nešto potpuno drugo...
Prema mojim saznanjima VG prlka vise ukoliko nije razredjen destilovanom vodom.
Ovo sto ja mislim da radim i jeste jedna vrsta inhalacije cajevima

---------- Post dodan 23-01-2022 u 18:05 ----------

Citat:
Ako misliš nas učiti, bolje iskuliraj.
Ako hoćeš savete, poslušaj. Velike su šanse da radiš pogrešno

◔‿◔
Sa nikotinom je jos pogresnije. U bilo kom obliku da se konzumira.
Ovo sto radim je mali eksperiment i obzirom na to da nikada nisam koristila nikotin ni u jednom obliku a veoma dobro poznajem svojstva biljaka i benefite inhalacije njima nemas razloga za brigu 🤗

---------- Post dodan 23-01-2022 u 18:07 ----------

Citat:
Originalna poruka od mmladen Vidi poruku
A ako vec vodimo racuna sta udisemo...da li je stetno ili nije....ubedjen sam da para iz ecig je za klasu zdravija od vazduha u BG-u....

Dobar, samozavaravajuc, nacin da opravdas konzumaciju nikotina i mirisljavih PG vodica

---------- Post dodan 23-01-2022 u 18:32 ----------

Citat:
@mmladen
Za klasu? Čemu skromnost druže dobri?

Sunce, ne radi se o tome kako ja doživljavam čajeve. Ja čajeve pijem svaki dan, i ove iz kesice, i ove iz radnje. Radi se o tome da te iste čajeve svi termički obrađujemo (bar se nadam ). Parenjem Bog zna šta se dešava sa svim tim bakterjama i virusima, o amebama ne želim ni pričati jer je jako gadno, ali pomenula si gore jednom članu pa ću i ja tebi, izgooglaj.
Ja ti sve ovo pišem dobre namere i čista srca, kao i ostali članovi, u to sam APSOLUTNO, velikim slovima i sto procenata rečima sa sve tačkom na kraju siguran. <---- evo je i tačka
Naravno, ti možeš raditi šta ti je volja, kao što si i sama videla niko ti nije rekao nešto tipa "zvaću policiju nemoj to da radiš", ali Bog ne zna šta sve unosiš u sebe, kako to sve utiče na organ pljuća u odnosu na isti koncept (zagrevanja, ne zagrevanja i delovanja materije) pri želudcu. Želudac ima kiselinu u sebi (je l ) i "zaštitnu" opnu od sluzokože (bar uslovno rečeno) koja se regeneriše jednom u par meseci dok pluća to nemaju i jako su nežna, srećno posle sa vađenjem svih tih sra*a koja potencionalno možeš uneti u sebe. Nekad je rizik nečega da se desi dovoljan nasuprot "nagrade" koju dobijamo, razmisli šta radiš.
Zaista verujem u tvoju dobru nameru kao i svih ostalih clanova koji su se osvrnuli na moju temu i zaista sam svima zahvalna 🙏 Veoma dobro poznajem biljke, dosta nacina na koji se prave ekstrakti od njih koji se mogu kupiti u apotekama tako da znam sta radim.
Mene je samo zanimao nacin na koji se VG biljni ekstrakt filtrira u toj meri fino da dobijena tecnost ne utice na prljanje i crkavanje grejaca. @Pernjakovic je u svojim postovima na ovom forumu sve detaljno objasnio radeci sa nikotinskom masom. To je ono sto mi je bilo potrebno tj info cime filtrirati dobijeni ekstrakt sto sam nasla u njegovim postovima u kojima je odlicno objasnio alkoholnu ekstrakciju, rad sa zamrzavanjem, filtriranje itd. Svi detalji koje je izneo su mi poznati jer sam sa dosta biljaka to isto radila ali bez filtriranja toliko finog na kraju. Njegovi postovi na temu ekstrakcije nikotinske mase u svrhu parenja su istinsko blago u smislu objasnjenja postupka samo sto mene nikotin ni u jednoj formi ne zanima.

---------- Post dodan 23-01-2022 u 18:34 ----------

Citat:
Originalna poruka od comid Vidi poruku
Mi smo u vojsci motali čaj i pusili.
U svim svetskim kulturama se od davnina puse razlicite biljke tj. cajevi. U zelji da se lise nikotinske zavisnosti mnogi ljudi na zapadu to i dan danas cine.
Zahvalili :
Staro 23-01-2022, 19:32   #28
Rokaj
Iskusan član

Uf, mislim da nam se drugarica malo naljutila...gle koliko prozivki o nikotinu, a ne kapira da 90% vapera vejpuje bez nikotina

Samo ti napred pile i javi nam rezultate! Ali moje konstatacije stoje, to što ti pokušavaš da uradiš, u toj formi koju si nam svima objasnila, nije sterilno i verovatno je opasno. Sestra mi je doktorirani biolog i ona mi je ovo rekla da ti napišem. Devojka predaje na Biološkom...ako treba daću njen kontakt pa se čujte, ona ponudila. A dalje, kao što sam i rekao, slobodna zemlja brate, radi šta ti je volja. Živa bila!

Vape 'till grave! 💭💭💭
Zahvalili :
Staro 23-01-2022, 21:48   #29
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Tema zaključana. Dobila si odgovor, sve ti jasno, okej.

Javi za neko vreme kako si prošla sa ' diketones '

Moderator poruka
Mi ne preporučujemo nikome korišćenje glicerina za pravljenje NET aroma

◔‿◔
Dj_ nije na Forumu   top
Zatvorena tema

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Recepti

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 20:23 sati.